ADHD-medicin med bestående effekter...Jag har fått reda på en väldigt intressant och positiv grej ang min syrras vän som har medicinerats med Concerta (centralstimulerande) mot sin ADHD under ett par års tid.
För det första så funkade Concerta bra på honom och han fick inga biverkningar ens (min lista med biverkningar var rätt lång...) och när han slutade med medicinen efter de här två åren så märkte han ingen skillnad, han fungerade fortfarande lika bra utan medicinen som på medicinen med andra ord och gör det fortfarande!
Tyvärr vet jag inte hur länge sen det var han slutade med den, men ska nog ta reda på det..
Han upplever det i allafall som om Consertan har ändrat om i hans skalle positivt permanent :)
Jag tycker att det här låter helt otroligt!
Säkerligen är det ju inte så här för alla, för då borde man ju ha hört talas som det....men om det här händer en del så är det hur underbart som helst för dem! :)
Synd som tusan att jag fick för mycket starka biverkningar av Conserta när jag testade den....tänk om det skulle kunna ha gått lika bra för mig även när jag hade slutat med medicinen liksom....
Är det någon mer som har hört något liknande ang sådan här medicinering???

Tar det aldrig slut?!?

Det är bara som en enorm jäkla kaosklump inom mig i kroppen och i hela skallen.
Jag mår skitdåligt och har ingen aning om hur jag ska hitta ut ur det här någonsin....jag kan inte må och vara så här alltid, så är det bara det orkar jag inte med!
Jag tycker att jag försöker hela tiden, men hur vet man att man försöker tillräckligt?!?
Det jag vet är i allafall att jag glömmer saker så lätt och även fast jag vet vissa saker som vore bra att göra eller tänka när jag mår som svårast eller/och tappar kontrollen totalt över mitt godisätande eller hamnar i tvångsaktiga beteénden så är det svårt att dra nåfon nytta av det eftersom det är stopp i skallen då, jag har ingen tillgång till det jag vet för det är raderat ur mitt medvetande :(
Var hos psyktanten i Tisdags och malde på i 180 och nämnde bland annat det här med hur svårt det är att komma någon vart när allt bara är en himla röra o.s.v.
Som hon sa ADD, det är den som gör det så svårt och rörigt! (Hon tror för övrigt att hon också har ADD)
Nå väl, om det är det eller "bara" en allmänt trasig sönderstressad hjärna jag har det spelar egentligen ingen roll för det är lika jobbigt, hindrande och frustrerande vad det än må bero på.
Nä, fy tusan jag hittar inga tillräckliga ord för någonting nu...alla ord och meningar känns för bleka för att beskriva hur kasst och rörigt jag mår....
Känns så jäkla ensamt även om jag vet att det finns fler som mår på liknande sätt!
Hatar den där jäkla ensamheten, den förstör ännu mer!
Så....nu har jag skrivit något i allafall...
I morgon ska jag låna Bitten Jonssons bok Sockerbomben i din hjärna och se om den kan hjälpa mig någonting?!?
Det är nämligen värre än någonsin ställt med godisintaget, har ingen kontroll alls och mår tusen gånger värre av det med :(
Känner mig sååå jäkla misslyckad!


Våra kroppar och hjärnor reagerar på socker. Men på olika sätt och vi tål sockerchockerna olika bra. Somliga får humörsvängningar och sömnproblem, andra blir sugna på substanser som stimulerar på liknande sätt, som alkohol och nikotin.

Sockerbomben är en praktisk och lösningsfokuserad handbok i att bli fri från sitt sockerberoende. Sedan boken gavs ut för första gången 2004 har tusentals människor fått hjälp och stöd i att ändra sin livsstil. Denna andra reviderade upplaga är uppdaterad med den allra senaste beroendeforskningen.

Ur innehållet:
  • Testa din egen sockerkänslighet
  • Hitta det dolda sockret i maten
  • Fallbeskrivningar där var och en kan känna igen sig.
Bitten Jonsson är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon driver Bitten Jonsson Center och föreläser regelbundet i Sverige och USA.
Pia Nordström är medicinjournalist på tidningen Expressen.

Mádara en stor besvikelse!


