Vingelyr och svag

Idag ville jag bara inte gå upp ur sängen eftersom jag hade sådan beslutsångest o andra jobbiga känslor ang eftermiddagens ADHD-gruppträff.
Det var inte det om jag ville gå eller inte, för det ville jag verkligen.
Det här var nämligen en "specialträff" som förhoppningsvis alla deltagare skulle komma till för att disskutera ADHD-gruppens framtid och i så fall hur vi skulle gå till väga för att få till det så att folk kommer och det blir något vettigt gjort.
(har inte varit mycket till grupp på länge eftersom nästan ingen har kommit och jag har inte kunnat för att jag har min silverkurs den dagen)
Jag ville helt enkelt inte gå upp för att jag vara rädd för att upptäcka att min s**ans förkylning skulle sätta käppen i hjulet för mig.
Så, klev slutligen upp vi 10.30 och upptäckte att jag var väldigt yr, svag i kroppen och eländig!
Fanns liksom inte en chans att ta mig i väg till gruppen i det skicket :(
Sen har den här dagen inte heller fortsatt att vara mycket att ha eftersom jag har varit äckligt vingelyr och svag hela dagen.
Var tvungen att ta mig till affären trots det, var lite rädd att jag skulle svimma eller något liknande, men tack och lov klarade jag mig i från det.
Det jag inte klarade av var att avstå ifrån att köpa en massa sockerstinn choklad för att tillfälligt lindra min ångest med.
Vilket ledde till att jag inte orkade med någon lunch och på grund av sockerkicken har haft en massa hjärtklappning i flera timmar sen.
Urk ja!
Just nu känns det som att jag aldrig kommer att ha någon ork i min kropp igen, vilket gör mig väldigt liten och rädd!
Eller ta mig ur den här sockermissbruket som jag åter igen har trillat tillbaka i med full kraft...*sucka*
Skickade ett Sms till Assar igår och skrev att jag trodde att vi kunde ses i helgen...
Känns definitivt inte som att jag kommer att ha någon ork till det.
Nu ska jag försöka orka tvätta håret och förhoppningsvis pyssla lite med min hy som är i dåligt skick och skulle behöva pysslas om med regelbundna ansiktsmasker (som jag inte har orkat med på flera månader) fram över för att komma i bättre balans.
Någon som har något tips på några bra köpta eller hemmagjorda ansiktsmasker för torr hy kanske? :)

Ett prisvärt hudvårds + tidningserbjudande!

 
Eftersom jag inte bara är en ekobeautynörd utan även är en hälsonörd (bland annat) köper jag alltid tidningen Wellness (och läser alla andra hälsotidningar jag kommer över på bibblan) så vad passar då inte bättre än ett sådant här erbjudande! :)
89.50kr (porto inräknat) för tre nummer av tidningen Wellness och fyra hudvårdsprodukter i från Franska budgetekomärket MarilouBio.
Dagkräm, nattkräm, Makeupremover/rengöringsmjölk och en duschgel.
Jag har skickat in min kupong i dag och ser fram emot att testa fler produkter än handkrämen som jag redan har använt klart och gillade! :)
Är produkterna inget vidare så har jag ju ändå inte förlorat några pengar på det eftersom tre tidningar kostar lika mycket utan några produkter så...
Vill du hoppa på erbjudantet med?!? 
Som det syns på bilden (lite suddigt, sorry) kan man beställa den här prenumerationen på prenservice

Influensa?!?

Less på att vara sjuk nu!
Måste vara någon jäkla influensa av något slag som jag har åkt på eftersom jag fortfarande är dålig och snorar utan dess like efter att ha varit sjuk i 6-7 dagar!
Så typiskt att jag inte fattade vad som var på "G" i onsdags när jag hade ovanligt mycket värk i kroppen och huvudet (som visserligen blev mycket bättre under dagen) och sedan på eftermiddagen fick världens sveda i halsen som jag trodde var halsbränna!
Det är nästan så man kan skratta åt det här med svedan i halsen, för alltid annars när jag får sveda i halsen får jag för mig att det är en förkylning med halsont på "G", men inte den här gången när det faktiskt var så!
Hade ju verkligen inte gått en ganska lång promenad över en kall och blåsig bro i onsdags om jag hade vetat.
Blev för övrigt helt yr och fick nästan panikångest av den promenaden...
Är till och med täppt i öronen av den här sjukan, har varit täppt i öronen i ca 5 dagar!
Tur iallafall att jag normalt sett har en väldigt bra hörsel i ett sådant läge.
Fast det värsta är inte alla olika förkylningssymptom, det värsta är hur jäkla trött, yr i skallen och rastlös/uttråkad jag är att vara sjuk.
Att försöka vila när man inte har någon ro i kroppen är banne mig inte lätt!
Vill ju bara gå ut dessutom, är ju en sådan person som aldrig någonsin kan vara inomhus en hel dag om jag inte är illa tvungen (vilket i princip bara brukar vara när jag är sjuk)
Gaah!
Frisk, frisk,frisk kom hit nu tack!

