Eco cosmetics foundation Spf 30

Nytt (för mig i alla fall) från Eco Cosmetics är en kompakt foundation med Spf 30, men som tydligen inte är sprillans ny eftersom jag precis läste en nöjd recension på Softskin.se som skrevs i Oktober förra året!
Finns tyvärr bara i en färg som beskrivs passa neutral hudton och tyvärr inte utan eteriska oljor, men där emot eteriska oljor som inte ska vara allergiframkallande enligt tillverkaren.
Jag är ju ständigt ute efter ett bra solskydd för ansiktet som ser bra ut, inte irriterar eller täpper till, så nya upptäckter och tips uppskattas alltid! :)
Den här finns på Skanstulls hälsokost, så jag får ta mig dit och hoppas på att de har så att man kan få känna på den och se hur färgen är.
Någon som testat denna?
 
 
Beskrivning:
 

Compact foundation spf 30

 

Eco Cosmetics har utvecklat ett nytt, innovativt, ekologiskt solskydd som skyddar dig mot solen och gör din hy strålande.

Den speciella kombinationen av mineralskydd (titandioxid), magnesium och glimmer utgör basen i compact foundation. De ljusreflekterande egenskaperna hjälper till att dölja mörka cirklar under ögonen, förstorade porer och andra ojämnheter i hyn. Eco Compact Foundation jämnar ut din hudton och ger huden en naturlig, mjuk finish. Den lätta texturen känns behaglig mot huden. Den är enkel att applicera och gör din hud vackrare.

Compact foundation med solskyddsfaktor 30 är lämplig för alla hudtyper och ovanlig att reagera allergiskt mot.

Den matchar en neutral hudtyp perfekt och efterlämnar en naturlig känsla utan att synas. 
Medium täckningsgrad, för ett naturligt resultat.

Använd så här: Appllicera på morgonen efter din dagliga hudvårdsrutin (rengöring, dagkräm) med bifogad svamp. Börja i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt. Tona ut mot hårfäste, öron och hals väl så inga linjer / kanter syns. 
Innehåller ett balanserat ratio 1:3 UVA/UVB skydd.

INCI Helianthus Annuus Seed Oil*, Caprylic/ Capric Triglyceride, Titanium Dioxide, Simmondsia Chinensis Oil*, Zinc Oxide**, Helianthus Annuus Seed Cera, CI 77491 (naturligt färgpigment) CI 77492 (naturligt färgpigment), CI 77499 (naturligt färgpigment), Polyhydroxystearic Acid, Stearic Acid, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Alumina (Corundum), Punica Granatum Seed Oil *,* Tocopherol (vegetabiliskt Vitamin E), Tocopheryl Acetate, Parfum Blend of natural essential oils (without allergic components)

**Zinkoxid finns med som kosmetisk ingrediens. Solskyddet uppnås av titandioxid.


 

 

Fastare och friskare bröst utan bh...

Ibland ser jag någon storbystad kvinna komma springande utan någon sportbh eller annat stöd för brösten över huvud taget.
Har alltid undrat varför personen inte använder något stöd?!? Måste ju kännas obekvämt?!?
Dessutom måste väl personen få onödigt hängiga bröst!? Jag blir alltid lika förvånad och undrar i vilket fall som helst hur personen tänker ;)
De flesta är väl rätt övertygade om att en bra bh som håller brösten på plats är en bra investering för att brösten inte ska bli onödigt hängiga!?
 
Nå väl, nyligen träffade jag i alla fall på det här blogginlägget hos Morotsliv, Släng behån för fastare och friskare bröst.
 
Bh kanske ändå är överskattat i många fall?!? Vet ärligt talat inte vad jag ska tro?!?
Men är skeptisk till att skippa bh om man är väldigt storbystad och speciellt vid träning
 
15 år lång studie visar att det är bättre att skippa Bh
 
Själv tar jag alltid av mig behån direkt när jag kommer hem, så mycket skönare utan, skaver och klämmer bara och gör mig mer spänd (oavsett storlek o.s.v..)
Har även slutat att använda bh som har skenor och det finns ju en hel del snygga och bra behåar nu för tiden som är minst lika bra i jämfört med bara några år tillbaka i tiden.
 
Vad tror/tycker ni?

Hallonfröolja till håret....

 
 
Att använda hallonfröolja som hudolja/sololja (sägs ha en Spf på 28-40) har väl knappast någon missat inom hudvårdsvärlden vid det här laget, men till håret?!?
Jag har i allafall inte läst om någon som använt det, men om ni som läser känner till någon tipsa mig gärna då om det! :)
För egen del var det mest för att jag inte visste vad jag skulle göra med oljan eftersom min hy inte gillade den vare sig ensam eller blandad med andra oljor.
Så jag googlade av nyfikenhet innan jag använde den och fick träffar om att den var en bra hårolja som återfuktar, stärker och ger håret lyster bland annat.
 
