Ibland har man tur i oturen...

Ringde nyss en mottagning som tar emot utan remiss till Urolog, och fick en tid redan i morgon förmiddag! :)
Wow vad snabbt liksom!
Kan ju inte sitta hemma utan att kunna gå ut och må skit av urinvägsinfektion resten av livet typ....
Känns bra att kolla så att urinvägar och urinblåsa är ok och inget hinder eller annat bidragande gör att jag fått urinvägsinfektion så snabbt efter den förra och inte blir av med skiten trots en jäkla massa drickande och bra hälsosam mat, får ju dessutom disskutera eländet med ett proffs.
Fick till och med en kvinnlig urolog! :)
Vill inte gå till någon man, har varit hos en manlig gynekolg en gång och det var en väldigt konstig och obehaglig upplevelse.
Jag var ca 23 år och han kan inte ha varit mer än 30 och troligtvis väldigt ny, han rodnade till och med...nä, usch!
 
Förresten, en missuppfattning som verkar finnas är att kvinnor inte går till urolog eftersom en urolog bara är för män och gynekolog är för kvinnor...
Stämmer inte!

 

En riktigt trevlig och bra kräm från Eilas

Aloekräm torr hud
Med 70% aloe vera. En skön fuktbevarande kräm som gör huden mjuk och smidig. Aloe vera har en lugnande, återuppbyggande verkan på huden. Mild, frisk doft. Självkonserverande system.

ANVÄNDNING:
Speciellt bra för mycket torr, fnasig hy
Handkräm för torra händer
Fotkräm, skön till fotmassage

50ml airless-förpackning
 
Inci 
Aqua, Aloe vera Leaf Extract,Glycerine,Prunus amygdalus oil,Olea europea Oil,Sodium stearoyl lactylate,Glyceryl Stearate Citrate,Cetearyl Alcohol,Tocopheryl acetate,Glyceryl Caprylate,Xanthan gum,Sodium Levulinate, Sodium Anisate,Tocopherol,Sodium Phytate,Calendula officinalis Extract,Lactic acid,Citrus sinensis,Citrus bergamia,Pelargonium graveolens,Boswellia rivae Olibanum, Limonen Ingår i eteriska oljor,Linalol Ingår i eteriska oljor,Citronellol Ingår i eteriska oljor,Geraniol Ingår i eteriska oljor,Citral Ingår i eteriska oljor.
 
Jag har bara använt den här som handkräm, så jag kan inte uttala mig om hur den är som ansiktskräm, men eftersom det är en len, medelfet och väldigt återfuktande kräm kan jag tänka mig att den kan passa bra för många som ansiktskräm när det börjar bli lite kyligare och torrare i luften som nu.
Mina händer har älskat den sedan jag började använda den i våras, i sommar har jag bara använt en mindre mängd av den eftersom den är så återfuktande att det inte har behövts mer.
Den doftar dessutom härligt av citrus/bergamott och ganska sött, men på ett lagom och inte sötsliskigt sätt.
Jag har de senaste åren märkt att jag blivit känslig för citrus i både hudvård och genom att äta det allt för ofta, men den här krämen reagerar jag tack och lov inte det minsta på :)
 
Finns att köpa i många hälsokostaffärer (på många ställen billigare än hos tillverkaren) hos tillverkaren kostar den 99kr, men jag gav nog snarare 80 kr för min.

Medicinen orsaken?!?

De senaste tre dagarna har inte varit roliga, har haft väldigt ont av Urinvägsinfektionen igen!! :(
Har misstankar om att min lilla dos av Mirtazapin (antidepp och sömngivande) som jag tyvärr kände mig tvungen att komplettera Cipralexen (antidepp jag har sen tidigare, men sänkte för över ett år sedan p.g.a. biverkningar) med runt årsskiftet för att inte bli totalt utmattad av sömnbrist har gjort mig extra känslig för infektioner...
Men nu har jag iallafall trappat ner den och slutade helt med den igår, så hoppas att det gör susen för immunförsvaret.(och att det blir ett helvete utan den...)
Så här står det i Fass: 
 
