Löjligt....

Löjligt kanske, men....
Ofta när jag har skrivit något personligt och ingen kommenterar tror jag att de som har läst inlägget bara tycker att jag är så löjlig och liknande och att det därför inte finns någon vits med att kommentera ens, som att jag verkligen borde fatta hur löjlig jag är typ (läser jag in i tystnaden...)
 
Som när jag för nästan ett halvår sen skrev ett inlägg om hur arg, besviken och ledsen jag var (fortfarande är?!?) över situationen mellan mig och Assar då (han betedde sig som en skitstövel då) och hur komplicerat det är när man själv är begränsad i hur man kan ses och osäkerheten i att inte kunna ses när man väl har bestämt det eftersom det inte går att lita på att vare sig kroppen eller skallen klarar av det just då. ....
Inlägget låg nog uppe nästan en vecka, men ingen kommenterade, så jag tog bort det eftersom jag skämdes så....
 
Ja, jag vet inte......kanske tar jag bort det här med sen....

Ohållbart betee´nde....

Jag är medlem på Ifokus.se, en sajt där man kan disskutera allt mellan himmel och jord (bara att gå in på vilken intressesajt man vill, t.e.x. bortskänkes, ångestsjukdomar, vetenskap, relationer, filosofi, råttor, virkning, burma, vegan, kolhydrater, tro, golf, tv, medeltiden...ett litet urval av si så där av kanske 1000 ämnen som finns där att välja på!
 
Det kan absolut vara ett bra ställe att hänga på, MEN för min del har det skapat ett beroende/undvikandebeteénde som tagit över alldeles för mycket av mitt liv de senaste månaderna och gjort att jag verkligen mår dåligt av det eftersom jag inte kan styra hur ofta eller länge jag ska vara inne på den sajten, jag kan helt enkelt inte lita på mig själv.
Det är inte första gången på något sätt något sådant här betee´nde tar över för mig, första gången var när jag var i början av 20-års åldern och kunde sitta uppe och chatta och liknande både natt och dag i en lång period.
Sen kom det till en punkt när jag inte använde dator på ett helt år på grund av att jag inte kunde bryta mitt betee´nde (gick ju på ett annat sätt på den tiden, var ju ca 15 år sedan det här) 
 
Det enda sätt jag har kommit på som gör att jag kan komma ifrån detta är att jag i några dagar i veckan lämnar i från mig min dator  för att få en paus i från detta, så det ska jag göra nu.
 
Kan ju vara bra att veta om jag inte svarar på något speciellt snabbt, men det är ju inte säkert att någon kommer att märka av det ändå, eftersom jag ofta inte svarar speciellt snabbt annars heller ju :(
 
Så är det i allafall!
Någon som känner igen sig?

Julklapp till mig själv för hela året...

Eftersom vi inte ger varandra julklappar sen några år tillbaka i min familj (mer än att vi får varsin peng av farsan mina syskon och jag) och jag heller inte byter julklappar med någon annan, så gav jag mig själv en julklapp! (typ)
Som jag har nämnt tidigare så gillar ju Nina Hemmingsson serier, så när jag hittade en kalender som hon hade gjort blev det ett köp! :)
Har förresten glömt att lyssna på hennes som sommarpratare, hoppas att det finns kvar att lyssna på för jag har hört att det skulle vara ett intressant program.
 
 
 


Tillbaka till schampo år 2010 :)

Efter att ha haft det struligt med mitt hår ett längre tag nu(flygigt, frissigt och allmänt ur balans) beslöt jag mig för att överge Urtekrams Nordick birch schampo och balsam som jag har använt mig av i typ ett år och åter testa en naturlig schampotvål från J.R Ligget´sprecis som jag gjorde en kort vända för fem år sedan.
Hade gärna testat något annat märke på schampotvål också, men nu blev det för enkelhetens skull så här eftersom jag gjorde en beställniing från Iherb nyligen och den här schampotvålen är så prisvärd att köpa där för ca 39 kr, i Sverige kostar den runt 99kr liksom!
 
Jag valde en oparfymerad (utan eteriska oljor alltså) variant med extra vårdande formula för torrt och skadat hår.
Moisturizing formula som bland annat innehåller Aloe vera, mandelolja och e-vitamin.
Ingredients:
Saponified olive oil, coconut oil, castor oil, rice bran oil, and palm kernel oil, mango butter, virgin coconut oil, vit. E, aloe vera, almond oil - No fragrance added - GMO free
 
Min upplevelse:
 
PLUS
♥Känns så otroligt befriande att använda ett "schampo" som löddrar riktigt härligt och rejält utan att alls vara uttorkande för den sakens skull som de flesta vällöddrande schampon är eftersom de vanligtvis innehåller uttorkande tensider hur milda de än anses/sägs vara (när de värsta som Sodium laureth sulfate utesluts)
Löddret är dessutom så krämigt lent och härligt och lätt att massera in i håret utan att det känns som att man överdoserar, vilket jag alltid tycker att man behöver göra med naturliga schampon annars för att det ska löddra skapligt, eller så får man massera runt utan att det löddrar knappt, tror att det är det som har gjort att mitt hår blivit mer slitet.
 
♥ Sparar plats med en tvål jämfört med en flaska.
   Känns dryg, har använt den ca 10 gånger, nästan två månader och det mesta av tvålen är fortfarande kvar.
 
♥ Håret håller sig renare och fräschare längre än med andra schampon jag har testat, kan gå max 4-5 dagar          utan att håret blir flottigt och urkigt med andra schampon, med detta klarar jag en eller två dagar till.
 
Balsam behövs inte (men kan hända att man behöver det ändå om man har väldigt torrt hår?!?)
 
MINUS
♦ Hade varit trevligt med lite doft, det testar jag vid nästa inköp, vet faktiskt inte om det finns något mer minus?!?
 
ANNAT
♣ Grejen med att använda schampotvål är att man blöter tvålen och drar den runt i håret, så gör inte missen att      massera upp ett lödder i händerna som man vanligtvis gör med tvål, då tar det tid och blir jobbigt bara.
 
Beskrivning  från tillverkaren:
 
J.R. Liggett's Old-Fashioned Shampoo Bar i koncentrerad form löddrar snabbt, tvättar effektivt och sköljs lätt ur och du får ett friskt, vackert och rent hår. Innehåller inga syntetiska tvättaktiva ämnen och tar därför inte bort de naturliga oljorna från håret. De flesta behöver inte använda balsam efteråt!
  • Bildar ett tjockt och rikt lödder.
  • Ger håret volym och gör det lättskött.
  • Särskilt bra för permanentat och färgbehandlade hår.
  • Perfekt för resor och backpacking.
  • Fritt från skumämnen, syntetiska parfymer och färgämnen.
  • Fritt från animaliska produkter, konserveringsmedel och petroleumbaserade ämnen.

 

Varianter

 

Herbal Formula:
För generell användning. Mjuk men distinkt örtdoft som är uppfriskande.
Jojoba & Peppermint:
Bra för att normalisera de naturliga oljorna i hår och hårbotten. Mild och uppfriskande med en krämig känsla.
Moisturizing Formula:
Återfuktar och hjälper till att läka och återställa skadat och torrt hår.
Tea Tree & Hemp Oil:
Bra för kliande, flagnande hårbotten och psoriasis.
Virgin Coconut & Argan Oil:
Ger ett härligt tjockt lödder som återfuktar och stärker håret.

Gammal recension från 2010 av mig finns här!

RSS 2.0