Bättre...God Jul!

Sen i fredags har det hållt sig stabilt betydligt bättre med urinvägsinfektionen! Tack och lov! HURRA!
Har bara småsveda sedan dess och fortfarande förstörd och ond mage/tarm, men det är inget mot hur hemskt det har varit så...
Idag ska jag till Vårdcentralen och träffa en läkare jag aldrig har träffat förut (usch, ångest) främst för att fixa läkarintyg till SJ för att kunna få tillbaka pengarna för resan över jul till uppväxtstaden och föräldrarna i torsdags.
Visste ni ens att man kan få tillbaka pengarna för tågresor med läkarintyg?!? Inte jag, inte innan min far ringde och pratade med SJ.
Jag förväntar mig dock ingen hjälp med urinvägsinfektionen av läkaren, det enda de kan göra är ju ändå bara antibiotika liksom :( Eller är det någon som har fått något annat, blivit rekommenderat något bra av någon läkare???
Jag har inte varit utanför dörren sen den 13:onde December, så bara det känns som en stor grej nu när jag ska till läkaren, är rädd att jag ska bli kall och bli sämre igen :(
Ska självklart ta på mig mer än jag brukar på underkroppen (har alltid på mig mer än andra på benen annars också eftersom jag är extremt frusen om rumpa och lår)
Well, passar på att önska er alla en riktigt fin jul och ledighet!
 


Fast tvål

Jag gillar fasta tvålar, ja iallafall om de är naturkosmetiska, milda och av bra kvalite´ och inte spricker (gärna en äkta Aleppotvål/olivtvål)
Förutom att det är miljövänligare och generellt sätt innehåller renare ingredienser än flytande tvålar (vatten och konserveringsmedel behövs inte tillsättas) så kan de för den som trivs med det användas till i stort sett hela kroppen, ja till och med håret för de som får det att funka (kan ta ett tag och kan kräva en invänjningsperiod innan håret blir bra)
Ansiktet skulle jag där emot inte rekommendera tvål av något slag till någon eftersom ansiktets hud är mycket känsligare än övriga kroppen och mår betydligt bättre av rengöringar som har ett ph-värde närmare hudens eget och inte är lika starkt rengörande/avfettande.
För min del är det tråkigt nog som så att fast tvål bara fungerar för mina händer, eller möjligtvis också ben , armar och fötter.
Jag har nämligen insett efter otaliga försök med användning av fast tvål till hela kroppen i duschen att jag svettas en massa på nätterna av detta (duschar 99 av 100 gånger på kvällen)
Först trodde jag att detta var inbillning, men efter att ha testat vid olika tillfällen under 1-2 år någonting så insåg jag att detta är fallet.
Jag har aldrig hört någon som har upplevt samma sak eller vad detta kan bero på, så om någon känner igen detta och/eller vet vad det kan bero på blir jag väldigt glad för en kommentar :)
 
Dimoze, handgjord tvål från Damascus, en favorit sen tidigare som jag skrivit om här
Hade glömt av Nea of sweden och deras tvålar tills jag läste detta inlägget  nyss hos Ekodeko.
Väldigt sugen på att testa någon av deras tvålar helt klart! :)
 Den värsta någonsin...

Har inte suttit vid datorn alls sen mitt senaste inlägg och det känns som överkurs nu med egentligen...
Men jag var tvungen av olika praktiska anledningar nu när det blir som jag befarade att jag blir kvar ensam i Stockholm över julen eftersom jag är katastrofdålig av den här urinvägsinfektionen fortfarande.
Mellan ca 8-12 varje förmiddag har jag så fruktansvärt ont och fryser att det är rena rama tortyren, tror jag ska dö bokstavligen och eftersom jag inte gör det så önskar jag snarare att jag kunde få dö i stället för att slippa plågas så.
Detta är utan tvekan den hemskaste urinvägsinfektionen jag någonsin har haft utan tvekan.
Kan inte minnas att jag varit så sjuk och orkeslös och haft jätteproblem med att ens kunna äta någon annan gång som nu....
Har ju kunnat göra smågrejer i lägenheten de andra gångerna i allafall...
Nu är det bara liggande i sängen eller soffan med dubbla byxor och flera täcken runt midjan som gäller liksom.
Det enda jag gör (när det går att koncentrera sig och inte är som värst) är att läsa och se lite på tv.
Har läst ut boken Naiv Super av den norska författaren Erlend Loe för andra gången, läste den för ca 15år sedan sist tror jag...
Det är nog den enda bok jag har läst två gånger i mitt liv tror jag....så läs den om ni vill ha något lite annorlunda, småroligt och lite barnsligt för er ;)
Nu måste jag tyvärr sluta, är för slut för att sitta upp mer nu.....

