Vilken hårborste???

 
Just nu har jag en hårborste i trä som jag har använt i några år, den har definitivt sett sina bästa dagar, tappat pinnar men själva dynan som är ditlimmad på borsten där pinnarna sitter i har dessutom släppt.
Dags för en ny borste helt klart!
Är dock inte helt nöjd med en träborste och undrar om den är en del i varför mitt hår har blivit ovanligt slitet?!?
Jag har givetvis testat svinhårsborste som brukar anses vara det mest skonsamma och bästa för håret, men mitt hår är tyvärr för tjockt för att lyckas borstas igenom med en sådan tråkigt nog.
Eller så har jag haft otur med kvalite´n på mina borstar?!? Har testat två olika med samma dåliga resultat.
Det hår som jag lyckas borsta igenom (lite av överhåret mest) blir verkligen glansigare och ser mycket finare ut än av någon annan hårborste jag någonsin har använt mig av.
Så har du tunnt hår ja, då är det säkert perfekt, men jag har å´andra sidan läst många recensioner där personen i fråga ser ut att ha tjockt hår och höjer den till skyarna (?!)
Tangle teezer är det jag funderar mest på nu efter att ha läst så mycket bra om den typen av borstar, men undrar ändå om de faktiskt är så bra?
Är det någon som har erfarenhet av Tangle teezer eller liknande modell i annat märke???

En recension från en som är nöjd 
 
Nu vill jag veta vad just DU använder för hårborste och varför?
Borde jag kanske fundera på någon annat typ av hårborste än Tangle teezer?

Recension handkräm från Estelle & Thild

Hej igen allihopa! :)
Nu ska jag försöka komma igång lite igen med bloggandet hoppas jag, blev en oplanerad längre paus.
Så nu kör vi en recension :)
 
Fresh water lily hand lotion från Estelle & Thild Stockholm
 
Här har vi en handlotion i en fin och  praktisk pumpflaska som rymmer hela 250 ml
Med doft av persikoblomma, svarta vinbär och näckros.
 
Konsistens: ganska lätt, inte speciellt fet och går snabbt in i huden.
Påminner mer om en bodylotion än en handkräm.
 
Doft: eftersom jag inte är bekant med doften av vare sig persikoblomma eller näckros kan jag inte uttala mig om den doftar så.
Min näsa tycker i allafall  mest att den doftar milt sött och godisaktigt åt tuttifruttihållet.
Ingen direkt favoritdoft, men heller inget man lätt stör sig på eftersom det är så pass milt, doften försvinner dessutom snabbt.
 
Verkan: 
Jag började använda mig av den här för nästan två månader sedan när det både var varmare och fuktigare väder än nu, men ändå var den lite för klen för mina händer, mina självsprickor som jag ständigt drabbas av mest på tummarna bet den inte på alls, där var jag tvungen att komplettera med en fet salva för att inte förvärra det hela.
Där emot känns den mild och på inget sätt irriterande.
Förmodligen hade den här handlotionen varit tillräcklig fina sommardagar, men i övrigt nej.
Nej, den här finns det tyvärr ingen anledning till att jag skulle köpa igen.
UPPDATERING: 
Jag insåg senare att det här trots allt är en bra handkräm som återfuktar och håller mina händer i riktigt bra skick, anledningen till varför jag inte upptäckte det förrän senare var att jag tog för lite av krämen, behövdes helt enkelt mer för att få en bra verkan.
 
Förpackning: (UPPDATERING)
Praktiskt att den är förpackad i vad som ser ut som en handtvålsförpackning med pump som man kan ha stående.
MEN, fungerar tyvärr inte att pumpa upp krämen alls när krämen går mot sitt slut men trots allt rymmer nästan en halv deciliter fortfarande, så jag var tvungen att skära upp den och hälla i det resterande i en burk.
 

Ingredients: aqua, aloe barbadensis leaf juice*, coco-caprylate/caprate, cetearyl alcohol, glycerin**, butyrospermum parkii butter*, glyceryl stearate citrate, glyceryl stearate, glyceryl caprylate, prunus amygdalus dulcis oil*, tocopherol, cetearyl olivate, cera alba*, xanthan gum, sorbitan olivate, vanilla planifolia bean extract, parfum, linalool, limonene, sodium gluconate, citric acid, sodium benzoate. * Ingredient from Organic Farming. **Made using organic ingredients.

99,75% of the total ingredients are from natural origin. 20,7 % of the total ingredients are from Organic Farming. Natural and Organic Cosmetic certified by ECOCERT


 

RSS 2.0