Hjälp mot sockerberoende...

Igår kväll gick jag och funderade över sockerberoendet och tänkte; "Tänk om det vore möjligt att bara må illa och känna äckel av sockerstinna livsmedel så att det aldrig kunde slinka ner eftersom motviljan vore så stor" 
Tankar i stil med det.
Ikväll klev jag steget vidare i mina funderingar och tänkte; "Det borde ju finnas hypnos mot sockerberoende, det måste jag googla på ju"
 
Nu har jag gjort det och fått en del träffar med både nöjda klienter och hypnosterapeuter (googla själva på hypnos mot sockerberoende så får ni se) men det ledde mig även vidare till självhypnoskivor mot sockerberoende, känns som något som jag skulle kunna tänka mig att testa utan att lägga ut en massa pengar (som jag ändå inte har)
Hittade dessa två nu;

Självhypnos mot sockerberoende  av Erna Westlund (CD)
 
Självhypnos mot sockerberoende
Sötsaksberoende – sockermissbrukare

"Sötsaksmissbruk", "Godisberoende", "Sötsug"… ja, vad allt kan man inte kalla det? Med hjälp av självhypnos kan man påverka sig själv på så sätt att intresset för sötsaker elimineras. En CD med självhypnos för Dig som har detta problem. Den lyssnar man flitigt på och ska snart märka förändring!

I det avslappade, hypnotiska tillståndet blir man tydligt medveten om både sin egen insikt i detta och sitt eget beslut att det nu måste vara nog. Tydligt, och mycket snart finner man, att intresset och längtan efter sött helt enkelt försvunnit som av sig självt.
Vill bara inte ha – nej, det känns närmast äckligt i munnen. Ingen uppoffring alls. Och kroppen blir så nöjd och glad när den slipper utsättas för allt vad socker åstadkommer.
Finns att köpa här

Fri från socker - slipp ditt sockerberoende (Ljudbok, CD)
Författare: Malte Lange
Slipp ditt sockerberoende med hjälp av denna ljudbok med hypnos. Detta program hjälper dig till en effektiv sockeravvänjning, så att du kan komma ut ur sockerberoendets skugga.
Läs mer här


Nyfiken på....

Sist jag besökte Skanstulls hälsokost drogs ögonen till den här rengöringsmjölken av märket Natuderm av den anledningen att den kostade ynka 65kr! 
Kollade sedan ingredienserna och tyckte även att den såg helt ok ut och utan tensider av något slag precis som jag vill ha det! :)
Så, kanske får den här följa med mig hem nästa gång jag är där...
Någon som testat den?
 
Produktinfo

Natuderm Rengöringsmjölk är en mild make- up borttagare som med sin krämiga emulsion tar bort make- up och smutspartiklar utan att irritera eller torka ut huden.

Användning:
Applicera en liten mängd på huden med cirkulerande rörelser och skölj av noggrant med ljummet vatten. Används morgon och kväll. Följ upp med för din hudtyp lämpligt ansiktsvatten och återfuktare.

Ingredienser
Aqua (Water), Helianthus Annuus Seed (Sunflower) Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Benzyl Alcohol, Xanthan Gum, Tocopherol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Hammamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract*, Ginko Biloba Leaf Extract*
* Organically grown

Socker the fucking shit!

Det går inte alls bra med att sluta med sockret och det gör mig så less...
Så här ser det nämligen ut:
Jag klarar 2-6 dagar utan socker..
Sedan blir det ett jäkla frosseri, på gränsen till hetsätning i flera dagar då jag är som besatt och känner att det är omöjligt att bryta beteéndet och känner mig hur misslyckad och äcklig som helst.
Jag får troligtvis i mig mer socker på dessa dagar än om jag hade spridit ut det på en hel vecka utan några dagar sockerfri.
Så frågan är om det är någon vits med det här?!?
Äta socker var eviga dag eller inte lika ofta men mer på en gång?!?
Vill ju verkligen inget av det, vill bara vara utan det!
Eller om jag hade kunnat hantera det, äta något sockerikt som lördagsgodis i rimlig mängd.
Hatar det här, måste komma på något bra sätt att få det att fungera!
 