Ack så besviken jag blev på den här rengöringsmoussen i från det Lettiska ekomärket Mádara :(
Så besviken att jag knappt kan minnas att jag varit så besviken på någon ansiktsrengöring någonsin faktiskt :(
Varför?
Jo för att det här marknadsförs som en skonsamt djuprengörande mousse som passar alla hudtyper utan att vara uttorkande...
Första gången jag rengjorde ansiktet med denna gjorde jag som det stod, d.v.s. pumpade några gånger och sedan rengjorde ansiktet med skummet, resultatet som väntade mig sen var visserligen en till synes djupt rengjord hud eftersom till och med pormaskar nästan hoppade ur porerna ;)
MEN huden blev riktigt uttorkad och stram, så torr att jag till och med fick vita hudflagor i pannan där min hud tenderar att vara rätt fet.
Så, nästa gång jag testade rengöringen smorde jag först in ansiktet med olivolja och tog sedan mindre av rengöringen...
Resultat:
Något mindre torr hy, men alldeles för torr ändå..
Testade den tre gånger och under dessa tre dagar började min hy att se riktigt ansträngd och torr ut trots att jag smorde in den ordentligt under dagen med fet kräm.
Hmm hmm, har läst flera bra rescensioner av den här rengöringsmoussen tidigare så jag känner mig förvånad på det negativa resultat jag fick verkligen, särskilt med tanke på att jag har läst om de som verkligen gillar den här och inte alls upplever den som uttorkande trots att de har hud som är mer åt det torrare hållet...
Så olika man kan reagera!
För mig var det här i allafall 149kr rakt i papperskorgen :(

Innehåll:
Aqua, Rosa Damascena (Rose) Distillate*, Sodium Cocoamphoacetate, Alcohol, Glycerin*, Surcose Cocoate, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract*, Hypericum Perforatum (St. John's Wort) Extract*, Calendula Officinalis (Calendula) Extract*, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*Svälta godismonstret...


Det är inte lätt men jag försöker och kämpar på med att minska socker/chokladintaget....
Förbud funkar inte överhuvudtaget inte på mig, då är det enda som hägrar i min skalle att jag inte får, måste stå emot, behöver nu...och så går det bara åt helvete och jag mer eller mindre hetsäter choklad m.m.
Dessutom gör det att det inte finns plats för något annat i skallen på hela dagarna typ...not good at all med andra ord :(
Nu gör jag i allafall så här i stället:
50 gram om dagen varje dag, och för att det inte ska bli skittråkigt eller svårt så har jag mitt lilla godisförråd i källarförrådet där jag an komponera i hop dagens lilla dos :)
Att köpa t.e.x. en stor chokladkaka på stan som jag öppnar och endast äter 50gram av funkar inte, har jag väl öppnat den så är det kört...
Nå väl, har bara kört en vecka med 50gram nu, men självklart har det inte gått spikrakt...men det går väl förhoppningsvis bättre med tiden!
Behöver nog ligga på den här nivån i minst en månad innan jag drar ner på det lite till, ja det är inget snack om att jag är sockerberoende :(
Så är det!
I övrigt?!?
Orkar inte skriva om något mer nu...
Ha en bra dag! ♥
Särskillt kvinnsen, med tanke på internationella kvinnodagen!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Nyfiken på Ikove


Ett nytt naturligt ekomärke från Bracilien har hittat till Sverige och fångat mitt intresse..
Verkar vara riktigt bra grejer med tanke på innehållet :)
Funderar på att slå till på den här dagkrämen för 159kr.
Någon som testat än?
Hela Ikoves sortiment i Sverige finns endast hos:http://shop.ekoprincess.se/

Acai Chocolate Radiance Moisturising Cream
Ansiktskräm för alla hudtyper.

D
enna fuktgivande kräm kombinerar två kraftfulla antioxidanter, acai och kakao. De minskar tecken på miljöskadad hud och Amazonas växtextrakt och oljor ger mycket vätsketillförsel och fukt. Regelbunden daglig användning håller din hud ung och håller ålderstecknen borta. 

