Focus - Ett gratis nätbaserat-självhjälpsprogram för dig med ADHD

Min far skickade mig länken till sidan Att leva med ADHD idag, och där hittade jag det här nätbaserade självhjälpsprogrammet som jag tror kan vara guld värt för många, särskillt de som får vänta länge på hjälp eller av olika anledningar inte fixar att gå i grupp med andra till exempel...
Jag ska testa det själv vid ett senare tillfälle när jag inte har fullt upp med min terapi (kanske när hon går på
semester)
 
Focus  heter iallafall programmet som är helt gratis! :)
Med Focus-programmet kan du få en bättre förståelse för ADHD.
Du får en individualiserad behandling för att ändra dina vanor och ett användbart verktyg för att få en bättre vardag.

Focus – Ett online-program för dig med ADHD

Focus är ett interaktivt digitalt självhjälpsprogram för dig som har diagnosen ADHD. Syftet med programmet är att få en ökad förståelse för ADHD, bättre livskvalitet och en enklare vardag.

Programmet består av tre delar:
1 .Ordning och reda: I denna del ligger fokus på organisation, koncentration, viljestyrka och att ta kontrollen över sig  själv.

2. Tankar och känslor: Här får användaren lära sig om betydelsen av negativa tankar, om att begränsa bekymmer      och grubblande samt uppmärksamhetsträning.

3. Sinnesstämning och humör: Användaren får hjälp att öka sin självtillit och utnyttja sina starka sidor. Fokus ligger  bland annat på positiva händelser i vardagen som även har en god effekt på de sociala relationerna.
 Focus är enkelt, lätt att förstå och kul att vara med i!

Ny nät-tidning om sockerberoende! :)

Ja men visst! :)
Råkade på den när jag googlade på lite grejer i dagarna.
Så om ni vill få information, tips, råd och information om sockerberoende är det ett ställe att kolla in.
Nosuggaradded.se alltså!
 

Utanförskap och närhet...

Nyss hemkommen i från Sykursen, den här gången var en sådan där gång då jag kände mig extra utanför :(
Det var två som pratade förtroligt med varandra och pratade så tyst att de viskade.
Sen var det väl lite som det ofta brukar vara att jag tycker att folk verkar passa ihop med varandra på ett sätt som jag väldigt sällan känner med någon.
På fikat tycker jag alltid att folk inte är lika intresserade och lyssnar på mig när jag säger något som när någon annan gör det.
Känner en massa sorg och utanförskap över att jag aldrig lyckas passa in och känna mig särskillt bekväm med andra.
Undrar om det beror på att jag oftast inte blir lika personlig och utelämnande som många andra?!? (det är skillnad på att vara personlig i text som här...)
Att jag ofta pratar snabbt?!?
Har jag en utstrålning/kroppspråk som utstrålar att jag inte vill att folk ska komma mig för nära?!?
Är ju visserligen väldigt rädd för närhet, men suktar efter det och behöver det lika mycket som jag är rädd för det..
Speciellt rädd för att fel personer ska komma nära och skada mig.... 


Behöver finna en fungerande hudvårdrutin...

