Mádara Herbal deodorant


Hade vägarna förbi Skanstulls Hälsokost i går för att köpa Maxosol och började som vanligt att prata med någon/några kunder för att både ge råd/synpunkter eller fråga något..
I går var det bland annat en kvinna som köpte Mádaras deodorant som jag pratade med, hon hade använt den tidigare och forsatte alltså att köpa den, vilket ju låter som ett bra betyg.
Hade det varit jag hade jag ju hellre testat något annat märke om jag inte vore nöjd så...
Många är ju missnöjda med naturliga deos.
Att den innehåller Alun som första ingrediens låter väldigt lovande eftersom jag tycker att Alunstendeodoranter är bra :)
Den här kostar ca 109- 115kr beroende på var den köps.
Information från Mádaras hemsida:

Deodorant med växtextrakt som verkar antiseptiskt och lugnande.
 Långtidsverkande och 
färgar ej.
 Snabbtorkande. 
Ger skydd och fräschet hela dagen. Minskar doft utan att blockera porerna.
INNEHÅLLER: Alun, rosenvatten, ringblomma, kamomill, salvia och pepparmynta.
ANVÄNDNING: Applicera i armhålorna på väl rengjord och torr hud, kan användas dagligen.

INGREDIENSER (INCI):Aqua/Vatten, Potassium Alum (Alun), Rosa Damascena (Rosenvatten) Flower Water*, Glycerin*, Carrageenan, Calendula Officinalis (Ringblom) Extrakt*, Chamomilla Recutita (Kamomill) Extrakt*, Salvia Officinalis (Salvia) Extrakt*, Mentha Piperita (Pepparmynta) Extrakt*, Alkohol, Aroma**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Farnesol**, Citronellol**, Citral*** från ekologiska odlingar
** äkta eteriska oljor

100% av de totala ingredienserna har ett naturligt ursprung

8% av de totala ingredienserna kommer från ekologiska odlingar

Det som blivit bättre...


Det är lätt att glömma av de bra grejerna
, saker som har blivit bättre mitt uppe i allt jobbigt skit jag ständigt tampas med....
De är ju definitivt värda att nämna och påminna sig om...
Fast som vanligt så finns det ju något negativt även med det positiva...
Ofta går det åt helvete när det är uttalat i skrift eller ord...
Har inte alla varit med om att man har sagt " Jag har inte varit sjuk på jättelänge nu" och så blir man sjuk inom de närmsta dagarna!?!
Sjukt är det!
Så nu när jag berättar att mina väldigt långvarigt torra och flagande läppar + de djupa onda sprickorna i hälarna är ett minne blott sen några månader tillbaka vill jag ju inte att de ska börja jäklas med mig igen! :(
Vad har jag gjort för att bli av med skiten då?!?
Läpparna
Verkligen ingenting annorlunda än tidigare, d.v.s. använt Weledas läppbalsam och det gick bara över lika plötsligt som det kom!? (Testade även Apiderm salva med Manukahonung som du tipsade om Ellen, men det var inget för mina läppar tyvärr..)
Hälarna
Där krävdes det dock lite jobb, nämligen till att börja med att minst smörja in dem varannan dag och fila dem en gång i veckan enbart med sandpappersfil.
Låter säkert inte särskillt avancerat för de som har som vana att smörja fötterna varje dag och fila regelbundet, men för mig som inte har någon regelbunden vana har det känts som en ytterligare jobbig rutin bland alla andra tråkiga vardagssysslor.
Sen var det en skillnad med fotfilandet som jag inte har tänkt på tidigare som gjorde en stor skillnad, nämligen att alltid fila i samma riktning som sprickorna, aldrig hur som helst och rakt över dem för då blir det lätt ännu värre!
Har helt slutat att använda min metallfil som tar mycket mer eftersom huden ju fungerar som så att filar du mycket eller för ofta ja då vill huden skydda sig och börjar bara att bilda mer hård hud.
Har kört slut en tub fotkräm av Lidls naturliga märke Suhada bland annat, en ganska lätt godisluktande fotkräm som går snabbt in i huden men gör sitt jobb helt ok och har ett rimligt pris på ca 39kr och lagt till med Försvarets hudsalva i sprickorna som komplement då och då.



