Kommentarer.....


Jag ber så mycket om ursäkt för att jag ibland dröjer alldeles för länge med att svara på era kommentarer, ibland vet i sjutton om ni ens vet att jag faktiskt har svarat eftersom det dröjt så?!?
Sen har det ju förstås hänt att jag inte svarat alls :(
Sorry sorry sorry!
Jag vill vill vill ju, men så blir det så svårt, inre motstånd, orden växer fast i skallen och kommer inte ut via tangentbordet och när ni skriver långa kommentarer blir jag visserligen jätteglad men samtidigt låser det sig ännu mer i skallen oftast eftersom jag vill svara och göra det så bra som möjligt o.s.v.
Ellen ville och tänkte verligen svara dig efter att du skrev om ditt jobbiga frisörbesök/frisyrhistoria och det, blidde ju tyvärr inte så :( men vill i allafall att du ska veta att jag har tänkt på dig ang det och hoppas att du slutligen vant dig och förhoppningsvis trots allt börjat trivas i din nya frisyr?!?
Tezla (om du läser det här?!?) eftersom du kommenterade i ett äldre blogginlägg blev du tyvärr avglömd, i hågkommen o.s.v. sen visste jag inte var kommentaren fanns längre :(
Hoppas i allafall att du inte tror att jag dissat dig! Hoppas att ditt liv går framåt på ett bra sätt verkligen!♥
Hade nog hoppats på att det redan skulle kännas lättare med att få till bloggandet med min nya (ADHD)ADD-medicin, men nje inte direkt...jo i början var det lite så, men nu märker jag så lite av medicinen tyvärr! :(
Så låg dos fortfarande dessutom....
Nå väl, nu vet ni!
Hoppas att ni inte är jättebesvikna eller så?!?

*Kram*

Avène Thermal Spring Water


Grunden i Avènes hudvård: lugnande, hudvårdande thermalvatten, här i praktisk sprayflaska.
Thermalvattnet består av 100% lugnande vatten direkt från källan i Avène i Frankrike och är rikt på silica som skyddar huden från yttre påfrestningar. Ger snabb lindring vid torr och irriterad hud, och lugnar vid t ex solbränna och mycket torr hud. Rikt på viktiga spårämnen som bl a zink, koppar, selen, järn och silica. Oparfymerad.
Perfekt att spraya över ansiktet efter rengöring, när huden känns torr eller som en allmän uppfräschningen. Kan även sprayas på irriterade hudområden och små skrubbsår för att lugna och lindra.
Avène Thermal Spring Water har vunnit Cosmopolitan Beauty Awards 2010 inom kategorin Hudvård under 200 kr.

Visst låter det bra!?!
Jag har testat detta thermalvatten och kan tyvärr inte hålla med om egenskaperna den sägs ha alls :(
Som svalknande spray funkar den inte bättre än vatten, d.v.s. när sprayen har torkat så känns ansiktet lika varmt igen.
Om min hud har känts torr och jag har sprayat på detta vatten så har resultatet blivit ett ännu stramare och torrare ansikte.
Som ansiktsvatten har jag även testat det och tycker inte att det har gjort mer än vad vanligt vatten hade gjort, d.v.s. ingenting!
För mig är det här rätt och slätt bara ett dyrt vatten som jag lätt kan vara utan!
Tråkigt men sant! :(
Har även testat ett liknande sprayvatten i från Vichy som jag fick som gratisprov , inte heller detta var något för mig...något mindre uttorkande bara.
Finns det verkligen sådana här vatten som håller vad de lovar?!?
Någon som prövat något bra kanske?!? :)

Konstigt blodtryck?!?


Känns skumt men intressant med mitt blodtryck just nu måste jag säga.
Tar blodtrycket två gånger i veckan på psyk för att hålla koll på att jag inte får för högt blodtryck av Metaminan (ADHD-medicinen) eftersom man kan få det.
Well, jag vet inte om det är jag som är ett ovanligt fall eller om det beror på någonting annat för mitt blodtryck har nämligen bara sjunkit !?!?
Ett par veckor innan jag påbörjade medicineringen var mitt blodtryck 112/74, ett bra värde med andra ord.
Idag några veckor senare ligger mitt blodtryck på 90/60!?!
Var ska detta sluta om det forsätter att sjunka?!?
Vårdguiden.se kan man läsa detta:
Lågt blodtryck hos vuxna anses generellt vara om blodtrycket är under 90/60, men endast när blodtrycket är så lågt att man får symtom anses det i praktiken vara för lågt.

