MjölkrengöringJa, det finns ju väldigt många sätt att rengöra ansiktet på
(kroppen med för den delen) jag har provat ett antal hemmagjorda varianter, bland annat att enbart rengöra ansiktet med honung, en röra på mixade havregryn eller olika vegetabiliska oljor....
Lisen Sundgren örtterapeut och författare till böckerna Lisens Örtspa och Lisens Indiska spa (även tillverkare av Lisen Organics som nu mera har upphört) rekommenderar mjölk som ansiktsrengöring.
En halv deciliter gammaldags ekologisk mjölk kort och gott!
Det häller hon upp och rengör ansiktet med, till och med smink går bort med detta tack vare fettet och syran i mjölken och huden lämnas skönt återfuktad.
Enligt Lisen en bra rengöring för torrisar.

Värt att testa även om man inte är en torris tycker jag! :) 

Nuet...Midsommar!


Finns ju så mycket jag skulle kunna skriva om
, både vad det gäller mig själv, eko/naturlig hudvård och annat..
Ja, det finns det ju alltid men nu tänker jag fokusera mer på nuet mitt eget nu.
Midsommar i morgon som väl ingen missat!?!
Känns inte så, alla högtider är utan känsla nu förtiden tycker jag...
Nog för att det finns känslor, men inte julkänslor, midsommarkänslor m.m...sådana menar jag!
Det hör till barndomen, nu blir jag lika förvånad varje gång en högtid inträffar....hänger inte alls med.
Well...har ju inget särskilt övers för högtider som midsommar nu än då.
Hör inte till dem som någonsin har varit på någon midsommarfest ute i skärgården "Det var på den tiden när man hade så kul" för att citera en kvinna som går samma Silverkurs som jag.
Som om alla har varit med om det, en självklarhet att ha så kul lät det som när hon sa det.
Jag sa ingenting, ville inte dra ner stämmningen och säga att jag aldrig haft det så...skämdes!

Minns egentligen bara ett midsommarfirande i vuxen ålder (ca 22) som jag tillbringat med några få vänner och haft det ganska bra (tror jag?!?) i övrigt har jag mest suttit själv/varit själv hela midsommarafton och önskat att dagen snart skulle vara över.
Förut för några år sedan mådde jag så fruktansvärt av denna ensamhet på midsommar (och många nyårsaftnar) att jag storgrina så att tårarna bara sprutade och jag knappt kunde andas, tack och lov inte längre.
Det har hänt att syrran frågat om jag ska med på någon fest tidigare, men nej jag har inte hängt med trivs inte annars ens med hennes vänner så varför skulle jag vilja göra det?!?
Vet även att jag enligt Assar skulle kunna hänga på hem till hans föräldrar och bröder, men det känns både stort och konstig med tanke på att jag bara har träffat hans ena (psyksjuka) bror en gång och den andra aldrig någonsin....dessutom har Assars föräldrar undrat om vi är ett par....nej NEJ nej det är vi ju lååångt i från!

Nä, vad mig beträffar så får det gärna regna i morgon så att jag slipper se grannar och annat folk tjoa och tjimma med sitt firande ute i solskenet och må dåligt över att jag sitter ensam och verkar vara ett riktigt loserfreak!
Vill mest gömma mig inne, inte ens visa mig i fönstrena utan krypa under dem för att inte skämmas inför andra över att jag sitter ensam.
Hu så det låter.....men det är så jag känner!
Jag önskar verkligen enormt mycket att jag kunde hitta lite folk, eller i allafall någon som jag trivs och passar i hop med....inte för högtidernas skull, för det är ju alla andra dagar under året som räknas mest trots allt!

Nå väl, det var det...
Hoppas ni får en bra midsommar vad ni än har för er!

*Varma Kramar*/Estelle

Hallonfröolja spf 28-50!?!


Apropå olja med solskydd så hittade jag en olja som utlovar en naturlig olja på Spf mellan hela 28-50!!! :)
Nämligen Hallonfröolja.
Detta är i allafall något helt nytt för mig.
Låter helt fantastiskt tycker jag! :)
Undrar just varför detta inte är något allmänt känt och något som säljs på åtminstone hälsokosten?!?
Har aldrig sett hallonfröolja någonstans vad jag vet?!?
Någon som har?
Fast det kanske är för bra för att vara sant?!?
Skulle i allafall vilja veta mer om detta....just nu kan jag inte ens länka till den engelska/amerikanska sida jag läste om detta på :(

Kokosolja spf 15?!?


NU är min dator ÄNTLIGEN tillbaka, fixad som attan och virusfri! :)
För er som undrat tidigare ang reklamen på min blogg.... jag har tidigare nämnt att jag ej får betalt för att den finns, men där emot är det så att man måste betala 59kr/mån om man vill bli av med den! :(
Så nu vet ni det!

Nu tänker jag gå pang på ett inlägg Zarah Öberg har skrivit i sin blogg om att kokosolja har en naturlig solskyddsfaktor på spf 15 (har kopierat texten nedan i från hennes sida här: http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2168) Jag vet i sjutton om jag tror på det ja, prövade kallpressad virgin ekologisk kokosolja en gång förra sommaren i ansíktet och tyckte banne mig att solen brände värre i stället...
Kanske ska jag testa igen?!?
Vad tror du om detta?
Har du någon egen erfarenhet av kokosoljan i solen??

Giftiga ämnen i solskyddsprodukter och solkräm med nanopartiklar

Var noga med att undvika vanlig solkräm och byt mot kokosolja som innehåller naturligt tiosol (solskydd 15) eller använd en naturlig och ekologisk produkt.

Se upp för solskyddsmedel med oxibenson, som är ett ämne som anses vara cancerframkallande. Oxibenson absorberas i kroppen, särskilt när det tillförs via vår höt absorberande hud. Var även noga med att undvika solskydd i sprayformat eller pulveriserat solskyddsmedel. Du ökar riskerna för inandning av små, gifitga partiklar och det är särskilt viktigt hos små barn.

Om du absolut vill använda solskyddsmedel, så är det bättre med de som innehåller titandioxid eller zinkoxid, som anses vara mindre farligt än de nyare kemikalier som kommer på marknaden.

Nano-solkrämer bör du undvika i allra högsta grad. Vi har inte en aning om hur nanopartiklarna påverkar oss och det finns inte heller forskning som stödjer att det är ofarligt. Zinkoxid på nanonivå kan döda tarmceller och hjärnans stamceller, liksom tränga in genom huden och in i blodet och urinen. Det finns också studier som förbinder nanobaserad titandioxid med genetiska förändringar, såsom Alzheimers sjukdom, autism och epilepsi. Nanopartiklar har även setts passera placentabarriären hos gravida däggdjur.
Källa:
Jordens vänner
NaturalNewsVirus och så....

Hupp!
stress stress blir det nu, har ingen egen dator sedan ett agressivt virus angrep den för 8 dagar sedan! :(
Bror fixar!
Well, är på bibblan nu och lånar en dator..
Mycket har det varit på sistone ...för en sådan som mig....
Tar på de lilla krafter som finns!
Ingen terapeut tillbaka förrän i tidigast Augusti/september...Det känns och märks att jag inte har haft henne på 3-4 månader nu!
I går gick min psykkontakt/samtalskontakt/Ba på semester...en månad utan henne med....
Hmmm...
Känner mig rätt övergiven....fast ensam och övergiven är vad sommaren alltid förstärker för min del :(
Nu går tiden här ut om någon minut :(
Så...återkommer och hoppas att ni mår skapligt mina vänner!

*många kramar* /Estelle

RSS 2.0