Relationer på Coop.....

Det finns en kille i 25-30 års åldern (om någon nu är intresserad av ålder, man ska väl egentligen inte bry sig folks ålder eller?!?)som jobbar på Coop där jag bor som alltid har varit så oerhört trevlig, skojfrisk och pratglad.
Ja på ett sådant utmärkande sätt att jag vid ett flertal tillfällen hört folk som bor i kvarteret prata om honom och hur trevlig de tycker att han är.
Jag har  hur som helst varit trevlig och pratglad tillbaka på vilket sätt som vilken människa som helst skulle kunna vara....
Har väl i allafall jag tänkt....
 
Men, för ett tag sen...
Jag berättade för honom om hur trevlig jag hörde att ett par som jag mötte när jag klev in till Coop pratade om att han var och att jag själv också tycker det.
Ja, jag lade även till att jag tycker han är trevligast av alla som jobbar i den Coopaffären.
Då blev han glad och sa tack det samma till mig! 
Sen sa jag det jag kanske inte borde ha sagt, nämligen:
 
"Det är så skönt när man kan vara trevlig och folk inte tror att man flirtar eller så för det, jag har varit med om att folk tror att jag flirtar och är intresserad bara för att jag är trevlig, det är så synd att det ska behöva vara så"
 
Ända sedan den här gången har han varit som förbytt, inte alls trevlig och glad mot mig, han säger knappt något alls än det som är nödvändigt faktiskt.
Verkar ju faktiskt som om han blev sårad och var intresserad av mig eller något?!? Och att han kände sig nobbad av mig?!?
 
Vet faktiskt inte vad jag ska tro annars?!?
Känner mig i allafall illa berörd och tycker synd om honom om det är så...
 
Känns obehagligt att handla på Coop när han jobbar efter det.
Vet inte om jag borde säga något, fråga honom något?
 
Tips mottages gärna!

På hjärnan....

Ibland önskar jag verkligen att man kunde googla i sin egen hjärna, så praktiskt när man inte får i hop det eller kommer på något.
 
Som idag, var inne i en butik där jag ser en ny kille i kassan, jag känner igen honom jätteväl.
Betalar sedan i kassan och säger att jag känner igen honom men att jag inte kan komma på var i från.
Han säger att han känner igen mig jätteväl också, men heller inte vet var ifrån.....
 
Nu har jag sett hans ansikte framför mig och försökt leta i skallen efter var i från jag känner igen honom i flera timmar utan resultat, eller rättare sagt, min hjärna vill få det till att han har bott i huset rätt över gatan där jag bor, men det stämmer inte för jag frågade honom om han bodde i mitt område, men nej det gjorde han inte.
 
Kan inte släppa det här, måste komma på varför jag känner igen honom så väl oavsett hur oviktigt det må vara....
Blir ni också lika tvångiga när man inte kommer på något så här?
 
 
 

Hur hittar man tillbaka?!?

Om allt inte bara fortsatte att kännas så meningslöst, om det ändå  fanns någon lust till något.
Jag är övertygad om att alla andra problem med både kropp och själ skulle vara lättare att hantera om det fanns lust och mening......
 
Men jag vet verkligen inte hur man hittar tillbaka till någon lust och mening, jag vet att jag inte har känt det på över 13 hemska år....
Jag vet inte varför jag finns till över huvud taget....
 
Att dagar, månader och år hela tiden känns så himla bortslösade känns fruktansvärt plågsamt.
 
När man hör andra människor berätta om grejer de tycker är kul och trevligt, saker de har hittat på eller ser fram emot känns det bara plågsamt och jag undrar varför inte jag kan få känna så?!?
 
TUNGT är bara förnamnet.