En som liknar mig å´ så....

Var ju inte precis roligt hos tandläkaren kan jag säga...
Tandläkaren var väl ok, men jag skämdes för mina tänder och när hon uttryckte hur ovanligt slitna mina tänder är kändes det ju verkligen inte bättre :(
Sen att sköterskan också skulle titta på mina tänder...urk!
Fick nästan en känsla av att vara hos gynekologen och barnmorskan dessutom är där inne ....man känner sig så utsatt utan att kunna göra något åt det liksom!
Usch ja, nu tänker jag vänta ett par år igen i allafall!
Vad som händer annars?
Jo, jag kan inte använda min DR Hauschka rengöringskräm som jag har fallit pladask för eftersom min hud verkar gilla den bättre än något annat jag testat.....eftersom det kräver en viss teknik att använda den som inte min stukade arm klarar av utan att göra för ont och bli värre :(
Så nu bråkar min hud och pormaskarna älskar den fuktiga och varma sommaren som just nu pågår...
Ska göra ett nytt försök med Mádara rengöringsmoussen, men ta en mindre mängd av den och hoppas på att det funkar.
I höst kommer det att starta en ADHD-grupp på min psykmottagning som min psykkontakt har skrivit upp mig på listan för, så det lär förhoppningsvis bli så att jag får någon mer hjälp än att testa mediciner (som jag inte har tålt)
Går på Textilkursen och "Silvrets" sommarkurser och får inte mycket gjort alls eftersom min koncentration är skitdålig och intresset är inte heller särskillt stort tyvärr :(
Men jag har i allafall träffat några nya tjejer som är trevliga och verkar ligga på liknande våglängd som mig på kurserna :)
Det går inte att jämföra med förra årets sommarkurs och de människorna dock.
Troligtvis kommer en tjej att gå på en av mina kurser i höst med för hon frågade vilka dagar jag gick och verkade intresserad av att gå samma som mig :(
Den tjejen påminner rätt mycket om mig faktiskt...tycker till och med att hon gör det lite utseéndemässigt, även lite om min syrra....ja, det är väl både på gott och ont i längden! När hon sa vad hon hette tänkte jag till och med att hon skulle passa att heta som jag! ;)
Ja, lite om vad som händer var det....liiiiite!
Ha d gott!

Weleda duschälsklingar!


Varför har jag inte prövat weledas duschcremer tidigare?!?
Åh vad härliga de är!!
Doften! Krämigheten! Den lena huden efter duschen! Mmmm! :)
Dessutom piggar de upp i badrummet med sina starka färger och den fina texten i guld :)
Jag har testat små provtuber av Pomegranate (granatäpple)creamy body wash och Sea buckthorn (havtorn) creamy body wash och blivit förälskad :)
Den jag gillade bäst var helt lart den med Havtorn eftersom den luktade godast...den luktar väldigt likt apelsingodis kom jag på....citrus fast söt citrus på ett väldigt fräscht sätt.
Den med granatäpple luktar i mitt tycke mer rätt och slätt citrusaktigt fast på ett mera tråkigt sätt som inte får mina doftsinnen att känna någon särskild lycka.
Eftersom jag vanligtvis duschar på kvällen så har  precis köpt en doftsättning som inte känns lika upppiggande.. nämligen Wildrose creamy body wash, men hade jag inte varit så trött på doften av lavendel så hade jag valt den doften eftersom ju lavendel är känt för att vara rogivande och väldigt passande vid läggdags.
Så, nu ska Vildrosen testas med :)
har du testat dessa eller någon annan duschtvål från Weleda eller bara någon annan härlig duschvariant som är värd att testa?!?
Tell me! ♥



Efterdyningar och besök...