Har rapporterats (förekommer hos okänt antal användare): 
• I sällsynta fall kan Mirtazapin störa produktionen av blodkroppar (benmärgsdepression). Vissa personer blir mer känsliga för infektioner eftersom Mirtazapin kan ge en tillfällig brist på vita blodkroppar (granulocytopeni). I sällsynta fall kan Mirtazapin också ge brist på röda och vita blodkroppar samt blodplättar (aplastisk anemi), brist på blodplättar (trombocytopeni) eller en ökning av vita blodkroppar (eosinofili).


Några av mina sätt att sköta huden på....

 
Att sköta sin hud på samma sätt år efter år fungerar nog för få i längden, säkerligen beror det både på att att huden förändras av både ålder och levnadssätt....
I kanske 10 år fungerade det bra för mig att tvätta ansiktet på kvällen och smörja in mig och sedan inte göra något alls med huden på morgonen (fungerar inte längre eftersom jag upplever att huden känns torrare på morgonen då än om jag inte smörjer alls)
Sen blev jag mer sugen på Dr Hauschkas filosofi, som ju bland annat handlar om att huden ska ta hand om sig själv på natten och krämer och fett ska undvikas, fettfri nattvård är grejen (det vill säga ansiktsvatten eller liknande)
Så jag har kört med det under ca 2år och den fettfria nattvården har för det mesta funkat bra.
Men har där emot smörjt in ansiktet på morgonen efter att ha enbart använt ansiktsvatten (Dr Hauschka menar att det är viktigt att tvätta ansiktet även på morgonen) vilket har fungerat sådär.
Det trista med det är att jag upplever att ansiktskrämen inte riktigt tas upp av huden utan lägger sig lite mycket på ytan, dessutom tycker jag att min hy blir lite oren, som om orenheter gror och kapslas in lite när krämen åker på utan tvätt.
Så, då kan ju lösningen verka enkel, tvätta ansiktet på morgonen också...
Men nä då, så enkla lösningar fungerar uppenbarligen inte på min hud tyvärr :(
För det som händer då är oavsett rengöring (har testat: Dr Hauschka rengöringsmjölk, rengöringskräm, oljerengöring m.m.) är att min hud blir jätteskör, ser tunn ut och torr ut och blir helt enkelt hyperkänslig.
Så, vad tusan gör man då liksom?!?
Om det inte vore för alla föroreningar som huden ständigt utsätts för hade det känts lockande att skippa kvällstvätten helt och bara köra med morgontvätt och smörj....
Samtidigt känns det heller inte vettigt särskillt vintertid när huden behöver mycket skydd för kylan och morgontvätt därför gör huden extra utsatt.
Så, vad jag gör just nu sen ett par veckor tillbaka är:
Tvättar ansiktet på kvällen och använder ansiktskräm ca var tredje kväll.
Gör sedan oftast inget på morgonen (nej, smörjer sällan in mig ens när jag heller inte har gjort det på kvällen)
Det fungerar iallafall bättre än något annat nu, huden blir mindre oren och i skaplig balans, men lite torr på förmiddagen, men det brukar bättra sig under dagen iallafall.
Vet ärligt talat inte något annat sätt nu....
Tips mottages väldigt gärna! :)
Vad fungerar bäst för er förresten?
 
P.s Jag lägger en och annan ansiktsmask mellan varven också, min hud älskar djuprengörande lermask av rasullera följt av Dr hauschkas soothing mask D.s


Fotsten...

Eller rättare sagt äkta pimpsten som används istället för fotfil, fotsten lät ju mer som en sjukdom eller?!? ;)
Jag har iallafall blivit less på alla sandpappersfilar som bara går sönder (skaftet går ofta av för mig) och slits ut alldeles för snabbt, så efter att ha velat testa en äkta pimpsten ett längre tag blev inköpet av.
Säljaren i butiken där jag köpte den berättade att hela hans familj hade använt samma pimpsten (inte den jag köpte alltså ;) i hela 80år!
Så, med andra ord är det prisvärt att köpa en pimpsten i stället för en massa filar.
Jag har bara använt min några gånger än, men gillar den skarpt av flera skäl...
 