Just nu har jag ingen fungerande hudvårdsrutin eller någon hudvårdsrutin som jag håller fast vid helt över huvudtaget.
Jag håller helt enkelt på att klura ut hur jag ska behandla min hy på bästa sätt.
Min hy har ballat ur en del den senaste månaden skulle jag vilja säga, känslig är den alltid, men oren och småfinnig brukar den vanligtvis inte vara nu för tiden, dessutom känns den både lite torr och fet...urk!
Säkert an väderomslaget spela in, jag menar, sol, varmare väderlek och fuktigare luft.
Men även att jag börjat och slutat med Valdoxanen och att jag slutat med den antinflammatorisa välgörande gurkmejan som jag under det senaste halvåret har ätit en tesked av dagligen.( slutade p.g.a. jag läst curcurminen i den kan göra en mer känslig för solen, men ska börja med det igen nu, läste nämligen tvärt om igår när jag googlade :)
Har ju testat lite solkrämer också...(reagerar ofta med tilltäppta porer av solkrämer)
Tog slut på Rosenseriens rengöringskräm och köpte en ny rengöring av märket Natuderm som jag är lite osäker på hur bra den funkar?!?
Har även kört oljerengöring med sesam eller olivolja ibland eftersom jag även börjat använda mig av ansiktsolja ibland.
Jag kan tycka att ansitsolja kan funka relativt bra den här årstiden när luften inte är torr, men tycker att det är svårt att få huden ren med tensidfria rengöringsrämer, tycker mest att det glider på ytan och därför gör min hy oren?!?
Men med olja som rengöring blir min hy torrare och grövre, så tyvärr funkar inte det.
Borde nog ta som vana att lägga lermask en gång i veckan som djuprengöring, var månader sedan jag lade någon, hoppas det blir av i kväll...
En bra rengöring för ögonen som inte svider halvt ihjäl mina ögon har jag tack och lov äntligen hittat iallafall! Så skönt att slippa det eviga svidandet! :)
Nämligen Eye make up remover av märket Maria Åkerberg/Dermanord.

Mina funderingar cirkulerar nu mest runt om jag ska köpa Dr Hauschkas rengöringskräm eller om jag ska tillverka en egen variant av den med mandelmjöl (som är huvudingrediensen i den) men på så sätt kunna undvika alkohol och annat som an vara irriterande för min känsliga hy.
Hatar ju egentligen att använda den rengöringen eftersom den är så omständig i metoden man använder den på...men att ha jobbig hy är ju inget kul det heller...
 
Någon som har några råd eller tankar till mig om det här inlägget kanske? :)
Har någon en hudrutin som den tycker funkar bra så får du väldigt gärna berätta om den :)

Sockret igen och beställt solskydd för ansiktet...

Det är svårt att skippa det förbannade sockret, men det gick ganska bra förra månaden....tyvärr inte så att jag var sockerfri, MEN 15 av 30 dagar åt jag inget socker/godis och de andra dagarna låg mängden godis/choklad mest på ca 60gram om dagen, så det var i allafall inga mängder :(
Den här månaden har det där emot inte gått bra alls, hitills är det bara 2 av 16 dagar som varit socker/godisfria och alla andra dagar har det varit minst 100gram av något sockerrikt som mest ca 350gram om dagen :(
Känner mig väldigt stressad över att det går så dåligt igen och att solen dessutom gassar hela tiden, vill ju tåla solen bättre som man gör när man inte pumpar i sig socker i hela tiden....
Tänk om man åtminstone hade varit född med bättre pigment!
Nu är det ju inte så, så slutligen har jag bestämt mig för vilket solskydd det blir för i år för mitt face.
Mitt största problem med solkrämer för ansiktet brukar vara att de är för feta/portilltäppande och blir alldeles för vita i ansiktet, så detta verkar lovande :)
 
 
ULTRA LIGHT FACIAL MOISTURIZER - SPF 30
For Oily and Acne Prone Skin

This lightweight, protective day cream is easily absorbed and won't clog pores or cause breakouts. It contains Lemon Oil to detoxify the skin, minimize oil production and dry up acne and zits. Contains organic sunblocks to protect the skin from harmful UV rays. Ideal for use under make-up.

4oz/120ml

BENEFITS
• Easily absorbed lightweight formula won't clog pores
• Contains Oat Beta Glucan to protect against UVA oxidative stress
• Our non-toxic sunblock is derived from minerals Titanium Dioxide and Zinc Oxide to offer complete protection from the sun without irritating even the most sensitive skin
• Use daily under make-up or alone
 
INGREDIENTS:
DEIONIZED WATER, ZINC OXIDE (MINERAL SUNBLOCK), TITANIUM DIOXIDE (MINERAL SUNBLOCK), SUNFLOWER SEED OIL, LECITHIN, SAFFLOWER SEED OIL, EMULSIFYING WAX (VEGETABLE), GLYCERIN, COCONUT OIL, ALOE VERA LEAF JUICE, SEA ALGAE EXTRACT, LEMON OIL, SHEA BUTTER, GREEN TEA, JOJOBA SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE (VITAMIN-E), EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL, XANTHUM GUM (VEGETABLE), BENYZL ALCOHOL (PLANT ALCOHOL PRESERVATIVE)
 
Var nyss slut, men kom in på den brittiska webshopen Lovelula.com idag där jag köpte det för 262kr + 41kr i frakt, det är trots allt en ansiktsprodukt på 120ml, ligger ju oftast på 50ml och blir oftast mycket dyrare...