Förutom att jag har varit fruktansvärt trött efter olyckan
med svimmningarna (ja, på den nivån att jag skulle kunna somna när som helst under dagen ungefär) så har jag dessutom varit yr och ostadig vilket har gjort det hela läskigare....fast det började kännas bättre för några dagar sedan tack och lov!
I måndags kom min farsa och faster upp till Sthlm på sitt årliga besök...kunde ju kanske ha kommit lite lägligare vid ett annat tillfälle...men men....
Var vid Drottningholms slott med dem en dag och strosade runt lite bland alla turister..
Det kom en stor grupp med  japaner och nästan alla kvinnor hade solhattar på sig, så för en gångs skull var jag inte ensam i min hatt :)
Annars kan det gå dagar innan jag ser någon som har en hatt, och då är det ju ändå storstan vi talar om...
Det är inte så himla kul att folk glor extra på en bara för hattens skull....skulle ju helst gå utan hatt och ha ett mycket bättre pigment så att jag kunde tåla solen mycket bättre i stället!
Ibland vill man ju bara vara i fred, inte ha en enda blick från folk..

Tydligen är det så att man alltid ska åka in till sjukhus om man har slagit sig i huvudet och svimmat...
Tydligen kan även något till synes litet göra att man får en blödning inne i huvudet som succesivt blir värre och kan kräva operation...
Det kan till och med ta några veckor innan man vet om det eftersom symptomen inte kommer innan dess.
*huga*
Well, förhoppningsvis råkar jag inte ut för det, jag slog mig nog trots allt på ett ställe i skallen som är mer skyddat än vissa andra ställen.

Armen har blivit värre dock...svårt att använda den överhuvudtaget utan att det blir värre :(
Det stukade fingret är fortfarande svullet, missfärgat och lite snett och går inte att böja särskillt mycket...borde väl ändå ha gått över efter 9 dagar tycker jag?!?
Nå väl, kunde ju ha varit värre....

I dag ska jag till tandläkaren, en ny tandläkare eftersom min förra har slutat..
Har inte varit hos tandläkaren på ett par år, inte så länge kanske?!?...men jag har några små början till hål att hålla koll på förutom att jag är väldigt orolig för mina slitna tandhalsar p.g.a. mitt i många år alldeles för hårdhänta tandborstande + att jag har haft ett tvångsmässigt beteénde som gjort att jag borstat tänderna i ca 20 minuter varje gång!
Nu har jag äntligen klarat av att dra ner på det till 4 minuter med eltandborste :)
Men jag skäms verkligen över mina sönderborstade tandhalsar, de ser verkligen äckliga ut och dessutom är det väl de som gör att mina tänder är så känsliga....kan absolut inte äta t.e.x. svarta vinbär eller en hel del andra sura grejer utan att det känns förfärligt i tänderna i flera dagar efteråt.
Är rädd att den nya tandläkaren ska säga något hemskt om mina tänder nu dessutom :(

Svimmat igen!