Mitt bästa tips mot torra och fnasiga läppar...

Någon mer än jag som drabbas av fnasiga läppar så här års?!? Skulle tro det ja...
När inget läppbalsam är tillräckligt hur bra det än må vara sträcker jag mig efter honungsburken.
För en del funkar det med enbart honung som läppbalsam (kanske främst på natten, med tanke på vattenhalten och kylan...) men icke för mig.
Jag gör i stället så att jag tar fram en liten burk, skär av en bit läppbalsam och blandar i si så där 1/10 dels klick honung till och rör om ordentligt.
Vips så har jag ett läkande, lugnande och riktig bra lindrare för torra spruckna läppar :)
Den här gången fick det bli ett läppbalsam från Ganache for lips som är ett bra läppbalsam, men som inte slår favoritläppbalsamet från Weleda...
Har du något annat bra tips mot fnasiga läppar? Tell me! :)


En överlevnadsguide för oss känsliga (HSP)

Den här boken lånade jag på bibblan innan jul och i princip sträckläste eftersom jag kände igen mig så och tyckte att boken var så intressant och bra.
Min syrra tipsade mig för flera år sedan om någon utländsk sida där det stod om just Highly sensitive personality (HSP) eftersom hon tyckte att det stämde in på mig, så det känns inte helt nytt för mig med det här begreppet.
Jag tror faktiskt att jag ska köpa den här boken, för den har en hel del tips och sådant som kan underlätta ens liv, sådant som kan vara bra att läsa om och om igen för att kunna ta till sig och tillämpa.
Så här står det på baksidan av boken.......
Finns bland annat att köpa här


En ansiktsräddare i nöden...

Näpp! Tyvärr tyckte inte mitt ansikte om min lilla kallrörda hudkräm :( (förra inlägget)
Behövs uppenbarligen en kräm innehållande något vattenhaltigt och något mer fuktbevarande som glycerin för att min hy ska bli nöjd.
Som jag tidigare har nämnt så fungerar inga ansiktsoljor för mig överhuvudtaget tråkigt nog, resultatet blir bara grövre, torrare och allmänt kass hy, fick ungefär samma resultat av min kallrörda hudkräm :(
Håller nu på att reparera min hy med denna vinterns favoritansiktskräm som kommer ifrån Dr Hauschkas oparfymerade MED-serie som är utvecklad för mycket känslig hy, till och med de som har kliande hud och eksem.
Man kanske kan tro att de skulle vara än väldigt fet kräm som tar tid att gå in i huden med tanke på detta, men icke!
Nej, det här är den ansiktskräm av alla Dr Hauschkas ansiktskrämer som går in bäst och snabbast i huden för mig och dessutom inte lämnar någon fet glansig hinna på något sätt efter sig :)
En ansiktskräm som jag förmodligen kommer att köpa nästa vinter igen.
 
Dr Hauschka Med Iceplant ansiktskräm
Ingredients:
Aqua, Mesembryanthemum Crystallinum Extract, Persea Gratissima Oil, Glycerin, Mangifera Indica Seed Butter, Alcohol, Tricaprylin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Lanolin, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Butyrospermum Parkii Butter, Daucus Carota Sativa Root Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Lysolecithin, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum.
 
Köpte min på Hornsgatans hälsokost 

Rå/kallrörd hemmagjord ansiktskräm/hudkräm

Eftersom jag inte har något glycerin hemma än så har jag inte kunnat tillverka ansiktskrämen jag skrev om i förra inlägget och improviserade därför i hop en ännu enklare ansiktskräm på ett nafs precis nyss! :)
 
Det här hade jag i:
 
♥ En stor klick rått/kallpressat ekologiskt sheasmör
♥ 30 droppar kallpressad ekologisk avokadolja
♥ 10 droppar kallpressad ekologisk arganolja
♥ 5 droppar kallpressad ekologisk havtornsfröolja
♥ Någon droppe E-vitamin (naturlig och blandade tokoferoler)
 
Har än så länge bara testat krämen på mina handryggar, men de verkade glada och krämen gick in i huden på ett vips :)


Att göra egen ansiktskräm...

