Måste hitta en solkräm NU!

Jag hatar att det ALLTID ska vara så svårt att hitta ett solskydd för ansiktet som funkar och är naturligt.
Att gömma mig under en jättestor hatt  som jag nästan bara ser marken i och svettas en massa månader i pallar jag inte med hela tiden.
Det enda jag vill är att kunna ta en promenad i skogen eller vistas normalt ute,(bränner mig ju till och med när det är mulet ute) det vill säga definitivt inte ligga eller sitta och sola aktivt.
 
Det jag söker är iallafall ett solskydd/BB-cream eller liknande med minst Spf 20 som är:
 
Så naturligt som möjligt ingrediensmässigt (helst 100%)
Inte täpper till porerna
Inte är uttorkande 
Inte ger vit spökhy
Inte innehåller eteriska oljor eller parfym.
Inte är svårt att tvätta bort (funkar ju inte i praktiken om man måste gnugga och/eller använda starka rengöringsmedel som gör huden konstant irriterad och sliten.)
 
Hallonfröolja (anses ha en spf på mellan 28-50) har jag testat igen, det är möjligt att det hjälper mot solen, men tyvärr blir min hy irriterad och torr av det (även när jag använder jojobaolja samtidigt) precis på det sätt som min hy vanligtvis reagerar på nästan alla oljor :(
 
Alla tips mottages! :)
Eller måste man skaffa sig en sådan här? ;)
 

 

Nuläget...

Jag trodde ju verkligen att jag skulle ha turen att få tillbaka min väska med plånboken (nytt Id-kort och 2-300kr) och mobilen.
Men nej, tyvärr har jag inte fått det :(
Så någon jäkel har tydligen varit så fräck att den har tagit väskan med grejerna jag glömde på bussen....
Usch!
 
En massa himla strul och kraft har detta tagit, men snart är det nog över i allafall.
Har fått en begagnad mobil, men måste skaffa en ny simkortshållare till den, sen ska det förhoppningsvis funka med den.
Ett nytt simkort väntar jag på, ska dimpa ner i brevlådan, men tar tydligen tid....
Nytt leg ska fixas på torsdag, måste då ha med mig brorsan eftersom någon familjemedlem måste intyga att jag är jag...
 
I övrigt...
 
Mådde inte lika katastrofalt dåligt ett tag, någon vecka typ, men nu de senaste två veckorna eller så har jag varit hemskt nere, svår ångest, gråta gråta gråta var eviga dag, väldigt utmattad i skallen och slut i kroppen, ja ALLT har bara varit för mycket och så jäkla hopplöst igen!
En penna som inte funkar får mig att börja gråta liksom :(
Så jäkla labil liksom.
Tack och lov känns det inte så hemskt i dag, men nu är jag givetvis rädd att det slår tillbaka mot mig att jag just skrev det, brukar ju tyvärr ofta bli så :(

Rea på Weledas duschcremer t.o.m. 20 Maj

Personligen tycker jag att weledas duschkrämer är de härligaste och mest återfuktande i kroppsrengöring man kan komma (om man bortser ifrån den i Babyserien med ringblomma (Calendula) den gillar jag inte alls, speciellt inte doften)
Men, tyvärr kan jag inte längre använda mig av dem eftersom de liksom i princip alla duschprodukter har börjat klia de senaste åren :(
Anar att det är de eteriska oljorna och använder nu mera uteslutande Sonetts oparfymerade handtvål i duschen också, inte ultimat eftersom jag tycker att den är lite uttorkande, men men hittar väl något bättre med tiden förhoppningsvis.
 
Iallafall så har Apotea 20% rabatt på duschkrämerna från Weleda just nu och eftersom de ligger bland de bästa i pris annars också blir kostnaden bara 63 kr för duschkrämerna nu :) (förutom citrusvarianten som bara går på 59kr)
De har fraktfritt som alltid dessutom :)
Jag skulle ha testat den nya från den nya serien Evening primrose om jag hade tålt dem, annars är min favorit av duschcremerna Sea Buckthorn, tycker att den doftar härligast och vårdar bäst.
Här har jag skrivit lite om dem tidigare


Utseende/åldersnojja...

Idag var det en dam som trodde att jag var mellan 45-50 år!! 
Fy usch och fy, jag fyller 37 i slutet av Maj, det är tillräckligt mycket när livet bara jäklas med en hela tiden så att man inte kommer någonstans:(
 
Klart jag försöker att intala mig att det har med henne att göra, det är hennes tolkning inte vad de flesta skulle tro om mig och min ålder och liknande och att vad hon tror inte spelar någon roll.
 
Men det är svårt för mig att tro på...
Jag tänker ju naturligt mer saker som:
 
Herregud! Ser jag så gammal och sliten ut, fy f-n! Får panik och undrar vad jag ska ta mig till som gör att jag inte ser så gammal ut och fortsätter åldras så snabbt?!? Har all stress och lidande gjort mig sådan här?!?
 
Själv var hon 77år, det var hon som frågade mig hur gammal jag trodde att hon var, jag gissade 70, hon såg väldigt ung och fräsch ut för sin ålder för övrigt (men hon nämnde att hon hade barn som var nästan 50, så det gjorde min gissning)


RSS 2.0