Ett boktips för det nya året

Först och främst vill jag önska alla ett riktigt Gott nytt år!
Vågar för egen del inte hoppas särskillt mycket på det efter de senaste årens hemska nedåtgående spiral både fysiskt och psykiskt på så många sätt trots ihärdigt kämpande, bättre matvanor o.s.v.
Tänker nog inskaffa den här boken som en nyårspresent till mig själv i allafall....
 

I Lycka på fullt allvar tar Katarina Blom och Sara Hammarkrantz loven av grundlösa lyckolöften och synar istället vetenskapen bakom. Den nya positiva psykologin fokuserar på hur vi människor kan fungera optimalt. Det handlar inte om påklistrat positivt tänkande utan om att lära känna sig själv, vad man mår bra av och hur man kan stå starkare i såväl medgång som motgång. Utifrån aktuell forskning visar de hur vi genom att uppmärksamma goda stunder i vardagen och engagera oss i meningsfulla handlingar kan bygga välmående på lång sikt.Järnsatsning

Eftersom mitt järnförråd är i lägsta laget och har sjunkit snabbt på bara 1,5 år kände jag att jag måste hitta något bra järntillskott som min mage inte blir helt sjuk av som den blir av Hemofer och Blutsaft (trots att de anses vara milda tillskott för magen)
Så efter att ha läst och sökt en hel del på järntillskott kom jag fram till att köpa dessa piller i från Wholefoodmärket Innate respons  som ska vara bra och snälla mot kroppen.
Gillar det märket annars också och rekommenderar det varmt.
Magen ska inte påverkas negativt på något sätt av dessa piller och efter att ha använt dem över en månad kan jag till min förvåning säga att jag tål dem trots att de innehåller hela 26 mg järn per tablett (tål inte ens 1 tablett på 9 mg av Hemofer)
Så skönt! :)
90 tabletter för 198kr på Gryningen
 
Information

Iron Response är ett järntillskott som även innehåller andra näringsämnen för optimal upptagningsförmåga av järn och som inte ger mag- och tarmbesvär. De flesta järntillskott du finner på marknaden är syntetiska och flertalet preparat innehåller lågkvalitetsformer av järn, exempelvis Järnsulfat, Järnfumerate, Järngluconate, Järnoxid vilka tas upp till endast några få procent samt kan skapa ganska ordentliga mag- och tarmbesvär med förstoppning som följd. Eftersom järn är en oxidant kan stora doser av lågkvalitetsjärn även skapa fria radikaler i kroppen. Man bör ta den minsta dos som ger goda järnvärden och man bör alltid ta högkvalitetsjärn. Först och främst bör man välja järn från 100% wholefood från ekologiska råvaror torkat med Refractance Window Drying förvarat i mörk glasburk. Innate Response Iron Response är ett högkvalitativt kärntillskott. Den ger inte mag-tarmbesvär och ackumuleras inte i prostata eller hjärtvävnad vilka billiga syntetiska former risker att göra. Järn är den mineral som hjälper till vid syresättning av blodet. Iron Response innehåller även C-vitamin, Folate vilket är den naturliga formen av folsyra (vitamin B9 även kallat folsyra) samt vitamin B12. Både folate samt vitamin B12 behövs för att kunna producera friska röda blodkroppar. C-vitamin underlättar upptaget av järn. Järn har identifierats som nyckelingrediensen som möjliggör sköldkörtelgensignaler i de olika metaboliska processerna. Brist på järn i cellerna kan reducera upp till 80 olika gensignaler som behövs för följa sköldkörtelinstruktioner. Brist på järn kan reducera metabolismen och skapa ordentlig trötthet. Iron Response är ett heltäckande tillskott för goda nivåer av järn i blodet.

Iron Response kommer från whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda tillskott. Det gör att den bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna. 

Innate Response

  • 100% Whole Food
  • Ekologiska ingredienser
  • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja, majs eller vete
  • Tredjepartskontroll för bekämpningsmedel och tungmetaller
  • Följer GMP standard (Good Manufacturing Practice)
  • Kan intas av vegetarianer
  • RAW food
 

Svenskar är dåliga på att ta hand om sin hud

Läste om det här på Doktorn.com där inklippet nedan kommer i från.
Tyvärr framgår det inte hur många som deltagit i studien, men den säger väl något i allafall.
Blev lite förvånad faktiskt.
Skulle väldigt gärna vilja veta hur de som vårdar sin hud väldigt lite ser ut i huden, kunde de inte ha haft med det i undersökningen också.
 
 
Svenskar är dåliga på att ta hand om sin hud och allra sämst på att rengöra ansiktet är man i två regioner. Dessutom är den absolut minst använda hudvårdsprodukten något överraskande.

Det är nämligen ögonkrämen. Mellan 60-70 % av alla som svarat på undersökningen uppger att de aldrig använder ögonkräm, vilket gör det till den minst använda hudvårdsprodukten, trots att man oftast får rynkor vid ögonen först. Undersökningen är genomförd av Ipsos på uppdrag av Kronans apotek.

Sämst i Norrland och Västsverige

Enligt undersökningen, där män och kvinnor mellan 16-65 år från hela Sverige ingår, rengör endast var fjärde svensk ansiktet regelbundet.  Allra sämst på att rengöra ansiktet är man i övre Norrland och i Västsverige.

Bara var femte person i de regionerna säger att de rengör ansiktet regelbundet, och hela 16 % i respektive område säger att de aldrig gör det.

Kön och ålder inverkar

Enligt undersökningen, där deltagarna fått besvara frågor kring sin hälsa, använder endast var tredje svensk ansiktskräm.  Störst inverkan på hur bra man är på att ta hand om huden har kön och ålder. Äldre och män är sämst på att ta hand om sin hud medan unga kvinnor är de som är bäst på regelbunden användning och rengöring och äldre kvinnor bäst på att använda ansiktskräm.

Bland kvinnorna i undersökningen uppgav 73% av kvinnorna mellan 55 och 65 år att de sällan eller aldrig använder ansiktsrengöring. Däremot låg samma siffra hos yngre på 37% vilket tyder på att yngre personer är mer medvetna om vikten av att rengöra huden.


RSS 2.0