Jag har många många gånger tänkt tillverka en egen ansiktskräm, men så har det som så mycket annat inte blivit av...
Den här enkla tänke jag iallafall försöka mig på men med lite ändringar (annan olja, hydrolat och ev ingen eterisk olja alls)
 
Detta är Bitte Gärds (ekologisk hudvårdsterapeut) recept på egen ansiktskräm
Recept:
20 ml vegetabilisk olja ( Jag använde 50/50 Alqvimias Lavendel olja & vetegroddsolja)
3 g bivax
20 ml hydrolat (Jag använde Hamameliss)
eterisk olja

Smält bivax i olja. Värm hydrolat och rör ner. Sedan är det bara att röra tills krämen svalnat. Jag valde eterisk olja av ekologisk rosenträ och bergamott.
Klart!
 
Själv är jag även väldigt sugen på att ha i någon fuktbindare som t.e.x. glycerin, men är osäker på hur man gör då?!?
Någon som vet?


Flytande naturlig Lagertvål/Aleppotvål från S.Y.R. handel

Den här tvålen som är gjord på Lagerbärsolja och olivolja har jag använt upp flera flaskor av, så jag borde nog veta vad jag tycker om produkten vid det här laget ;) 
Jag har använt den på hela kroppen inklusive ansikte och hår.
Som rengöring för huden har den tyvärr inte fallit mig i smaken eftersom jag tycker att den är lite för uttorkande för det.
Men som schampo för håret har den till min förvåning funkat riktigt bra.
Den löddrar bättre än de flesta ekologiska/naturliga schampon som jag har testat och är lätt att fördela i håret.
Håret blir härligt rent och inget balsam behövs för min del.
Detta är anledningen till varför jag har gjort slut på flera flaskor.
 
Innehåll: Vatten, kaliumhydroxid, olivolja, lagerbärsolja.
 
Doft: Det är lagerbärsoljan som ger den sin doft som är lite som en blandning av gran/tallbarr/eucalypus?!? Lite svårt att förklara...
Konsistens: Något rinnig, men ganska krämig och bra konsistens.
Användningsområden: På baksidan av flaskan står det att det är en tvål för hela kroppen och passar utmärkt som ansiktsrengöring
Bäst: Att den funkar riktigt bra till att tvätta håret med och löddrar bra.
Sämst: Känns alldeles för uttorkande som ansiktstvätt och doften är inte i min smak även om den inte dröjer sig kvar efter tvätt.
Snyggare förpackning hade heller inte skadat...
Om jag kommer att fortsätta att köpa den?
Inte just nu, men troligtvis igen senare någon gång.
Anledningen till det är att min hårbotten har varit hyperkänslig sedan jag hade löss i somras och var tvungen att använda flera starka medel för det.
Enbart denna tvålen och typ allting annat är fortfarande för starkt för min hårbotten.
Just nu kör jag hälften denna tvålen och hälften balsam i en flaska som hårtvätt och det fungerar bra.
Finns att köpa i flera hälsokostaffärer för ca 70kr, jag köpte min på Hornsgatans hälsokost (finns tyvärr ej på deras hemsida) 
De har även fasta Aleppotvålar i en massa olika härliga doftsättningar, jag älskar deras Aleppotvålar med Jasminedoft...har flera i garderoberna :)
 

Så går det med nyårlöftet...