Ja, jag förstår inte det här?!?
I förrgår var jag med om en minst sagt skrämmande och omtumlande olycka som påminde om när jag ramlade i rulltrappan för lite mer än ett halvår sedan...
Det som hände i går var i allafall att jag precis hade träffat min psykkontakt (första gången efter hennes 4 veckors semester) och köpte lite godis efteråt som jag åt med huvudet i påsen (min bacillskräck...vill inte ta i det med händerna) medan jag gick och därför uppenbarligen hade extremt dålig koll på gångbanan framför mig...
Helt plötsligt föll jag nämligen framlänges med händerna och huvudet före (ungefär som om jag skulle stå på händer!) över ett sådant där trekantigt farthinder i betong.
Satte mig upp och tyckte inte att det verkade ha gått särskillt illa, men sen när jag skulle ställa mig upp var det tydligt att jag var väldigt vinglig snurrig och svag...
Stod lutad mot ett räcke, sen minns jag inte mer än att jag låg på rygg på asfalten och hade svimmat där.
Sen var det någon/några som pratade med mig, bland annat en utländsk snubbe som erbjöd mig skjuts men som jag avböjde och sa att jag inte vill åka någonstans med någon främling...(klar i skallen var jag trots allt :)
Vet inte hur allt gick till sen eftersom jag troligtvis svimmade igen.
Det var i allafall en kvinna och en man som ville att jag skulle lägga mig i gräset och vila, men jag sa att jag inte ville eftersom jag är rädd för fästingar och halvstod i stället upp mot ett berg.
Sen hade jag ramlat och svimmat igen och vaknade upp på ryggen igräset medan mannen snackade i telefon och hade ringt ambulans...
Tydligen hade jag varit medvetslös ett tag då..
Började känna mig mer stabil och svarade på frågor i från både "sjukvårdsnissen" i telefonen och kvinnan och mannen...
Vägrade att åka till akuten eftersom jag redan har blivit så dåligt bemött där tidigare och verkligen inte hade vare sig lust eller ork att sitta i ett väntrum i si sådär 8-12 timmar och dessutom må psykiskt skitdåligt.
Man är ju inget prioriterat fall om man inte är döende typ :( (inte här i Stockholm i allafall)
Så det blev struket, där emot så sa "sjukvårdsnissen" till mig att jag absolut skulle åka till en jourmottagning samma dag i allafall.
Mannen och kvinnan ville inte släppa iväg mig eftersom de var rädda att jag skulle svimma igen, så jag sa att jag kunde gå och sätta mig och vila ett tag i väntrummet på psykiatrin precis i närheten där jag just varit. (fanns ingen anledning att hålla det hemligt att jag varit där nyss i det härfallet kände jag)
Så gick med mig dit.
Där uppe brast det....
Började storgrina och kände mig väldigt skärrad över det jag just hade varit med mig.
Fattade det först då, känslorna kom helt enkelt i kapp...
Kändes hemskt att sitta där och grina med si så där 4 andra personer väntandes i väntrummet och dessutom ha jord på både kjol och linne + en ruffsig frisyr och blödande sår på benen.
En kvinna som satt där stirrade dessutom på mig och såg riktigt läskig och ond ut...creepy!
Fick in allafall tag på min psykkontakt igen och blev även omplåstrad och fick ta blodtryck och puls hos sjuksköterskan.
Det visade inga konstiga värden, men så var det ju en efter att jag både hade ätit upp en påse med chokladnötter och väntat i väntrummet i ca en halvtimma....
Min psykkontakt kollade upp jourmottagningar, men de ville inte ta emot mig och hade inte resurser för att kolla upp mig ordentligt eftersom det även visat sig att jag fått en bula i skallen, skadat ena armen och ett finger.
De ville att jag skulle åka till akuten :(
Inte jag som sagt!
Blev i allafall hemskjutsad av mobila psykteamet och beordrad att inte vila om det skulle vara något allvarligt p.g.a. bulan i skallen.
Min psykkontakt skulle även höra av sig några timmar senare för att kolla läget med mig.
Det finns en del att tillägga ang detta men jag tar det en annan dag för jag orkar inte nu...
Bara lite...

Med tanke på omständigheterna klarade jag mig ok, kom undan med blotta förskräckelsen, stukad och svullen/inflammerad arm.
Stukat uppsvullet/inflammerat blått lillfinger, några skrapsår, en sträckning vid ena sidan av nacken och lite ont i ryggen...förutom bulan som blivit lite mindre och inte känns särskillt mycket.
Men jag förstår inte varför jag svimmar vid alla olyckor nu för tiden?!?
Känns exremt läskigt och verkligen ingenting jag vill vara med om mer...måste ta upp det med min läkare på Vårdcetralen som jag ska träffa i morgon...
Men jag återkommer som sagt....

Skriva, välja....


Kan inte ens välja vad jag ska skriva om
...jag har en hel del produkter som jag både har testat och som jag numera använder som jag vill berätta om....
Jag har en gammal klasskompis som blivit känd för vad hon gör nyligen och en del runt det.
Jag har varit hos en arbetsterapeut för ett tag sedan (hade knappt en aning om vad de hjälper till med innan ens)
Sjukgymnasten rann ut i sanden....inte bra alls!
Jag har ett känsligt problem som jag haft länge och inte ens vet vad det beror på...har aldrig nämnt det här, men kanske borde nu när jag vet mer vad det är och i bästa fall kan få något/några goda råd om...
Jag går ett par sommarkurser i "Silver" och Textil (två halvdagar i veckan) på samma ställe där jag går mina terminskurser......har för övrigt slutat med "målningen" Vedic Art och bytt till Textil i stället.
Jag försöker för tusenmiljonte gången lägga om min dygnsrytm, gå och lägga mig tidigare och gå upp tidigare...nu lite annorlunda...