Min psykkontakt frågade om jag kände mig yr, det gör jag inte....tvärt om faktiskt!
Normalt sett innan medicinen kände jag mig lättare yr och det svartnade ofta lätt framför ögonen på mig när jag reste mig ur sängen eller i från hukande ställning t.e.x.......

Metamina vägen till livet?!?


Hej hå!
Min psykläkare trodde inte att det var någon idé att pröva en sista ADHD-medicin egentligen...
Jag föreslog nämligen Metamina efter att ha läst om att en del personer som inte tål mediciner som Conserta (metylfenidat) tolererar Metamina mycket bättre.
Så innan vi kom överens om att han skulle börja söka licens och greja (ja, medicinen går ej att få på normalt sätt i sverige även fast den tillverkas här!(?!?) så sa han ärligt att han inte trodde att den skulle funka på mig ändå eftersom jag är så känslig och reagerat så på metylfenidatpreparaten.
Jag fick nästan övertala honom att få testa.
Som jag sa: "Tänk om den faktiskt funkar då?!? Känns ju för j-ligt om jag inte testar om det finns en chans att det kan fungera, har ju ingenting att förlora och famlar ju efter minsta lilla halmstrå!"
Ungefär så sa jag.
Inte för att jag kände något större hopp om Metamina och nu ännu mindre med tanke på läkarens uttalanden om att han ändå inte trodde det skulle funka :(
Well, nu efter att ha fått preparatet godkänt och utskrivet till mig har jag redan käkat det i hela 10 dagar (11 idag) till skillnad i från Consertan som jag tvingade mig själv att stå ut med i 5 dagar (3-4 dagar längre än vad jag önskar jag hade gjort)
Det går inte alls att jämföra med Conserta, det här känns som någonting helt annat och jag har knappt känt av en enda biverkning! :)
Wow alltså! :)
Redan vid första lilla dosen så kändes hela världen klarare och enklare...ja, till och med färgerna kändes klarare och finare!
Helt plötsligt kändes inte allt som en jäkla lång uppförsbacke, som att bestiga höga berg som det annars känns av att bara ha det minsta lilla framför mig eller utföra enkla hushållssysslor eller vad som helst...
Min hjärna lugnade ner sig, inte bara en massa tankar på allt jag måste, borde och ska göra men har så jäkla svårt att få till i praktiken....nä, nu kunde jag äntligen utföra saker i praktiken på ett mycket lättare sätt.
Kunde till och med sätta mig på en parkbänk och bara titta utan att känna mig rastlös och stressad som annars.
Jag har sedan både känt mig lugnare och mer energifylld på en och samma gång....en kombination som jag faktiskt trodde var omöjlig att känna, i allafall för mig.
Känns mer antidepressivt än antidepressiva piller det här helt klart!
Har till och med gått hemma med ett stort lee´nde på läpparna :)
Brukar ju ha ont i ögonen för det mesta vilket är jäkligt jobbigt och begränsande, piller brukar göra saken ännu värre....inte Metamina, har knappt känt av några problem med ögonen sen jag började med pillrena :)
På "Silvret" och textilkursen har jag äntligen kunnat jobba på mina grejer mer koncentrerat i stället för att mest babbla bort tiden.
För första gången känns det som att jag har en chans att kunna börja leva ett liv som är värt något för mig!
Att det kan finnas hopp även för mig!
Men jag ska inte sticka under stol att jag är rädd, för det är jag helt klart!
Rädd för att Metaminan inte ska fungera i längden (ja, tills jag kan tänkas klara mig utan) utan att biverkningar ska sabba det hela eller andra faktorer som t.e.x. att jag får högt blodtryck av den.
Gillar ju inte mediciner alls egentligen, vill slippa helt och klara mig utan dumma kemikalier över huvudtaget ju!
Hmm ja!
Ligger hitills på så låg dos, bara 2,5mg (första tre dagarna bara hälften av det) en gång om dagen.
Känner därför mest bara av effekten under förmiddagen eftersom den hinner gå ur kroppen sen.
Man brukar ta 2-3 doser om dagen och öka styrka+ doserna succesivt.
Hade gärna börjat ta en dos till när jag träffade psykläkaren i fredags, men det fick jag inte än....inte förrän nästa fredag när jag har stått på den här dosen i två veckor!
Är verkligen inte van vid att läkarna vill öka medicin saktare än mig ;)
Men samtidigt så är det tack och lov så att den här psykläkaren tar mer hänsyn till hur medicinkänslig/allmänt känslig jag är än vad läkarna har gjort tidigare!
Bra det! Så länge nu han är kvar på mottagningen....de kommer och går allt som oftast nämligen....jäkligt dåligt för både patienter och psykkontaterna :(
Nå väl, nu har jag fått till lite om det här och säkert missat en hel del, bättre det än att inte få till någonting alls!
Är det något ni undrar så är det bara att fråga!
Kanske är det till och med någon som har erfarenhet av Metamina?!?