Jo då, 11 av 14 dagar det här året har jag varit sockerfri :)
5 dagar först, sedan gick det åt skogen i tre dagar och sen blev jag rejält sjuk i vinterkräksjukan och räddad i från fortsatt sockerknarkande så :)
Sen har jag ju inte varit utanför min dörr på 6 dagar, vilket har räddat mig från att kunna få tag i något sockerrikt.
Det är NU det blir svårt IGEN!
Idag ska jag försöka mig på att orka gå ut lite för första gången och det innebär även att handla lite mat och sådant...
Nä, det SKA GÅ!
Jag vill klara det här!
Den här gången vill jag klara mig längre än 2 månader (som i somras) i från att vara fast i sockerträsket igen.
Helst hela livet.........


Sjukt funtad....

Förstår inte hur jag är funtad egentligen?!?
Hur sjutton kan man tänka på mat när man ligger sjuk i kräksjuka?
För några dagar sedan när jag var som sjukast och låg och feberyrade var det som någon jäkla tvångstanke av mat i skallen...
Som ni säkert förstår gjorde det mig bara ännu mer illamående...
Det bara gick inte att få bort....förrän det försvann av sig själv när jag inte spydde längre...
Huuu!
Nu kan jag tack och lov dricka och äta som vanligt igen och febern är nog helt borta med, MEN jag känner mig så vedervärdigt yr och så har jag ont i huvudet konstant och är matt!
Usch!
Önskar att jag kunde gå utomhus lite i morgon efter att ha varit inne i hela 6 dagar då!
Men det känns inte speciellt lovande som det är nu :(
Sykursen börjar på tisdag....orkar jag troligtvis inte heller....
Onsdag terapi för första gången det här året, hoppas jag orkar det i allafall! (började egentligen den här veckan, men blev ju sjuk..)
 
Hur mår du?

Kräkpaus...

De senaste månaderna har det känts som att hela världen är emot mig.
Drabbades nu även av våldsam kräksjuka i går natt och är så jäkla utmattad att det nästan är overkligt att sitta upp vid datorn...
Ja, får väl se när jag skriver något längre igen...
Tills dess önskar jag allt och alla att slippa drabbas av något liknande.

Toppen ansiktsrengöring

Ja, undrar just om det inte var första gången jag använde ordet toppen ;)
Är inte det ett rätt gammaldags ord?!?
Nu över till ansiktsrengöringen då....
Rengöringen kommer i från det svenska naturkosmetiska märket Rosenserien som i stället för vatten använder aloe veragel som bas i sina produkter, vilket gör att produkterna blir drygare och troligtvis mer vårdande om man tål aloe vera bra.
Den här rengöringen är för normal och torr hud, men jag skulle tro att den passar de flesta eftersom den rengör milt men ändå effektivt utan att torka ut men ändå utan att lämna någon lite fet hinna efter sig som jag tycker att många rengöringsmjölker/rengöringskrämer gör när de inte är uttorkande.
Jag upplever att den håller oren hy borta mycket bättre än de flesta rengöringar jag har testat.
Den känns len och krämig på huden och har en rätt bra konsistens, inte för rinnig.
Doften är rosig precis som deras andra produkter som jag har testat en del av tidigare och kommer av naturligt ursprung.
Tyvärr har de lite väl stark doftsättning på sina produkter för att jag ska tycka att det är ok, för min näsa hade det räckt med hälften så mycket doft.
Den här rengöringen använder jag i hela ansiktet en gång om dagen (på kvällen)
Använder jag den även på morgonen så blir det för mycket för min känsliga hy som lätt blir torr och irriterad.
Tyvärr svider den i mina ögon, men jag har också väldigt känsliga ögon som reagerar på i princip alla rengöringar så...
Jag kommer definitivt att köpa den här igen! :)
 
Innehåll:
Aloe vera gele´, solrosolja, olivolja, squalane,(från olivolja), vegetabiliskt glycerol,palmfettsyra, palm och kokosfettsyra, kokosfettglycerider, växtfiber, fruktsyra, kamomill, johannesört, natriumsalt, rosenolja, c-vitamin, naturlig e-vitamin, växtparfym.
 