Medberoende?!?

Min psyk-kontakt sa att jag var medberoende till Assar (hans alkoholdrickande) idag innan vi skiljdes åt.
Hon har själv en familjemedlem som är alkoholist, så hon borde väl veta vad hon talar om antar jag?!?
Jag har själv aldrig tänkt mig själv som medberoende av flera anledningar, nämligen dessa:
 
Jag har tänkt på medberoende som någon som lever i ett parförhållande med personen i fråga eller att man är medberoende till någon i den familjen man är uppväxt i.
Ja, iallafall har jag väl tänkt att man bor i hop med personen i fråga....
 
Hmm, lite naivt från min sida kanse?!?
Eller så är det som med så mycket annat, jag vet helt enkelt för lite om vad medberoende faktiskt innebär.
På samma sätt som jag har haft en felaktig bild av ADHD innan jag fick diagnosen ADHD/ADD själv och sen lärde mig en massa som jag inte hade en aning om innan.
Hmm...ska nog gå på något möte som AA har för medberoende för att se om det ligger till så och i så fall få lite råd/hjälp på vägen förhopningsvis....

Eco Cosmetics tonad dagkräm med Spf 15

Tänkte ge mig på ett litet utlåtande om denna solkräm/ ansiktskräm från Eco Cosmetics även fast jag bara har testat den under några enstaka spridda dagar, bara en provburk (som dessutom sprack och p.g.a. detta började mögla..)

Mitt första intryck av den var doften, doftar typiskt Eco cosmetics, ganska stark doft som jag inte kommer helt överens med och då särskillt inte när det är något man har i ansiktet , men tack och lov försvinner doften rätt bra på någon timma.

Färgen på krämen är ganska ljus, lite hudfärgad åt det rosa hållet (bilden återger nog skapligt färgen)

Det går att ta rätt mycket av krämen utan att man ser onaturlig/täckt i hyn av den.

Den jämnar ut min hudton,dämpar röda partier och får min hy att se lite ljusare ut än vanligt, men inte i närheten av den vita hinna man kan få av de flesta naturkosmetiska solskyddskrämer.

Återfuktar rätt bra tycker jag.

Minus för att huden blir lite väl glansig och under dagen bara ger ett mer och mer flottigt utseénde ju längre tid det går. (Går väl att hantera med ett lager mineralpuder om man tycker att det är ok)

Svår att tvätta bort med rengöringsmjölk utan tensider och bara efter första dagen började det ploppa upp fler pormaskar än vad normalt inte har av rätt produkter.

Solskyddande förmågaförmåga, har lite svårt att uttala mig om det efter så lite testande, men jag tror att den är ok.

Text från tillverkarens hemsida

Dagkräm, tonad, spf 15
Lätt tonad dagkräm som ger ansiktet en känsla av fräsch, solkysst hud. Havtorn och granatäpple ger huden essentiell näring och vård. Skydd mot solen med fysikaliskt filter faktor 15.

Inci;

Aqua, Pongamia Glabra Seed Oil*, Titanium Dioxide, Caprylic / Capric Triglyceride, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Hydrogenated Lecithin , Glycine Soja Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Sorbitol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Punica Granatum Fruit Water*, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Citrate/Lactate/Linoleate/Oleate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Argania Spinosa Kernel Oil*, Olea Europaea Leaf Extract*, Vitis Vinifera Leaf Water*, Hippophae Rhamnoides Oil*, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sodium PCA, Xanthan Gum, Tocopherol, Stearic Acid, Aluminium Hydroxide, Alcohol, Parfum, Limonene, Linalool, Citronellol*

* ekologiskt odlat

Finns att köpa hos Apotea för 149kr 


 


Lidit i onödan?!?