*Kram*

Benecos ekologiskt smink


Trendig ekologisk make-up till fantastiska priser hittar du hos benecos.
I benecos sortiment finns allt från den naturliga fräscha looken till den mer färgstarka sofistikerade.
BDIH-certifierade benecos innehåller INGEN paraffin, parabener, silikoner, PEG och syntetiska färgämnen, parfymer eller konserveringsmedel.


Vad sägs om detta?!? Foundation för 111kr och Kajalpenna 44kr!
Detta och fler prisvärda sminkprodukter finns att kolla in här: http://renskönhet.se/
Benecos är ett nytt märke för mig och jag antar att det är väldigt nytt i Sverige också?!?
Med tanke på priserna är detta något som jag troligtvis kommer att pröva någon gång! :)
Ni kanske undrar varför jag sällan skriver någonting om smink?!?
Det är av den enkla anledningen att jag använder så lite smink, ja oftast inget smink alls faktiskt!
Så som ni säkert förstår finns det inte så mycket att skriva om i från min sida.
Jag färgar ögonbrynen hemma ibland....tyvärr finns det hitills ingen naturlig/ekologisk färg för detta ändamål, men när det kommer kommer jag givetvis att gå över till det!
I övrigt blir det mascara några gånger om året....mest för att jag tycker att det sliter på huden runt ögonen när man ska ta bort den :(
Smink är egentligen någonting jag tycker är roligt och något som jag ägnade mig åt för ett antal år sedan...men som sagt det där med mascaran....och så orkar jag ofta inte heller!
Sminkar du dig dagligen/ofta och i så fall hur mycket?

Eko Schampon


Något som jag tycker är svårt att hitta i den naturliga/ekologiska djungeln är ett bra schampo
, inte för att jag har testat hur många som helst eller några i de högre prisklasserna som t.e.x. John Masters Organics (som jag har läst mycket bra om av andra), men de flesta jag har testat har varit ungefär lika usla på att tvätta mitt hår rent tyvärr :(
Dit hör bland annat schampon i från Urtekram, Bentley organic, Suhada nature (Lidl) och Vermont soap organics (en flytande olivtvål som även kan användas som hårtvätt) och då schamponerar jag alltid två gånger dessutom!!
Jag är verkligen trött på att lägga pengar på schampon som funkar uselt och som slutar som handtvål eller duschcreme i stället.
Tur att de duger till det visserligen!
Macurths schampo med brännässla var tidigare det enda schampo som jag var nöjd med, men nu när jag har köpt en ny flaska efter att ha testat andra schampon så funkar inte ens detta bra längre (?!?)
Håret blir visserligen rent, men schampot är svårfördelat eftersom håret känns som en torr trasslig buske under hårtvätten, typ svinto :(
Så vad säger ni?!?
Har ni hittat något eko/naturligt schampo ni är nöjda med?

Hmmm...


Jo då, jag finns här och är en dålig bloggare just nu :(
Hmmmmmmm.....
Nu måste jag dessutom gå ut för annars fastnar jag framför datorn.
Mår inte bra alls....när gjorde jag det förresten?!? Har jag någonsin gjort det?!?
Nåväl, hoppas du som läser mår bra, eller i allafall skapligt!
See ya snart igen!

*Kram*

RSS 2.0