Beställt för ansiktet

 

Just nu väntar jag på att den här ska komma på posten till mig.
Har länge varit nyfiken på marulaolja, har testat lite på handen vid ett tillfälle och tyckte att den var ovanligt len, återfuktande och gick in snabbt i huden....
Min hud har ju vanligtvis svårt att komma överens med bara olja eftersom huden helt enkelt blir för torr bland annat, men jag har testat lite som jag hade hemma och blandat i ca 10% glycerin och fått det att funka skapligt ett tag nu, förhoppningsvis funkar det ännu bättre med Marulaoljan :)
Har läst att den både innehåller c och e-vitamin, väldigt bra skydd för huden, speciellt i samband med sol :)
Tror till och med att jag läst att den innehåller 4 gånger mer c-vitamin än en apelsin.....
Här lite information om oljan i från Mjukhud.se där den köptes.
 
KALLPRESSAD MARULAOLJA - ÄKTA OCH VILDVUXEN
 
Marulaolja - även kallad för mirakeloljan - har uppskattats i hundratals år för sina kraftfulla återfuktande egenskaper och fördelar. En prisad olja som kommer från marulaträdet. Marulaträdet växer vilt och får söta frukter som både lokalbefolkningen och de lokala aporna och elefanterna trånar efter. De hårda skalet skyddar fröna inuti - dessa dyrbara frön som ger oss den ypperliga marulaoljan.

Marulaolja tros ha ett rikare innehåll av antioxidanter än till och med det flytande guldet arganolja! Oljan är lätt, absorberas enkelt och kan användas till ansikte, hår, hårbotten och skadade nagelband. Erkänd som en av de mest stabila vegetabiliska oljorna i världen ger marulaolja en antioxidantboost som huden och håret sent kommer att glömma. Marulaolja tränger djupt in i huden och ger en mjuk och fyllig hud med sin unika uppsättning av näringsämnen. 

Shea Terra Organics har erfarenhet och kunskap om ren, obehandlad marulaolja och hur den kan ge näring till hud och hår. Man får oljan direkt från dess ursprungliga och naturliga förhållanden i Namibia. Marulaolja förbättrar elasticitet och skänker en perfekt fuktbalans till huden. 

På tiden....

Så, ÄNTLIGEN är bollen i rullning, vilket borde ha skett för minst 5 år sedan....
Har haft möte med psykiatriläkaren i dag och han har fått läsa en bunt på 3-4 sidor (ja, jag lider av många problem och i de här papprena har jag inte ens tagit med något som har med det psykiska att göra) med alla svåra problem jag har med hela kroppen inklusive min utmattade skalle för att få en bild av hur han ska remittera mig vidare så att jag en gång för alla slka få en ordentlig fysisk utredning med tanke på det helvete som har begränsat och förstört mitt liv så oerhört sen jag blev extremt utmattad för ca 12 år sedan.
 
ÄNTLIGEN är det mötet överstökat, fy vad jag är slutkörd nu, har mått bedrövligt senaste veckan inför det här mötet.
Om jag visste hur man kopplade av skulle jag göra det nu, för jag behöver all sömn och avslappning i världen nu.
 
Det som kommer att ske nu är i allafall att han ska fundera lite på vart han ska remittera mig.
Men troligtvis något för att reda ut all smärta jag lider av och sedan vidare till en smärtmottagning.
 
Kanske till en endokrinolog?!? 
 
Kolla igenom min ADHD-utredning och fråga de som gjorde dem om det finns några frågetecken, Om det finns något mer som behöver testas/göras om för att säkerställa att jag har AD(H)D eftersom jag inte känner mig helt säker på det.
 
Sedan har jag begärt att få ta ett antal prover, bland annat D-vitamin,nya järnprover för att se så att mina låga nivåer inte har fortsatt sjunka, utökade prover ang sköldkörteln, remiss för gastroskopi m.m.
 
Hoppas även på att kunna få testa B-12 sprutor eftersom det finns de med utmattning, sömnbesvär, ångest m.m. som blir väldigt hjälpta av det trots att B12- värdena ser bra ut på prover.
Detta kunde han tyvärr inte ordinera mig nu eftersom han aldrig hade skrivit ut det tidigare och behövde läsa på om det först.
 
Så, jag antar att mötet gick ok....
 
Vi ska ses om en månad igen....
 

Kärlek på recept...