2 månader till spillo på grund av den där j-la Valdoxanen som skulle vara så bra och inte ge biverkningar (läkaren var förvånad över att jag fick så mycket biverkningar av den...)
Känner mig både arg, ledsen och besviken nu eftersom jag åt en liten dos av Mirtazapin (antidepp/sömn) innan jag började med Valdoxanen, läkaren sa att de inte gick i hop så jag slutade med den då.
Nu känner jag mig mest besviken på läkaren eftersom Mirtazapinen inte försvinner ut kroppen från en dag till en annan (kan ju ta flera veckor för sådana mediciner att gå ur kroppen) befarar nämligen att jag fått lida alldeles för mycket i onödan p.g.a. att dessa mediciner har funnits samtidigt i kroppen.
Började ju dessutom med Mirtazapinen igen efter att jag hade avslutat Valdoxanen, men väntade i 9 dagar innan jag gjorde det (eget initiativ) och det som var intressant med det var att den halva dos som jag började med och som jag tidigare aldrig har märkt någonting mer än lite bättre sömn av gjorde mig helt borta på samma sätt som om jag hade tagit den dubbla dosen!
Var helt avtrubbad, dödstrött, orkade ingenting och kunde ha legat i sängen dagen efter.
Så jag har sedan dess ätit ynka en fjärdedels tablett och har till och med märkt av den.
Svårt att veta som är vad, men jag har mådde ju för jäkligt både fysiskt som psykiskt de 6 veckor som jag testade Valdoxanen..och nu de tre veckor efteråt också.
Har orkat en fjärdedel mot vad jag gjorde innan medicinen, benen har varit som värkande tunga blytyngder, orken har varit så dålig att jag fått enorm hjärtklappning och flåsat vi minsta lilla promenad och fått stanna för att hämta andan vid jämna mellanrum + att jag har varit väldigt glömsk och borta i skallen.
Har varit lite bättre de senaste två dagarna, så jag hoppas verkligen att det går åt bättre tider nu, orkar inte hur mycket skit som helst...det senaste året har det bara varit det ena eländet efter det andra.
Tur att man har terapin och det och att det finns gulliga människor på nätet! :)
 
Ska iallafall snacka med läkaren nästa måndag om hur han tänkte ang Valdoxanen och Mirtazapinen när han sa att jag skulle börja precis i anslutning till att jag avslutade den andra.
 
Hmm, min hy är ett mess nu med, är både torr, fet, oren/småfinnig, irriterad.... *suck*

Weleda pomegranate firming day cream, vad är grejen med den?

Då och då hittar man tidningserbjudanden där man får en gratis hudprodukt/produkter på köpet som det här från Hälsa som jag hoppade på förra året då man fick en dagkräm ur pomegranate-serien för mogen hy.
Eftersom jag har testat alla andra dagkrämer från Weleda och tyvärr inte har blivit särskilt imponerad av de tänkte jag att den HÄR kanske kunde vara den som funkade bra för mig (även om man väl ska vara ca 40 för att passa kategorin mogen hy ;) ), eventuellt kunde krämen vara för stark för min känsliga hy tänkte jag.
 
Så, fick hem den och började använda denna ganska tunna kräm med riktigt trevlig citrusaktig doft och fick inga reaktioner på något sätt...
Men vad besviken jag blev i övrigt där emot, kändes som att den knappt vare sig återfuktade eller återfettade min hy överhuvudtaget, efter bara några dagar var min hy betydligt torrare än innan jag började med den :(
Förstår faktiskt inte alls varför?!?
Den innehåller ju trots allt fina ingredienser som t.e.x. sesamolja, jojobaolja, glycerin och sheasmör som alla borde kännas bra på huden....märkligt!
Så här beskrivs den på Weledas hemsida:
 
Pomegranate Firming Day Cream

Pomegranate Firming Day Cream med ekologisk granatäpplekärnolja är en dagcreme som förbättrar hudens elasticitet, minskar rynkor och hjälper till att skydda den från skadlig yttre miljöpåverkan.