  • 97% ekologiskt certifierade ingredienser
  • 100% naturliga ingredienser
  • 100% vegan produkt
  • Mot djurförsök

Ingredienser:
aloe barbadensis leaf juice*, aqua, •orbignya oleifera (babaçu) seed oil, •*theobroma cacao L. (cocoa) butter, •euterpa oleracea (açaí) fruit extract, equisetum arvense (horsetail) extract, •calendula officinalis extract, •lavandula officinalis (lavender) extract, •oryza sativa (rice) bran extract, •bertholletia excelsea (brazil nut) seed oil, •chamolilla recutita extract, astrocaryum murumuru kernel butter, theobroma grandiflorum (cupuaçu) seed butter, copernicia cerifera (carnauba) leaf wax, vegetable glycerin, bisobolol oil, citrus aurantium dulcis (sweet orange) oil, citrus reticulata (manderin) oil, xanthan gum, lavandula officinalis (lavender) oil, * theobroma cacao L. (cocoa) liquor.

•Ekologisk certifierad
*Fair trade certifieradEn riktigt bra komplimang

Hihihiii! Jaaaaaaaaaaaa!!! :)
Det här trodde jag aldrig skulle hända mig faktiskt, men jag önskade att det skulle typ....
Jisses alltså!
Jag var på Systemet i dag för extrema ovanlighetens skull (kan man skriva så?!?),i allafall så satt det en tjej i kassan som var i min ålder och när jag skulle betala sån studerade hon mig väldigt...
Så jag sa: Ja, du ser väl så klart att jag är över 20 (hade glömt att det var 18-års gräns)
Hon: (tveksamt) Hur gammal är du då?
Jag: 32, i din ålder väl?!?
Hon: Nä, jag var osäker för du ser ju väldigt ung ut, jag är 30...tycker du att jag ser så gammal ut?!?

Så....att kunna bli tagen för 18 år hade jag verligen ALDRIG trott att jag skulle kunna bli tagen för, är ju banne mig nästan 15år yngre än jag är!!!
GLAD GLAD GLAD!!
Jag som går runt och tror att folk tycker att jag ser ut som om jag är typ 10 år äldre än jag är, ja det är så jag har tyckt om mig själv på sistone i allafall..
Har tyckt att jag ser skitgammal och sliten ut med världens rynkor under ögonen o.s.v.
Uppenbarligen överdriver jag en aning då ;)
Det här behövde jag verligen höra i allafall!
Där emot är jag rädd att hon tog illa vid sig eftersom jag antog att hon var i min ålder, ja beroende på att hon svarade : Tycker du att jag ser så gammal ut?
Hoppas verkligen att hon inte tog illa vid sig!

Ha en bra dag på er nu vare sig ni firar Alla hjärtans dag eller inte!
Singel?!? Skäm bort dig själv med en present eller härlig upplevelse vet ja!
Får se om jag kommer på något bra till mig själv?!? En bukett tulpaner kanske?!?
*Kram*Godisavtalet...


Jo ja jo, det gick ganska bra ett tag...men sedan gick det dåligt och sedan började jag förhandla med mig själv, rucka på de regler jag satt upp...
Nä nä nä, det ska man inte göra, man ska bestämma sig för hur det ska vara och sen försöka köra efter det...
Annars går det inte, det bara rinner ut i sanden och går åt pipan.
Så NU ska jag hela tiden försöka ha enbart Onsdagar (nödfallsdag,helst godisfri) och Lördag som godisdagar och då inga mängder....
Jag har försökt med det tidigare och det fungerar bättre än lite varje dag...
Så är det med det!


Lite om läget...