Jag köpte min på Hornsgatans hälsokost
 

Kaoshelvete!

Anledningarna till varför jag har bloggat så lite de senaste två månaderna är: (eller vad det nu rör sig om?!?)
Månaden innan jul var ett Kaoshelvete av väldigt kraftig ångest, tryck över bröstet dygnet runt, panik/skräck, gråt, konstig och väldigt obehaglig yrsel och huvudvärk som har kommit som en blixt från klar himmel, knappt någon sömn alls....
Ja, en massa sådant m.m.
Varför?!?
Det finns flera anledningar....
Det var en och en halv månad sedan jag sänkte Cipralexen nu, så anledningen till att det just blivit så här hemskt har den säkerligen en del i....(kul att veta när det är dags att sänka mer någon annan gång :(  
Men absolut inte enbart.
Hela 3 olika grannar och min psykkontakt är väldigt delaktiga i orsaken också....
Den första grannen är en granne på ca 50 som jag har snackat med typ 3 gånger under alla år jag har bott i huset (ca 7år)
 Han mötte jag i trapphuset för ett par veckor sedan när han såg jättesjuk och svag ut (gick hur sakta som helst i trappen ner) vi pratade lite kort innan han tog en taxi till sjukhuset.
Sen mötte jag honom för någon vecka sedan och undrade hur det var med honom...
Vilket blev inledningen till ett längre, allvarligare och personligare samtal på 15-30 minuter där vi snackade utbrändhet/utmattning eftersom det troligtvis är det han precis har drabbats av.
Eftersom jag själv har min allvarliga utmattning/utbrändhet/trauma och det i bagaget (och tyvärr fortfarande i allra högsta grad lider av sviterna efter det trots att det är ca 10 år sedan det brast för mig) så hade jag rätt mycket att säga om saken/dela med mig av erfarenheter och en del råd ang det hela.
Grannen verkade tycka att vårt samtal varit givande...
Det stora problemet med detta samtal kom dock efteråt.
För det första kändes det hemskt tungt att prata om ämnet och känna igen mig i honom eftersom detta ämne är så traumatiskt för mig, det drog helt enkelt igång för mycket ångest i mig efteråt.
Sen ångrade jag att jag hade blivit så personlig med honom eftersom jag till och med berättade att jag även fått diagnosen ADHD senare + att jag går i terapi. (Varför blir jag så gränslöst personlig ibland?!?)
Vilket också gav mig en massa ångest.
Sen blev jag även rädd för att han skulle vilja snacka vidare en massa om sådant här jobbigt i fortsättningen, ringa på min dörr, bjuda upp mig på fika hos honom eller någonting....
Ja en massa som gjorde att minnena och känslorna i från h-veteshuset jag tidigare bodde i drogs i gång (var rena rama kaoset där, umgicks med flera grannar + att det var andra jobbiga grannar och folk som kände de grannarna som inte lät mig va i fred på en himla massa sätt.)
*Pust!*
De andra två grannarna och psykkontakten får jag ta i ett annat inlägg, orkar inte med det nu!

Nytt år nya tag...

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla!
För egen del hoppas jag att det äntligen blir "mitt" år, året då det börjar gå åt det positiva hållet, det har verkligen varit dags i många år för det......
 
Som jag har nämnt tidigare är jag egentligen inte mycket för nyårslöften och det är väldigt sällan jag avger några sådana löften...
MEN, eftersom jag vill, behöver och måste ta mig ur mitt sockerberoendeträsk så har jag veckan innan det nya året kom bestämt mig för att just 1:a Januari är ett väldigt bra datum att börja om på nytt allvar med sockerstopp.
Är ju väldigt lätt att hålla räkningen på hur det går och hur länge jag har klarat mig då.
2 dagar har gått och det har gått, mår riktigt uselt, men hur mycket det beror på sockerstoppet är egentligen oklart...
Någon mer som har avgett något nyårslöfte kanske? 


RSS 2.0