 

Älskade hatade rengöringskräm...

Jag tror faktiskt inte att jag har haft så dubbla känslor inför någon produkt som denna rengöringskrämen i från Dr. Hauschka.
Men så skiljer den sig rätt mycket i från alla andra typer av rengöringar också.
Först en beskrivning från Dr. Hauschka
Rengöring för alla hudbilder.
Rengör effektivt, pordjupt och skonsamt.
För klar, rosig hy använd Dr.Hauschka Rengöringscreme morgon och kväll varje dag.
Den milda krämiga sammansättningen är lämplig för alla hudtyper utom mycket känslig hud som istället endast rekommenderas Dr.Hauschka Rengöringsmjölk. 

Mild rengöring med Dr.Hauschka Rengöringscreme morgon och kväll är grunden till en framgångsrik hudvård.
En unik kombination av mandelmjöl och mandelolja löser upp smuts och lyfter bort döda hudceller så att huden kan andas och porstorleken förfinas.
Den krämiga mandelbasen bevarar hudens hydrolipidmantel.
Rengöringscremen stramar också upp porerna, underlättar utrensning och gör huden klarare.
Utvalda örtextrakt som ringblomma, kamomill, johannesört och getväppling har en mild, stärkande och uppfriskande verkan på huden och aktiverar hudens egna rengörande processer och stärker dess struktur.
Den viktiga balansen mellan fett och fukt bevaras och huden får ett friskt och vitalt utseende.
Ingredienser
Vatten, mandelmjöl, utdrag ur getväppling och ringblomma, alkohol, jordnötsolja, vetegroddsolja, utdrag ur kamomill, johannesört och trollhassel, mandelolja, eterisk olja av ros, utdrag ur acerolafrukt, xantan, alginat.
 
Min syn på rengöringen
Först och främst tänker jag berätta om varför jag älskar den här rengöringen.
Ja, jag älskar nog den här rengöringen mer än någon annan ansiktsrengöring jag någonsin har använt mig av till och med ♥
Den är mild men rengör ändå bra utan att torka ut huden, lämnar snarare huden återfuktad.
Porstorleken förfinas verkligen på ett sätt som ingen annan rengöring jag någonsin har använt mig av har lyckats med tidigare.
Den gör så att pormaskar och blemmor försvinner mer och mer ju längre man använder rengöringen.
Till och med när jag har varit dum nog att klämma någon pormask eller enstaka finne har rengöringen lugnat ner detta och gjort att det har läkt snabbare än annars och utan någon medföljande inflammation som jag lätt får när jag annars har pillat med min hy.
Innehållet är som med alla Dr. Hauschkas produkter väldigt rent och fint.
 
Det dåliga
Det enda dåliga med den här rengöringen är egentligen det speciella sättet man ska använda den på och att den inte kan användas runt ögonen (deras rengöringsmjölk passar bra där)
Sättet jag hatar ♠
Det här är nämligen ingen rengöring som du masserar in lätt som en plätt i ansiktet och sköljer av/ torkar av.
Den här ska du klappa in i ansiktet och sedan använda dig av en liksom rullande rörelse i hela ansiktet och återupprepa  2 - 3 gånger innan du sköljer av ansiktet.
Jag upplever flera saker lite problematiskt med detta.
Det första är att man själv ska blanda ut krämen i handflatan med lite vatten och sedan fukta ansiktet innan man lägger på den.
Jag tycker att det är lite svårt att veta hur mycket vatten man ska använda sig av för att få till det bra.
Sedan ska man klappa krämen i från ansiktets mitt och utåt hela tiden.
För mig leder detta till att rengöringen försvinner i mitten av ansiktet och det mesta hamnar vid kanterna av ansiktet, inget bra eftersom mitten av ansiktet inte får någon särskild rengöring då.
En sista sak är att den tar längre tid att använda sig av än andra rengöringar och kan vara lite svår att komma åt med i alla vinklar vrår i ansiktet, som runt näsan till lexempel.
 