Jo då, jag lever fortfarande även om jag ofta undrar varför?!?
Ibland är nog enda anledningen till att jag inte avslutar mitt ”liv” att jag anser att det är fel att ta sitt eget liv (eller någon annans för den delen också) man gör bara inte det!
Sen kan man ju undra varför man ska gå runt och bara överleva?!? Ja, sådant och mycket annat kan man verkligen undra över.....
Well well.....
Förra veckans aktiviteter gick bättre, eller jag fixade i alla fall veckan bättre än veckan innan då jag höll på att gå sönder...
Den nya kursen Vedic Art (en typ av målning, men inte som vanlig målning och framför allt inga vidriga stilleben tack och lov!) tror jag förhoppningsvis kan ge något i förlängningen, har inte riktigt kommit i gång än dock.
Var ett par kvinnor där förutom mig och ledaren första gången, alla verkade trevliga och vettiga.
Förra gången var ingen av de där, i stället var det en kvinna som var totalt osocial (tror inte ens hon presenterade sig..) och tjejen som går på Silvret som jag inte vill ha mer att göra mer än så eftersom hon är alldeles för ”på” mig o.s.v....(den sista personen jag ville skulle gå i den här målningen) + jag och ledaren.
Stämningen var jättetung och deprimerande och på fikapausen blev det alldeles  ansträngt  med en massa obehaglig tystnad....
Att jag tidigare har fått höra att ledaren av kursen skulle vara väldigt intensiv, babblig o.s.v. har jag verkligen inte märkt av, jag förstår mig över huvud taget inte på hur någon skulle kunna tycka det?!? Hon hade väldigt gärna kunnat få prata mer...
Men som en jag pratade med när jag nämnde min förvåning sa ”Hon kanske har blivit tillsagd att lugna ner sig?!?”
Kanske det?!?
Nå väl, förhoppningsvis kommer stämningen vara bättre i morgon....så länge det inte bara är vi som var där sist vill säga....i så fall tror jag banne mig att jag hittar på att jag  har en tid att passa och måste gå tidigare eller något.....

Sjukgymnasten då, ska väl berätta lite om det med...
Har gått hos henne tre gånger nu och hon verkar vettig.
Det vi har jobbat med är bara hållningen faktiskt och några till synes lätta övningar (utan styrka) men som i själva verket inte alls är eller har varit särskilt lätta.
Jag hade faktiskt ingen aning om att min hållning var så fel som den faktiskt är...och det gör mig riktigt arg eftersom vare sig någon annan sjukgymnast jag har gått hos tidigare eller kiropraktorn har tagit någon fasta på det!
Jag håller i alla fall på att försöka hitta en bättre hållning i alla lägen nu...hitills har det hjälpt mig särskilt när jag är ute och går...
I vanliga fall har jag så helvetiskt ont i mina axlar och nacke att jag måste hålla i jackkragen för att bära upp jackan eftersom jag inte orkar bära den lilla tyngden på axlarna ens.
Nu när jag går behöver jag inte hålla i jackkragen alls och har inte alls lika ont längre, en stor förändring av en så liten förändring.

Skrev det här över för ett par dagar sedan, så nu har jag varit på kursen i Vedic Art  en tredje gång...
Alla gånger har varit olika och känts olika.
Vi var fler den här gången och stämningen var inte dötung, men det kändes jobbigt än då av flera skäl.
Man ska till exempel vara rätt tyst och gå in i sitt skapande, vilket jag tycker är svårt och kursledaren sa till oss (mig?!?) flera gånger att inte prata.
Tog det väldigt personligt och som om hon anklagade mig för pratet eftersom jag vet att jag kan vara mer högludd än andra men inte nödvändigtvis alltid är den som pratar mest, men eftersom jag märks mer så blir det väl lätt så kan jag tänka mig?!?
Hur som helst så tar jag sådan kritik som ett påhopp på mig som person och att jag inte får vara som jag är/inte passar in/måste ändra på mig vilket gör mig väldigt upprörd eftersom jag ju hela tiden kämpar med att kunna vara mig själv....
Sedan har jag svårt för en av deltagarna som är lite eeeeee....vet inte hur jag ska beskriva, men lite av en Besservisser är kanske är vad hon är?!?
Lite hård kan man nog säga att hon är också...
Jag blir i alla fall väldigt osäker om jag pratar med henne och rädd att säga fel och sådant, tror förresten inte hon gillar mig och sådant har jag också svårt med så ;)
Helst så skulle alla gilla mig, men inte på fel sätt och inte fööör mycket för då blir det ju också jobbigt!
Ja, jag vet hur sjukt det låter ...skrattretande.... 
Nå väl, nog för nu....
Skavlan på tv snart, härligt! :)Trevlig helg på er!


 


RSS 2.0