För någon vecka sedan var jag ute och gick i närheten av Tanto och fick se dessa söta små söta poetiska konstverk istuckna i marken.
Hoppas ni ser vad det står på hjärtanen (säger man hjärtanen?!? låter konstigt)
Jag hade bett om kärlek på recept för länge sedan om det vore möjligt att få på något bra sätt.
Men det tillverkas säkert några piller som gör att man inbillar sig kärlek eller något om en inte för snar framtid, läkemedelsbranchen vill ju alltid tjäna mer pengar....

Orkar inte mycket mer.....

Med risk för att verka tjatig, känns som om jag har skrivit ungefär samma sak minst 10 gånger redan...
 
När ska det här hemska överlevandet egentligen ta slut?!?
När ska jag få chansen att börja leva?
Jag förstår inte hur jag har stått ut så här länge?!?
Fast jag står ju egentligen inte ut heller....
 
Det var tillräckligt jobbigt att finnas till innan jag drabbades av den allvarliga utmattningen och allt som kom med den.
Innan kunde jag ju åtminstoneanvända hjärnan och kroppe normalt och dessutom ha ett socialt liv och intressen.
Men att sen dess ha levt i en traumatisk kris i ca 12 år som aldrig tycks ta slut.
Motgångar, motgångar , mer utmattning, mer ensamhet, ännu mer meningslöshet, ångest, skräck, hopplöshet, förtvivlan, sorg, ännu mer kroniska symptom från kroppen on and on and on......för att inte glömma fler traumatiska kriser trauman mitt i den traumatiska kris som redan pågår........
 
Ge mig styrka att klara mig ur det här lidandet och gör mig delaktig i ett lev värt att leva.....
Ge mig tillbaka min fungerande kropp och hjärna tack!
 
Idag är det dessutom strålande solsken och 15 grader varmt, då "förväntas" man ju må bra, eller bättre i allafall, men känns bara ännu värre, verkligen gråtfärdig.
 
Jag kan ta värme utomhus om det inte är sol samtidigt.
Jag kan ta sol om det är relativt kallt ute (och inte är sommar)
Men båda samtidigt gör allt så plågsamt, vidrigt plågsamt.....hoppas verkligen att det aldrig blir en så varm och solig sommar som förra året, dör hellre än tvingas vara med om en sådan helvetessommar till.

Godaste chokladgodiset är raw och nyttigt!

Jag har bakat ett antal satser av olika rawfoodbollar sen några månader tillbaka (när jag väl kom igång, flöt det på liksom ) innan dess hade jag aldrig testat det.
Tyvärr har jag aldrig fått till det så att det har tillfredsställt mina smaklökar tillräckligt.
Det har alltid känts som om något fattats eller blivit obalanserat i smakerna liksom.
Jag har använt mig av allt från carob, raw kakao, finmixade nötter (nästan smörkonsistens) mest mandel, men även cashewnötter, sesamfrön, hasselnötter, valnötter och sötat med dadlar, honung, torkade aprikoser och plommon.
Använt kokosolja,kokosgrädde, vaniljpulver.....
 
Senaste gången blev det iallafall den mest lyckade satsen, första gången jag använde cashewnötter och honung i "degen" och inga torkade frukter, så nu kan det nog bara bli bättre i allafall :)
 
Men i dag, gick jag förbi rawfoodrestaurangen Matapoteket  på södermalm och testade för första gången deras chokladruta.
MAMA MIA vad smarrig den var! 
Jag trodde faktiskt inte att något rawfoodgodis kunde vara SÅÅÅ gott!!
Riktigt mycket chokladsmak, perfekt i sötningen, inte för söt som jag tycker att rawfoodbollar ofta brukar vara av de jag har köpt i allafall.
Jag kände att det fanns sötning i från russin i chokladrutan (undviker helst russin, inget jag gillar speciellt mycket) men till min förvåning störde det mig inte alls och tog liksom inte över smaken som jag tycker att russin kan göra utan passade perfekt i den här chokladrutan.
 
 
Lär helt klart inte vara sista gången jag köper den chokladrutan, tänk om man kunde göra något så gott själv.
Har ni själva lyckats göra något gott rawfoodgodis eller annat utan socker, gluten och andra onyttigheter?!?

RSS 2.0