Kommer inte ens på allt jag har tänkt på att jag ska skriva om...blir helt blankt i skallen!
Borde väl inte vara såååå jäkla svårt att åtminstone skriva här varannan dag?!?
Det är mitt mål nu!

Så vad ska jag börja med?!?
Vad tycker du?

Assar åter igen...

Det tar aldrig slut allt det här svåra med Assar.
Som sagt, jag har ju försökt att hjälpa honom hur länge som helst och han vet väl egentligen vad han borde göra för att må bättre....är väl ingen idé att jag säger något mer.....
Men vad jag förstår så gör han inget för att må bättre...
Ja inte vad det gäller att röra sig, alkoholen, oregelbundet och felaktigt ätande och liknande livsviktiga saker i allafall!
Han har gått upp ca 25kg under de här ca 8 åren jag har känt honom och har en stor farlig "gubbmage".
Näe, jag inser redan nu innan jag knappt har kommit i gång att skriva om detta att det finns så myyyycket att säga om det att jag bara inte orkar!
Står knappt ut med honom längre....han går mig så mycket på nerverna!
Min syrra och psykkontakt har sagt något  i stil med att jag ska säga till honom att jag inte vill höra på hans klagande om olika besvär och annat som bara blir värre hela tiden eftersom han inte gör något för att förbättra dem, men att jag där emot hjälper till om han vill...
Men gör han inget så orkar jag inte höra på hans upprepade klagande varje gång vi hörs eller ses.
Ja, något sådant har de sagt att jag ska säga....på ett lugnt sätt då, inte argt eller så! (även fast jag ofta känner mig fruktansvärt irriterad, frustrerad och arg på  honom och hans destruktiva leverne)

Jag är ju jämt less på att kämpa själv och vet knappt varför jag gör det och inte bara ger upp i stället?!?
Känner att han drar ner mig ännu mer ju!






Viktigt farligt och nyttigt!



Nyss hemkommen från en liten powerwalk
med mina lurviga orakade ben och stora svarta solhatten runt i skogen i värmen ;)
Det är riktigt svettigt hett i här i dag, 28 grader i skuggan nu...pust!
Uv-index ligger forfarande väldigt högt så akta akta er för att vara ute mer än 15-30minuter i solen åtminstone mellan 10 och 15, mer än så är farligt och brännskador lär troligtvis komma som ett brev på posten om du inte har ett väldigt bra pigment eller smörjer in dig ofta och ordentligt med solkräm och har solglasögon och något på huvudet åtminstone.
Men ligg inte och sola för guds skull under den här tiden!
Om du missade Uv-varningen i metro för några dagar sedan så vet du nu...ozonskiktet är just nu ovanligt tunt!
För du vill väl inte vara en av alla de man ser rödbrända där ute?!?
Eller vill du bli onödigt rynkig i förtid och dessutom riskera att få hudcancer?!?
Nä, trodde väl inte det!
Men, viktigt är ändå att vara ute i solen i si så där en kvart när solen skiner mitt på dagen (lite mer om man tål solen bättre och minst en timma om man är mörkhyad) för att tanka det otroligt viktiga D-vitaminet som vi bara kan få i från solen här i norden just mitt på dagen och under ynka 2-3 månader på året, inte undra på att det råder D-vitaminbrist här under en stor del av året :(
Idag ser Uv-index ut som här nedan, det kan man kolla in dagligen och även nästkommande dag på:
http://www.smhi.se/klimatdata/miljo/uv-stralning


Säker tid i solen om Du har känslig hud men kan bli brun:
UV-index 0 - 2* 3 - 5* 6 - 7* 8 - 10 11 +
Styrka Låg Måttlig Hög Mycket hög Extrem
Soltid Hela dagen* 1-2 tim* 30-60 min* 15-30 min 5-15 min
* Med snötäckt mark och mot solen gäller ungefär dubbla UV-index och hälften av den angivna soltiden.


RSS 2.0