Så jäkligt!

Det ser tyvärr ut att bli en väldigt mörk jul för min del i år (kan inte stoppa tårarna när jag skriver detta ens)
Blev väckt tidigt igår av en fruktansvärt ond urinvägsinfektion och en massa frossa....(sen att magen blir som att jag skulle ha ätit laxermedel eller något gör ju inte saken roligare, men det kanske är vanligt för andra med urinvägsinfektion också?!?)
Blev visserligen bättre framåt eftermiddagen...
Men sen på kvällen blev det ett helvete igen, vilket fortsatte hela natten, så har inte ens kunnat sova p.g.a. all smärta och toaspring....
Känner mig ännu mer som ett vrak i dag än igår, förutom att jag är jätterädd att det inte ska gå över snart, så lär det väl bli min första jul helt ensam (gråter igen)
Meningen är att jag skulle ha tagit tåget i slutet av veckan för att färdas i ca 4 timmar, går definitivt inte om jag har urinvägsinfektion att ta igenom det, kan inte sitta och frysa på tåget (brukar dra för jäkla kallt upp över benen på tåget) och dessutom stå och frysa när jag byter tåg på en station som alltid är iskall inomhus.
Kanske hade kontaktat vårdcentralen för antibiotika om jag inte redan hade ätit två kurer (senast 2 månader sedan) och fortfarande lider biverkningar av det.
Men nu, nej det finns inte på kartan, antibiotika kan även göra en mer känslig för nya urinvägsinfektioner, är väl troligt att det är därför som jag har fått det igen....
Urologen jag var hos rekommenderade inte ens antibiotika för urinvägsinfektion (fick ju antibiotika av henne p.g.a. en annan typ av bakterie, men som även kunde ge urinvägsinfektion..), hon tyckte att man skulle undvika det eftersom det till skillnad mot vad de flesta verkar tro går över utan antibiotika genom att kroppen tar hand om det och läker ut det av sig självt.
De flesta urinvägsinfektioner går dessutom över på en vecka (har ju inte riktigt gällt mig tidigare iallafall...)
Njurbäckeninflammation som väl är det de flesta är rädda att få om de inte tar antibiotika är ovanligt att få hur som helst.
Men får man det är det där emot antibiotika som gäller.
 
Har fått flera tips om kollodialt silver mot urinvägsinfektion m.m. och ska försöka få brorsan eller syrran köpa det till mig i morgon....
Tills dess hoppas jag att denna dagen inte ska vara på något sätt lika smärtsam som det hitills har varit, vet inte hur jag ska stå ut då, går ju liksom inte att tänka på något annat än smärtan när det är så eländigt.

Se problemen utifrån...

 
Ibland kan man behöva tänka på hur man skulle ha förhållit sig till en annan person som har samma problem som sig själv för att kunna få lite perspektiv på sin situation och faktiskt kunna ge sig själv kloka råd.
För visst är det väl så att man ofta är bra på att ge andra råd och tips, men ofta blir "hemmablind" hjärnstressad och kan ha väldigt svårt att förhålla sig till det egna på ett bra sätt.
 
Så nästa gång du försöker lösa något problem, tänk då;
Vad hade jag gett för råd, tips, sagt om det vore någon annan detta gällde?
Det kan vara bra att skriva ner, så at man ser det klart och tydligt och kan även komma till användning fler gånger en liknande situation uppkommer.
 
Jag skulle behöva använda mig av det här mycket mer, för det hjälper en del många gånger.
Men, det gäller att man ska komma ihåg att göra det, vilket inte alltid är så lätt när man som jag för det mesta känner av mycket av både ångest, stress och allmänt stort virrvarv i skallen.
 
Hoppas det blev förståeligt det här nu, jag gör oftast en längre version av det här, kan skriva ner hela om någon vill veta mer....

RSS 2.0