Här finns en video som visar hur den används (ser lättare ut än det är)

Handbok för psykon

Är inte mycket till människa idag, har nämligen åkt på en vrålförkylning som tvingat mig ligga i ryggläge och vara rastlös alldeles för mycket :(
Hur som helst vill jag tipsa om en bok som jag drogs till när jag var inne i en bokhandel för några dagar sedan och definitivt kommer att låna på bibblan när jag får chansen.
Råkade dessutom hamna på hennes blogg när jag hamnade på vårdguiden av en slump idag :)
Beskrivning:
Är du för sjuk för att orka vara frisk, eller för frisk för att verka sjuk? Har du dessutom svårt att passa in i samhällets snäva ram för vad som anses normalt? Då är du troligen ett psyko. Grattis! Var fjärde svensk är i dag ett psyko, även om jag är beredd att argumentera för att detta gäller mer eller mindre alla. Att vara ett psyko är i många fall en tillgång, något du kan vända till din fördel.

Men för att klara oss behöver alla vi psykon en handbok en handbok för psykon. Därför har jag skrivit denna bok. Den innehåller know-how för oss när det gäller lagar och regler på arbetsmarknaden, pepptalk för att funka i vardagen, inspirerande psykon som gjort skillnad, listor, tips och mycket annat.

Vi psykon är viktiga och kreativa medborgare i det här samhället. Tillsammans kan vi förändra synen på oss och vad som är normalt.

Tove Lundin

Tove Lundin (född 1981) är journalist.

Hon skriver bloggen Leva med ADHD och bipolär sjukdom på Vårdguiden. Hennes blogg har många läsare och är en av de mest kommenterade. Hennes humoristiska tilltal, frispråkighet och engagemang har givit henne en mycket stor läsekrets. För tre år sedan fick hon diagnosen bipolär sjukdom klass 1. Hon är framgångsrik journalist och har tagit två examina. Under 2012 medverkar hon även i kampanjen Jag har ADHD. Hon bor på Södermalm i Stockholm.

Voxra i 24 dagar

Jag har inte nämnt det förut, men jag har börjat med Voxra slutligen och ätit medicinen i hela 24 dagar nu.
Lång tid för mig som snabbt brukar få någon typ av biverning/biverkningar som gör att jag måste sluta rätt snabbt med de mediciner jag har testat tidigare.
Voxra är en antidepressiv medicin, men används även vid behandling av ADHD/ADD och det är på grund av det sistnämnda som jag främst äter den (men även för det antidepressiva)
Trots att jag har ätit medicinen i snart en månad kan jag egentligen inte uttala mig något särskilt mycket om den (så kanske borde jag inte ens ha skrivit det här inlägget?!?)
Jag har nog inte märkt någonting av medicinen (ligger på lägsta dosen, så det an vara anledningen) eller så är det så att den har gett mig mer ångest och hjärtklappning?!?
Svårt att veta eftersom jag har mått extra dåligt länge av flera orsaker som har gett mig extra mycket ångest.
Ska i allafall träffa läkaren om ett par veckor och utvärdera medicinen, antar att den höjs då.
Så om jag får ännu värre ångest då, lär jag ju veta om det beror på medicinen...
Ja, det var lite sagt om Voxra.


Jag vet inte...

Jaha, så tar det bara stopp när jag ska skriva här nu...
För mycket i skallen, men så svårt att uttrycka det och veta vad jag ska välja att skriva om...
Vill inte "gnälla" om hur svårt allting är hela tiden även fast det är jäkligt svårt hela tiden, hur kul eller intressant kan det vara att läsa om det liksom?!?
Samtidigt är det ju min blogg och jag har ju rätten att skriva om vad jag vill...
Frågan är vad jag vill skriva om och får ut mest av?!?
Inte så lätt att veta alltid.
*Frustrerad*
 

Nyfiken på Mild ansiktskräm...

