Obeskrivligt tungt


Allt känns så obeskrivligt ensamt ,tungt, mörkt, hopplöst och meningslöst!
Ska
det ALDRIG ta slut????
Ska jag alltid behöva känna mig utanför livet?!?
Se att livet finns där, men aldrig lyckas ta mig in i det?
Alltid känna mig långt bort i från människor/ totalt ensam även fast jag befinner mig i något gruppsammanhang eller umgås enskilt med någon?
Ska jag alltid behöva känna mig osedd? Om jag inte pratar känner jag mig osynlig...inte undra på att jag pratar så mycket då....
Var hittar man hoppet????
Är jag helt hopplös?
Vad är det för mening med att göra någonting över huvudtaget när det ändå känns lika jäkligt???
Ja, det är JÄKLIGT TUNGT JUST NU....och även fast det inte känns fullt lika tungt alltid så finns de här tunga mörka känslorna alltid med mig och förpestar allt.

Ny strategi mot sockermonstret


Fett, fett, fett javisst!
Men inte någon totalkostomläggning í stil med LCHF-diet eller så (är lite skeptisk och hade varit för krångligt som vegetarian dessutom)
Nej, det jag menar är att jag börjat lägga till mera fett i måltiderna och mestadels då dessutom nyttiga fetter :)
Något som jag dessutom ändrat på för ca ett par månader sedan är min stora konsumtion av smör.
Har bytt ut smöret helt och hållet mot olivolja faktiskt, olivolja på mackorna är tro det eller ej riktigt himla gott! :)
Trodde aldrig att sluta med smör skulle kunna vara så här busenkelt för mig :)
Käkade väldigt sällan olivolja tidigare ens...
Olivolja ska förresten vara bra för huden och ge ett visst solskydd inifrån till och med! :) (Läkaren Helena Nyblom nämner b.l.a. detta i sin bok " Vägen till friskare hud")
Det här med mer fett i maten har jag bara börjat med den senaste veckan, så skillnaden med socker/chokladkonsumtionen kan jag inte uttala mig särskillt mycket om än, men det har gått lite bättre kan jag säga :)
Känner mig dessutom mer nöjd av maten jag äter, den smakar godare och är lättare att få i mig än annars, känns som om blodsockret har blivit stabilare dessutom :)
I övrigt äter jag gärna kallpressad ekologisk kokosolja som både är väldigt god i mat och som pålägg och är väldigt nyttig för kroppen :)
Nötter äter jag sedan rätt länge tillbaka redan en hel del av, på senare tid mest Valnötter eftersom de är de nötter som innehåller mest antioxidanter av alla nötter och även ska kunna ge ett skydd inifrån mot solen :)
Är dock lite svårt att få tag i bra Valnötter, köpt så många märken som har varit dåliga tyvärr.
De på Willýs är de enda som brukar ha bra kvalite´av de jag har testat faktiskt (förutom på sistone)
Så är det....så nu vet ni och kanske kan det här vara något för någon annan sockerråtta att testa?!?


Nu ska de banne mig ske!Lika bra att skriva nu när det finns något positivt
att skriva om för en gångs skull typ...
Var nyligen på ett ställe och snackade med en trevlig träningsinstruktör och bokade en tid för samtal runt att börja träna (främst styrketräning som jag aldrig egentligen har ägnat mig åt))eftersom jag har ett FaR-recept (fysisk aktivitet på recept) i från sjukgymnasten på psyk och verkligen en gång för alla vill komma i gång på allvar efter så jäkla många år utan träning efter utmattningen och det.
Med allvar menar jag inte att jag ska börja vrålträna eller något sådant, nej nej nej det funkar inte, min kropp har inte den orken alls och även om jag hade haft orken så hade det troligtvis bara lett mig käpprätt åt h-vete in i träningsnarkomanin igen.
Nu handlar det om att bygga upp kroppen och förhoppningsvis minska den kroniska smärtan i axlar och nacke, orka mera och sova bättre t.e.x...
Känns i allafall jäkligt bra efter att ha snackat lite med den här snubben :)
Tyvärr är det inte han jag har en bokad tid med...får vänta två veckor innan jag tidigast sätter i gång eftersom den bokade tiden är då....hoppas jag inte bokar av och har mig nu bara...(har hänt förr kan jag säga)
Så är det, wish me luck! :)

Hit och dit med jobbig skit


Jo då, jag lever fast jag inte har skrivit någonting på 2 hela veckor!!!
Ojsan sa vad tiden går fort och det har blivit kallt ute, brrr!
Det har varit mycket med både det ena och det andra...
Året började ju med en nystartskänsla och lite "Nu jäklar ska det bli ändring på en massa, det ska banne mig gå!" o.s.v....
Sen gick det tyvärr bara nerför IGEN som det brukar :(
Då blev ju givetvis min psykkontakt sjukskriven dessutom för att förvärra det hela...
Har ju ADHD-gruppen en gång i veckan fortfarande och fick då en av gruppledarna som coach ang det på samma tid som jag skulle haft min psykkontakt, bättre än inget är det väl visserligen!?! (kanske?!?)
Är alltid svårt att snacka med någon när den inte känner mig/vet hur min problematik ser ut och förstår mig.
jag har varit ledsen, arg och haft en massa ångest och hemskt kaotiska tvångstankesnurrar och fruktansvärt ont i kroppen p.g.a. jag inte har tyckt att hon har förstått mig/tagit mig på allvar.de två gånger vi har setts...*suck*
I morgon ska vi ses igen....sen är förhoppningsvis min ordinarie psykkontakt tillbaka.
Har käkat Metamina i två veckor nu igen för att ta blodprov för att se om Cipralexen höjs när Metaminan finns med i bilden och därför ger mig störrre besvär med ögonen (ont i ögonen/rödögdhet m.m)
Skulle bara ha käkat den en vecka men var tvungen att lida mig igenom en vecka till p.g.a. att läkaren hade glömt att lägga in någon provtagningsremiss vilket gjorde mig skitstressad i en vecka eftersom jag lämnade meddelanden till honom och till och med sa till honom när jag mötte honom i väntrummet utan att någonting hände!!!
Blev verkligen besviken, arg och ledsen p.g.a. detta...
Verkar som att han skiter i mig när det inte är någon annan som talar för mig...ja med andra ord min psykkontakt.
Kontaktade i allafall henne jag har tillfälligt och då löste det sig i allafall samma dag :) Tack och lov för det!
En tråkig grej med Metaminan den här gången var dock att jag inte tyckte att den hjälpte lika mycket som förra gången!?!
Why? :(
Söker efter andra möjligheter nu...
Både naturmedel och läkemedel...
Ja, det var åtminstone en del av det som försigått på sistone.
Känns i allafall lite bättre nu (men det kan ändra sig på en sekund typ...)RSS 2.0