Bok om naturlig hudvård och hälsa jag vill läsa så snart som möjligt...

 
Inspirerande och sinnligt om hur du får bukt med vanliga hudproblem som påsar under ögonen, slapp hy och bekymmersrynkor utan att spruta in otäcka kemikalier eller lägga dig under kniven. Istället för att slösa pengar på dyra och djurtestade produkter ges här tips på naturliga oljor och krämer, yogaövningar, kost och massage som får huden att stråla inifrån.
Hur din hy ser ut hänger mycket ihop med hur dina inre organ mår och välkända yogainstruktören Karin Björkegren Jones guidar dig genom olika övningar och andningstekniker som till exempel avlastar levern och mjälten. Naturligt vackra kvinnor i alla åldrar delar med sig av sina bästa ekologiska skönhetsrutiner och tips. Visste du till exempel att du kan använda rödbeta som rouge?
Karin skriver varmt, utan pekpinnar, och berättar öppenhjärtigt om sin egen cancersjukdom, vägen tillbaka samt hur hon skötte sin hud under och efter behandlingen. Hon uppmuntrar varje kvinna att vårda sin hud och att njuta av varje kvadratcentimeter av sig själv!

Karin Björkegren Jones är framgångsrik yogainstruktör, journalist och författare och har tidigare skrivit populära "Knip för bättre hälsa".
 
Text tagen här i från där den även kommer att kunna köpas snart...

Snart åter hoppas jag...

Livet och min dåliga hälsa tar just nu allt för stor plats för att jag ska kunna ha ork till blogga som jag skulle vilja.
Jag hoppas på att kunna komma igen med lite tätare inlägg snart.
Tills dess, ta hand om er så hörs vi snart igen!
 
*KRAM*

Ett riktigt bra schampo från Aubrey Organics

Schampo från Aubrey organics, Egyptian Henna (för fett hår, men jag tror de passar de flesta)
Detta schampo har jag använt länge och gillar riktigt mycket, när jag började med det så var min hårbotten torr,kliande och flagig och håret torrt sedan ett bra tag, men det var ändå det här schampot som bara efter ett par gångers användande gjorde min hårbotten mycket mer balanserad igen, så låt er inte luras av att det egentligen ska vara för fett hår. (hade aldrig vågat testa det om det inte vore för att min syrra gav mig det sista hon hade kvar i sin flaska)
Det kommer i en stor flaska på 325 ml, ut kommer ett ganska rinnigt lite ljusgult schampo som luktar riktigt trevligt och fräscht av söt och mild pepparmynta, löddrar inte så mycket och kan därför vara en aning svårfördelat i mitt tjocka hår, men hellre det än ett starkt löddrande och uttorkande schampo.
Mitt hår som numera är åt det fetare hållet igen håller sig fräscht i ca 3 dagar efter att jag har tvättat det med detta.
Snart är det helt slut och jag kommer troligtvis att köpa samma schampo igen, men kommer även att testa fler schampon av märket Aubrey organics (som även har både ansikts och kroppsprodukter)
Köpt på Clearlife.se
 
Beskrivning:
 
Egyptian Henna Schampo

Bra schampo för fett, platt, tunt och livlöst hår. Bra för oljig hårbotten med torrt hår. Stimulerande pepparmints doft. Med aloe vera och jojobaolja. Passar bra med Henna Clean Rinse.

Aktiva Ingredienser:
Icke färgande Henna Extrakt - Ger håret ett lyft, mjukhet och glans. Ökar lyster.
Ekologisk Aloe Vera och Jojoba olja - Återfuktar och gör det lätt att kamma.
Ekologisk Pepparmint olja - Fräschar upp håret och ger en cool, naturlig doft.

Innehåll/INCI: Aqua (vatten), Decyl glucoside (mild vegetabilisk tensid från kokos och majs), Cocoyl hydrolyzed soy protein (hydroliserat Sojaprotein/icke-GMO sojabönor), Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, Glycerin, Oryza sativa (risstärkelse) starch*, simmondsia chinensis (jojobaolja) oil*, Xanthan gum, Lawsonia (hennaextrakt) extract, Fucus vesiculosus (blåstångsextrakt) extract, Laminaria digitata (kelpextrakt) extract, Mentha piperita (pepparmyntsolja) oil*, Alcohol Denat (38b,lavender*) - ekologisk denaturerad Sädalkohol blandad med eterisk olja från lavendel, Tocopherol acetate (vitamin E), Hamamelis virginiana (trollhasselvatten) water, Ascorbic acid (vitamin C), Glycine soja (sojabönsolja), Daucus carota (morotsextrakt) satvia root extract, Beta-carotene (vitamin A).


Nytt år, det måste bli bättre....

Nytt år, blir inte detta året mycket bättre än de senaste åren vet jag inte var jag ska ta vägen, står verkligen inte ut med att vara i så psykiskt och fysiskt dåligt skick som jag har varit så lääänge nu, det måste ju finnas någon måtta på det hela....
Ska man liksom aldrig få uppleva någon livskvalite´?!?
Hade jag varit buddist hade jag troligtvis tänkt att anledningen till att mitt nuvarande liv är som det är beror på att jag har bettet mig riktigt hemskt i mitt förra liv och får sota för det nu...
Men, är ju inte buddist, så jag tror inte på att jag har levt ett liv före detta och vet inte vad jag ska tro om att att vissa människor mest lider sig igenom sina liv och andra slipper göra det?!?
Finns det någon mening med att det är så?!?
 
Jag bara önskar att jag och alla andra som har det långvarigt svårt ska få ett så mycket bättre nytt år än tidigare!
Givetvis önskar jag alla andra ett riktigt Gott nytt år också, men speciellt alla som har det svårt!
 
Nyårslöften någon?

För egen del handlar det konstant om att försöka vara mer medvetet närvarande (mindfulness) , få in mer yoga i mitt liv, leva så sockerfritt mjöl/glutenfritt som jag kan, vara snällare i både tanken och till sättet mot mig själv och över huvudtaget lära mig att ta bättre hand om mig själv och leva så naturligt jag kan.
Behöver även lära mig att vara tydligare mot andra och fråga folk om saker och ting i stället för att dra slutsatser som oftast är av det väldigt negativa slaget om saker folk sagt eller gjort mot mig (eller som jag tolkat vara riktat mot mig)
Jobbar ju ständigt med en massa för att må bättre (och glömmer av allt med jämna mellanrum) så det finns ju mycket mer än detta...
 
Så, ett riktigt GOTT NYTT ÅR  önskar jag er ALLA! 


RSS 2.0