Granatäpplekärnolja är rik på skyddande antioxidanter och tillsammans med noggrant utvalda naturliga ingredienser såsom ekologisk arganolja, macadamianötsolja och extrakt av hirs får huden extra näring och ser jämnare och slätare ut.

För optimalt resultat, kombinera med Pomegranate Firming Face Serum. Passar bra att använda under makeup.
 
Innehåll:
Vatten, sesamolja, alkohol, jojobaolja, fettsyraglycerid, macadamianötsolja, lysolecithin, glycerin, solrosolja, granatäpplekärnolja, arganolja, sheasmör, olivolja (oförtvålad), hirsextrakt, solrosbladsextrakt, tapiokastärkelse, xanthan, äkta eteriska oljor*, limonene*, linalool*, geraniol*, citral*, coumarin*, benzyl benzoate*. * från äkta eteriska oljor

Forts från förra inlägget, Vad gör man när någon bara fortsätter att vara destruktiv...

Borde egentligen ha skrivit mer än att rabbla upp Assars destruktiviteter, fick mig dessutom att känna mig som en häxa typ.
Jag är ju långt ifrån perfekt själv, dock vet jag att vissa människor verkar tro och tycka att jag skulle vara världens hälsofreak, troligtvis tycker Assar det också (och blundar väl för alla chokladkakor som jag har ätit i hans närvaro?!?) jag skulle gärna vara en riktig renlevnadsmänniska och jag gör väl så gott jag kan för att vara det, men det är ju inte alltid lika lätt att leva upp till det man vet och kan om hälsa, det vet väl alla!?
Fast det finns ju säkert många som tycker att man är ett hälsofreak bara för man som jag aldrig röker, snusar, dricker alkohol (väldigt sällsynt och i så fall bara 1 glas vin typ) och har varit mestadels vegetarian sedan mitten av tonåren.
Nå väl, jag tycker iallafall att det är viktigt att försöka leva hälsosamt eftersom det ju påverkar ALLT!
Hela ens kropp, hjärna(psykiskt mående b.l.a.) och hud.
Jag förstår inte de som inte tror på det och inte tycker att det är viktigt.
Det här med hälsa är och har varit en stor grej för mig sedan tidiga tonåren (har även gått över styr en hel del in i tvångsmässigheter) och är det fortfarande.
Detta gör helt klart att relationen med Assar är så mycket svårare för mig eftersom detta inte är något som han ägnar sig åt eller någonsin har gjort, att snacka hälsa med honom är väl kanske lika mycket grekiska för honom som när han börjar snacka bilgrejer med mig som jag för övrigt inte är det minsta intresserad av.
 
Visst har vi våra likheter, men olikheterna är nog fler...
Ibland undrar jag varför HAN umgås med mig?!? För han verkar många gånger inte ens intresserad av när jag pratar om något som gäller mig och mitt liv, ofta får jag inte ens någon feedback utan han bara byter ämne huxflux till något som gäller honom, inte helt ovanligt att han gör det innan jag ens har pratat klart.
Känns som att prata med en vägg många gånger...
Jag ger där emot honom mycket feedback för det mesta, men är rätt trött på det eftersom jag känner mig väldigt besviken på honom som sällan gör det samma för mig.
Well, han gillar väl så klart min feedback...
I det här fallet är det ju jag som är destruktiv som finner mig i detta utan att säga ifrån, beroende på min livshistoria och svårigheten att ta plats utan att känna mig hemsk, få dåligt samvete o.s.v.
 
Det jag menade i mitt förra inlägg ang min terapeut och hon är "trött" på mig och relationen till Assar var ju (betydligt mycket mer än vad det kanske kunde tolkas) som gällande mig och att jag skulle ha behövt sagt ifrån/ satt mycket mera gränser/ifråga satt en hel del  i vår relation än vad jag har gjort och att jag måste göra det NU!
För jag har mår alldeles för dåligt i den här relationen för att den ska kunna fortsätta utan någon förändring.
Utan förändring fortsätter den bara att dra ner mig ännu mer och gör MIG mer DESTRUKTIV.

RSS 2.0