♥ Den är lättare att greppa och hålla stadigt i handen än en fil.
♥ Man behöver inte fila lika mycket tycker jag.
♥ Jag tycker mig komma åt lättare på foten med den
♥Känns bra, miljövänligt och fräscht att den bara består av naturmaterial.
 
Köpte min i den lilla butiken Baron som är en ekologisk butik som specialiserat sig på Aleppotvålar.
Den kostade ca 49kr, men jag har sett att de ofta är dyrare på andra ställen...
 
Vad är äkta pimpsten då?
Pimpsten är en vulkanbergart.
Den är tvättsvampsliknande, av runda eller rundade hålrum (efter gasblåsor) späckad, tät till glasig vulkanbergart.
Pimpsten är oftast kiselsyrerik och till färgen vit, gulaktig eller grå.
Bergarten bildas vid hastig stelning till exempel på havsbottnen av gasrik lava.
Pimpstenen är lätt och flyter på vattnet och kan därför spridas vida omkring på världshaven.
 
Så här brukar ofta en gjuten pimpsten i vad jag tror är cement se ut:
Brukar vara betydligt biligare, men enligt de jag har pratat med är hållbarheten rätt dålig, eftersom den smular sönder rätt snabbt.
Inget jag är sugen på att testa....

OCM = The oil cleansing method

Något som jag tycker att alla som inte redan har prövat ska göra är att testa att rengöra ansiktet med en vegetabilisk olja.
Det kan fungera bra för alla hudtyper, men kanske är det de med finnar och pormaskar som känner sig mest nöjda?!? (fast man kan få värre problem med finnar i början, de första veckorna om man har otur)
Vissa funkar det toppen på och de känner sig helt fast i det och vill aldrig sluta eftersom det får så fin hy av det, andra är inte lika nöjda, en del gör det då och då.
Själv körde jag med det i ca en månad förra sommaren, älskade det först eftersom huden blev så ren, ja orenheter i huden försvann verkligen jättesnabbt och huden fick en jämn och fin hudton.
Men efter knappt en månad blev min hy tyvärr för torr :(
Gör det nu bara någon enstaka gång ibland när huden behöver en djupare rengöring, min favoritolja är nog sesamolja.
Här har ni ett jättebra klipp där den ekologiska hudterapeuten Emma Granath visar hur man gör:
Emma har haft ett par bloggar, men slutade tyvärr just att blogga :(
Gillar henne skarpt och saknar redan att hon inte bloggar...
För er som inte följt hennes blogg, missa inte att ta en titt där, det finns mycket läsvärt om både hudvård, hälsa och livet i största allmänhet!
Emmas blogg


Kämpa på, hej och hå...

Proverna på vårdcentralen och det gick väl bra även fast jag hade världens hjärtklappning och yrsel vilket ju inte blev bättre av att jag skulle dit på fastande mage...
Var rädd att sköterskan inte skulle få tag i något blod med tanke på hur spänd jag var (har ju varit trubbel flera gånger med det tidigare) men tack och lov gick det på första försöket! :)
Well, har inte hört något om proverna än, får väl reda på saker och ting i morgon kanske?!?
Där emot kände jag ironiskt nog av f**king urinvägsinfektionsymptom som började igår morse när jag dessutom skulle ta ett sådant urinprov.
Blir så fruktansvärt less, är ju fortfarande sliten som tusan efter antibiotikan för bara lite mer än en månad sen!
Har iallafall handlat ett Homeopatmedel idag som jag hoppas grymt mycket på.
För den som är intresserad heter det:Renes/cantharis organocomp.
Testade ett annat sist fast i alkoholösning Dr Reckeweg R18 (tror jag skrev rätt nu?!) och tyckte att det verkade hjälpa?!? Men, var tvungen att sluta med det för tidigt eftersom jag fick fasligt ont under båda revbensbågarna hela dagarna, brukar inte tåla sådant som är i vätskeform/alkoholform, men oftast ger det sig till känna med kraftig smärta i bröstet som troligtvis beror på halsbränna.
Urk och usch ja, det är bara att kämpa på.....


