Jag rådjuret och katten....

Jag tog mig en nypa luft för någon timma sen och gick med bestämda steg över den halvmörka gården och var bara några meter i från att gå in i en rådjurshanne (vad de nu kallas kommer jag inte på) som inte alls blev rädd för mig utan fortsatte att nosa på i gräset som om det inte var något speciellt alls att jag plötsligt dök upp där.
Så jag stod kvar och tittade.
Sen hittade den ett äpple som den började gluffsa i sig och stod och mumsa i lugn och ro tills jag såg min lilla favoritkatt komma smygande runt buskarna, då blev rådjuret där emot vaksam även fast katten var runt 15 meter bort.
Jag "hejade" på katten som jag brukar, och den vågade sig fram när den såg mig och ville bli klappad som vanligt.
Då blev rådjuret rädd för katten och sprang i väg.
 
Känns så himla lustigt att en stor rådjurshanne kan vara rädd för en liten katt, men inte stora mig liksom! 
Googlade och hittade inget på nätet om rådjur som är rädda för katter, har du som läser det här varit med om något liknande?
Kolla in de här videorna med katt och rådjur som definitivt inte är rädda för varandra :)
Katt och rådjur
Rådjur och katt i säng
 

 

Weleda skänker 20% av sin försäljning till ensamma barn på flykt i europa :)

Vilket bra initiativ, 20% är ju mycket! :)
Hur ofta är det inte si så där 1 krona av en vara som går till välgörenhet annars liksom!?
Så, om du ska handla något från Weleda och samtidigt vill hjälpa stackars ensamma flyktingbarn gör det nu på apotea, gäller bara till och med onsdag den 23:e September.
 
Nu har jag fått information i från apotea (i kommentaren under detta inlägget) att detta bara gäller på apotea och är ett samarbete mellan dem och Weleda där båda parter skänker hälften var :)


Det är allvar!!!

 
 
Säkra flyktvägar in i Europa, nu!
 

Vi upplever just nu den största flyktingkrisen sedan andra världskriget. Miljoner människor flyr fruktansvärda övergrepp och våld i sina hemländer, från bomber och gasattacker i Syrien till tortyr i Eritrea.

Under årets första åtta månader har över 350 000 människor sökt sig till EU i hopp om ett bättre liv. Av dem har över 244 000 människor kommit till Grekland, många på flykt undan krig i Syrien, Afghanistan och Irak.

Skamligt nog är flyktingarnas mödor långt ifrån över när de kommer fram till Europa. Det är oacceptabelt. Flyktingarna som kommer måste få det välkomnande och det stöd de förtjänar!

Att det är en mänsklig rättighet att söka asyl är odiskutabelt. Alla EU-länder har redan skrivit under - och kommit överens om ett asylprövningssystem i överensstämmelse med FN:s Flyktingkonvention. Nu måste de leva upp till sina löften.

Vi behöver din underskrift senast på söndag kväll! Skriv på HÄR!

 Låg lägre lägst....

Bara så låååg av alla motgångar och påfrestningar hela tiden...
Känner mig helt handlingsförlamad när jag ska skriva blogginlägg....
Sorry! :(
 

 

RSS 2.0