Jag är fortfarande på jakt efter en bra (helst en hel amazing ;) ansiktskräm efter att ha testat tre olika på senare tid som tyvärr inte passade min hy :(
Som det ser ut nu är jag mest nyfiken på en svenskproducerad ansiktskräm från Göteborgsbelägna Färg & Förändring och deras ekologiska och naturliga hudvårdsserie Flowers.
De har ett väldigt stort sortiment av krämer för olika behov och en ansiktskräm som heter Mild ansiktskräm som jag tror skulle kunna vara något för mig och min känsliga hy eftersom den inte innehåller några eteriska oljor eller andra doftämnen som min hy lätt reagerar på.
Den beskrivs så här:
En extra mild ansiktskräm för den mycket känsliga huden. Innehåller milda mjukgörande oljor och lugnande ämnen som havre och bisabolol från kamomill. Innehåller även gurkörtsolja som verkar på djupet mot åldertecken och behandlar obalanser i huden. Gurkörtsolja innehåller 20 % GLA som, i vetenskapliga studier visat sig förebygga ålderstecken.

Lämplig för alla hudtyper, särskilt för känslig hud.

Doft: inga doftämnen är tillsatta. Doftar svagt av de kallpressade ingredienser som ingår.

Innehåll: vatten, sesamolja*, solrosolja*, rapsolja*, gurkörtsolja, glycerin (från vegetabilisk olja), havreextrakt, vegetabiliskt emulgeringsmedel, phenoxyglycerin (100 % vegetabiliskt), bisabolol, E-vitamin, mjölksyra (av vegetabiliskt ursprung).
*= ekologisk
 
Synd att det finns så få recensioner på deras produkter att hitta, kan inte hitta en enda recension på den här krämen :(
Någon som testat någon av Flowers produkter?


Härlig bodylotion från Dr.Hauschka


Rose Body Moisturizer


* skyddar, balanserar och stärker; även känslig hud
* absorberas snabbt och ger intensivvård
* underhåller och balanserar hudens fuktnivåer
* är också mycket lämplig för barns känsliga hud

Den omslutande doften av den harmoniserande Rose Body Moisturizer ger en känsla av värme och välbefinnande och omsluter sinnena med en doft av rosor och en basnot av sammetslent trä. Den cremiga, men ändå rika fuktighetslotionen stärker huden och stimulerar dess naturliga skyddande funktion. Detta skapar en känsla av välbefinnande som gör varje dag verkar enklare. Rosvax, eterisk rosenolja och extrakt av vilda nypon och rosor återställer huden till sitt naturliga harmoniska tillstånd.

Kombinerat med mandelolja och jojobaolja, så ger sheasmör från Dr.Hauschkas initierade ekologiska skördeprojekt i Burkina Faso intensivvård. Huden lämnas mjuk och smidig. Rose Body Moisturizer underhåller och reglerar hudens fuktighet och är också mycket lämplig för barns känsliga hud. 

INCI:
 Aqua, Rosa Damascena Flower Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Alcohol, Glycerin, Pyrus Cydonia Seed Extract, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Lysolecithin, Cetearyl Alcohol, Hectorite, Rosa Canina Fruit Extract, Cera Alba, Rosa Damascena Flower Wax, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Citral*, Coumarin*, Eugenol*, Benzyl Benzoate*, Farnesol*, Propolis Cera, Xanthan Gum.
*component of natural essential oils
145 ml

Den här härliga bodylotionen ifrån Dr. Hauschka hade jag turen att haffa till nedsatt pris för ett bra tag sen vilket var tur eftersom jag kanske aldrig hade fått chansen att pröva den annars.
Det är en rätt rinnig historia med härlig rosdoft som kommer i praktisk pumpflaska.
Men, trots sin lätta konsistens är den nog den bästa bodylotion jag någonsin har testat :)
Den är ganska dryg, går snabbt in i huden och återfuktar riktigt bra.
Huden lämnas silkeslen :)
Det enda dåliga med produkten är väl i såfall att den liksom alla andra pumpförpackningar i från Dr. Hauschka gör det väldigt svårt att få ur det sista ur flaskan.
Sen priset då, som ligger mellan 150-200kr  ungefär.
Om jag kommer att köpa den igen?
Säkert! Men jag vill definitivt testa någon av Dr Hauschkas andra bodylotions också!

Tillbaka!