Bra erbjudande just nu

Gillar man att läsa häsotidningar (jag bara måste läsa, men läser de flesta på bibblan) och behöver en ny naturkosmetisk deo så är ju detta erbjudandet ett riktigt kap! :)
Många har ju dessutom höjt Rosenseriens deo till skyarna tidigare,men sen har de gjort om den 2-3 gånger någonting, så jag har ingen aning om hur bra den är nu..
Där emot vet jag att den blå unisexdeodoranten luktar riktigt fräscht, man kan välja vilken man vill ha i det här erbjudandet! :)
Här gör du din beställning.

Släppa taget...

Hu, idag har jag iallafall satt bollen i rullning på vårdcentralen ang mina onda stela, svullna händer (som har blivit snabbt värre de senaste dagarna) och tänker inte skriva mer om det på ett tag.
Att tänka på hur hemskt det kan ligga till med t.e.x. ledgångsreumatism gör mig ju bara ännu mer panikslagen och stressad, måste fokusera på precis vad som helst utom att gå ner mig i detta nu.
Lättare sagt än gjort så klart, men jag ska försöka stenhårt för annars går jag sönder...
Imorgon blir det blodprover iallafall.....
 

Måste boka läkartid :(

Det jag är mest akut väldigt rädd för just nu är att jag skulle ha drabbats av ledgångsreumatism som är en väldigt allvarlig sjukdom eftersom den bryter ner kroppens leder och ofta även ger sig på hjärta och njurar till exempel.
I värsta fall blir man invalidiserad dessutom...
Det började nämligen som så för snart tre månader sedan att jag började vakna konstant med ett finger som kändes svullet/tog emot att böja på morgonen (tänkte att det kunde ha med sommarvärmen att göra)
Men sen har det fortsatt så och inte försvunnit och nu senaste tiden har jag börjat känna av det på i princip alla fingrar och även dagtid om jag inte är igång med händerna.
I morse var det värre än någonsin med smärta och stelhet :(
Usch för att gå till läkare, men nu måste jag!
Är det ledgångsreumatism är det nämligen viktigt att man får vård snabbt eftersom det kan gå för långt och man blir onödigt skadad annars.
Fast det är ju starka mediciner det rör sig om, jag som är så medicinkänslig :(
Usch! Hemskt att oroa sig för detta.
Låt det vara något som inte är så allvarligt som ledgångsreumatism för tusan!!!
 

Bli lugnare gladare och få mer energi...

Har ni också läst om en ny studie som visar att människor som äter minst 7 portioner frukt och grönt om dagen blir lugnare, gladare och mer energiska?!? (en portion motsvarar en full näve)
Värt att satsa på mer grönt för de flesta med andra ord....
Här kan ni läsa om studienMörkt och soligt...

Idag känns allt, precis allt hur mörkt skrämmande, hemskt och hopplöst som helst.
När jag var ute förut kunde jag inte sluta tänka på att det kändes som om solen hånskrattade åt mig med sitt stålande.
Det mesta känns verkligen bara ännu värre när det är strålande fint väder, mörkret inombords känns ännu mörkare i kontrast mot solskenet.
Visste knappt hur jag skulle hålla ihop innan jag kom hem igen...
Väl innanför dörren började jag storgråta, hyperventilera och hacka tänder....
Snöt mig så mycket att näspiercingen hoppade ur och försvann i något snorpapper (har löst det med ett örhänge i näsan i stället)
Jag är så trött på att kämpa och att inte kunna få till ett liv värt att leva.
Så trött på all skräck och rädslor och hinder som förstör så fruktansvärt mycket för mig.
Trött på alla smärtor och andra problem med kroppen som jag inte förstår mig på och också skrämmer mig som tusan eftersom jag är livrädd för att jag håller på att bli allvarligt sjuk.
Så trött på att vara så ensam, känna mig så ensam och övergiven.
Så trött på att meningslösheten alltid finns med mig.
Jag tror att den största anledningen till att jag inte har tagit mitt liv och troligtvis heller aldrig kommer att göra det är att jag har sådan dödsångest förutom allt annat som aldrig skulle kunna få plats i en liten text så här....
Så TRÖTT!Mera grönt....