Min upplevelse då:
 
Jag använde den i nytvättat hår som var en aning fuktigt fortfarande, tog rätt många pump av flaskan eftersom oljan är en torr olja.
Borstade igenom med min Tangle teezer för bästa fördelning i håret.
Wow var känslan sen!
Håret kändes som silke verkligen, jättemjukt och glansigt!
Kunde inte sluta att pilla i håret på flera dagar på grund av känslan :)
Tänkte att jag hittat det bästa för håret någonsin, något som jag skulle använda resten av mitt liv....
MEN, efter nästa hårtvätt och i med hallonfröoljan på samma sätt igen blev resultatet något helt annat tyvärr!
Håret blev väldigt flygigt, torrt och trasslade sig bara, i princip motsatsen till det första wowresultatet.
Det tog ett par tre tvättar innan håret återhämtade sig efter det.
 
Testade sen en gång till efter några månader och med annan hårtvätt för att se om det gjorde någon skillnad...
Nä, uselt hår direkt tyvärr! :(

Jag orkar inte!

Som jag har nämnt tidigare måste jag byta psykmottagning och få en ny kontakt (blir av med den jag har haft i sedan 98!) och självklart ny läkare också....
Jag vet, har inte babblat om det här på länge trots att det är det helvetet jag befinner mig i varje dag sedan ca ett halvår tillbaka.
Sitter dubbelvikt och storgråter flera gånger om dagen nästan varje dag och känner en massa skräck hopplöshet och förtvivlan (handlar ju om hela min livssituation och hur omöjligt det känns att kunna få ett levnadsvärt liv en dag i stället för att bara må för jäkligt och överleva "livet" hela tiden med alla de hinder för mig det hela tiden innebär)
Ja, det är så svårt att skriva om och även något som jag inte förväntar mig att det är många som kan förstå eller känna igen sig i heller.
 
Men förutom min vidriga livssituation så innebär separationer för mig samma sak som att någon dör i från mig varje gång. 
Kanske kan man förstå bättre då hur nattsvart och fruktansvärt det känns att ens klara av att överleva det?!? (fast å andra sidan upplever ju inte ens alla att någon dör i från en som något nattsvart och fruktansvärt, så det går väl inte att förstå dessa känslor för vissa ens då)
Kanske går det även att bättre förstå hur det är att hela tiden leva med en överdriven rädsla/skräck för att bli övergiven och göra nästan vad som helst för att inte detta ska ske även om det skadar en själv...
Inga relationer vare sig vänskaps eller kärleksförhållanden jag har haft skulle ha varit så destruktiva om det inte vore för den ständigt svåra separationsångesten.
Blir så arg och ledsen när jag tänker på allt jag har funnit mig i och utsatt mig själv för på grund av att allt annat har varit bättre än att bli övergiven/tvingas separera från någon.
Har till och med haft sex mot min egen vilja trots att hela min kropp har sagt i från, jag har varit så äcklad eller så har jag bara stängt av men alltid haft förfärlig ångest efteråt.....men jag har känt mig tvungen....måste vara svårt att förstå hur man kan göra sig själv så illa med....
 
Om bara några månader tvingas jag ju bli av med min terapeut också, så för mig blir det två "dödsfall" på väldigt kort tid....
Klart det hade underlättat om man hade haft vänner runt omkring sig, men när man inte har det så....
 
Nä, jag kan inte uttrycka i ord hur fruktansvärt det här känns ens och den oerhörda rädslan och skräcken jag känner inför att börja hos någon ny okänd person som jag inte vill börja hos och inte orkar börja hos alls egentligen.
Jag orkar inte förklara en massa för att en ny människa ska förstå mig, orkar inte med att "lära känna" en ny kontakt, men jag har ju inget val eftersom det blir omöjligt för en ny person att ha någon chans att kunna hjälpa mig annars.
Utmattad utmattad gång på gång på gång, skräck varje gång men jag vet inte hur det ska kunna undvikas när jag motvilligt måste förklara förklara och förklara en massa för en ny person, inget som ger mig något, bara mer utmattad.
 
Och nej, jag klarar mig inte utan psykatrin, hade jag gjort det hade jag skitit i att träffa någon ny, men jag känner inte att jag har något val, allt är för komplicerat och jäkligt för att det skulle kunna fungera.
Det känns som att det bara finns två alternativ, detta eller att skita i livet totalt...
 
Usch, det finns en hel del annat komplicerat runt detta också, sådant som jag precis har fått reda på, som har med diagnoser, felaktigheter och konstigheter att göra så försvårar allting....Tack för det OCKSÅ liksom!!!
Det återkommer jag nog med i ett annat inlägg....

RSS 2.0