Jag har befunnit mig ca 30 mil från Stockholm den senaste veckan, i staden jag växte upp i.
Har inte gjort något speciellt, bara träffat farsan och morsan + en dagstur till min faster på annan ort.
Men det har tagit väldigt mycket på krafterna som alltid tyvärr...
Har mått extra dåligt mitt i alltihopa dessutom...
Vilket har lett till väldigt lite och dålig sömn och mycket ont i kroppen bland annat.
Nå väl, tänker inte gå in mer på det...orkar helt enkelt inte, vill bort i från det nu och gå vidare i stället.
En trevlig grej (som jag redan hade glömt tills nu) hände i allafall, morsan , brorsan och jag var inne i en fårhage för att hälsa på lite får och blev sittandes på ett litet berg med ett oerhört tillgivet får som vi klappade som en hund i säkert en halvtimma :)

Liten paus...


Blir en liten paus på någon vecka för mitt bloggande nu, kommer troligtvis inte att sitta vid datorn över huvudtaget.
Att inte använda någon dator eller liknande på någon vecka eller så ibland behöver nog alla.
Så, jag önskar er alla allt gott tills jag är tillbaka här igen!
 
Kram/ Estelle


Vet varken ut eller in efter läkarbesök...

Gick slutligen till en läkare i fredags för det här med lössen eftersom jag fortfarande kände av krypandet efter 24-timmars lössdödande medel.
Hade givetvis både oturen att få en osympatisk och väldigt okunnig läkare ang löss :(
Människan kunde banne mig aldrig ha sett en lus i hela sitt liv, för han sa flera gånger åt mig att löss är stora och har vingar, de är lätt att se.
Löss har inte vingar, det vet jag till 100% och storleken varierar, beror på hur gamla de är...särskilt stora blir de aldrig, det handlar om 1/2 till 3mm stora!
Dessutom varierar de i färg, allt från gulvita/genomskinliga till mörkare.
Nå väl, det ha sa var att jag inte har löss nu, men väldigt uttorkad och flagande hårbotten.
Ja, att min hårbotten blivit torr och irriterad som tusan av lössmedlen det visste jag ju, i övrigt vet jag inte vad jag ska tro ang om lössen är borta eller ej.
Berättade ju givetvis att det fortfarande kryper i huvudet och fick dessutom en stor gråtångestattack som inte ville sluta eftersom jag byggt upp så mycket ångest och förtvivlan över att aldrig bli av med det här krypandet i huvudet.
Hemskt var det, särskillt med tanke på att läkaren var så osympatisk och närmast otrevlig och hade en översittarattityd.
Jag sa iallafall emot honom flera gånger ang att löss inte har vingar, att de varierar i storlek o.sv.
Märktes att han började bli arg på mig...
Han sa iallafall åt mig att smörja in min hårbotten med hudkräm i några dagar och låta bli luskammen eller något annat under den tiden.
Just det, ang krypandet...
Ang det sa han att det bara var klåda för att jag var så torr och irriterad i hårbotten.
Då sa jag ju som det var, det vill säga: "Det är inte klåda jag känner, jag känner ju att det kryper"
Varpå han sa: "Ja, men det är samma sak som klåda!"
Som om jag inte vet hur klåda känns eller vadå?!?
Jag är väl ändå inte född i går heller...
Har väl haft klåda i huvudet tidigare som vem som helst utan någon särskild anledning, brukar ofta få det när det är dags att tvätta håret t.e.x....det känns helt annorlunda!
Är det här en annan typ av klåda eller?!?
Ja, jag vet varken ut eller in nu.
Funderat på om det också beror på att mitt hår är så kort att hårbotten blivit överkänslig för allt eftersom den aldrig har varit så blottad som den är nu med det här korta håret.
Känner ju av minsta vinddrag i huvudet när jag är inomhus...
Har iallafall smörjt in hårbotten med en bodylotion, det flagar i allafall inte nu...har heller inte blivit värre med krypandet iallafall, vet inte om det har blivit något bättre heller?!?
Frågan är ju nu om jag ska återbehandla huvudet med den obehagliga svidande lusbehandlingen efter 8 dagar som det står på förpackningen eller ej?!?
Om lössen är borta vet jag ju inte när de försvann och om deras ägg/ghnetter finns kvar?!? (man återbehandlar just för äggen inte ska kläckas o.sv.)
Dilemma!
Vill ju väldigt gärna slippa den kuren, men samtidigt vill jag ju inte att de ska komma tillbaka om de är borta...
*SUCK*

RSS 2.0