 
Nä, då ska inte bara skriva om kost och sådant, men det har blivit lite så nu, vet ärligt talat inte om det är bra eller dåligt?!?
Tänker ju redan så mycket på det, blir det värre eller bättre av att skriva om det då?!?
I väntan på nyodlat vetegräs har jag nu odlat alfaalfagroddar (även kallat all födas fader) vilket också är en riktig hälsobomb,men knappt innehåller några kalorier och bara 0,4 gram kolhydrater per 100 gram. Så vare sig man äter Lchf, är vegan, blandkostare eller något annat kan knapra i sig det :)
Alfalfa ska vara bra mot all typ av hudproblem, bra för magen, mot artrit, motverkar dålig andedräkt m.m. m.m.
Det som är så bra med hemodlade groddar är att det är lätt att odla och man få fräscha grönsaker inomhus året runt, det är dessutom billig mat.
Groddning är jag ingen nybörjare på, har bara kommit av mig, vilket är synd!
Första gången jag groddade var i tonåren, då groddade jag vete, alfalfa, mungbönor och linser...
Men det finns ju betydligt mycket mer man kan grodda även om vissa fröer är betydligt mer svårgroddade än dessa.
Broccoligroddar ska tyvärr vara något av de svåraste groddarna, men kanske de mest kända antioxidantbomerna/anticancergörarna.
 
Så här groddar man:
1.Ta ca 2 msk valfria frön och lägg i en sil och skölj dem i vatten.
2. Lägg dem i en stor glasburk och fyll på med vatten, låt dem stå så över natten.
3. Skölj dem 2-3 gånger om dagen i vatten
4. Efter några dagar är de färdiga att äta, låt dem väldigt gärna stå i ett ljust fönster för att de ska bilda klorofyll som är väldigt välgörande för hälsan.
Skölj dem innan varje gång du äter dem, förvara dem i kylskåp och ät helst upp dem inom 3-4 dagar.

VAD ska jag äta???

Är så trött på alla "förbud", farligheter, vad man ska äta och inte äta, hur mycket man ska äta, ät bara när du är hungrig, ät alltid på regelbundna tider, ät inte mellamål, ät alltid mellanmål o.s.v....on and on and on....
Det tar aldrig slut, man måste bestämma sig för något någongång, men hur svårt är inte det?!?
Jag har nu ätit kött eller räkor en gång om dagen i 1-2 veckor någonting (har inte ätit kött på det sättet på över 15 år!) men har mått jättedåligt i kroppen och psykiskt, men kan ju egentligen inte veta om det beror på detta heller?!?
Minns inte när det hemska måendet började heller?!? Men det har bland annat varit skrämmande symptom som jag inte känner igen sedan tidigare.
Det mest uppenbara kan man tro skulle vara magproblem, men det har faktiskt blivit bättre med magen istället, en lugnare och gladare mage! :)
Jag vet hur som helst inte hur andra bestämmer sig för något?!?
Min terapeut som jag har babblat en hel del med om sådant här med har själv bestämt sig för vad som är bra för henne och håller sig till det (vet inte exakt vad det är hon håller sig till förutom Linfröolja och att hon äter frukt)
Det tar iallafall så hiiiiimla mycket kraft från mig att lalla så mycket runt mat, vill kunna tänka på annat och göra andra saker än bara läsa om hälsa och mat även om det är ett intresse också.....
Men när det blir en besatthet är det inte bra......
Glömde jag att jag har beställt en ny hud/hälsa/kost-bok ;) :(

RSS 2.0