Järnsatsning

Eftersom mitt järnförråd är i lägsta laget och har sjunkit snabbt på bara 1,5 år kände jag att jag måste hitta något bra järntillskott som min mage inte blir helt sjuk av som den blir av Hemofer och Blutsaft (trots att de anses vara milda tillskott för magen)
Så efter att ha läst och sökt en hel del på järntillskott kom jag fram till att köpa dessa piller i från Wholefoodmärket Innate respons  som ska vara bra och snälla mot kroppen.
Gillar det märket annars också och rekommenderar det varmt.
Magen ska inte påverkas negativt på något sätt av dessa piller och efter att ha använt dem över en månad kan jag till min förvåning säga att jag tål dem trots att de innehåller hela 26 mg järn per tablett (tål inte ens 1 tablett på 9 mg av Hemofer)
Så skönt! :)
90 tabletter för 198kr på Gryningen
 
Information

Iron Response är ett järntillskott som även innehåller andra näringsämnen för optimal upptagningsförmåga av järn och som inte ger mag- och tarmbesvär. De flesta järntillskott du finner på marknaden är syntetiska och flertalet preparat innehåller lågkvalitetsformer av järn, exempelvis Järnsulfat, Järnfumerate, Järngluconate, Järnoxid vilka tas upp till endast några få procent samt kan skapa ganska ordentliga mag- och tarmbesvär med förstoppning som följd. Eftersom järn är en oxidant kan stora doser av lågkvalitetsjärn även skapa fria radikaler i kroppen. Man bör ta den minsta dos som ger goda järnvärden och man bör alltid ta högkvalitetsjärn. Först och främst bör man välja järn från 100% wholefood från ekologiska råvaror torkat med Refractance Window Drying förvarat i mörk glasburk. Innate Response Iron Response är ett högkvalitativt kärntillskott. Den ger inte mag-tarmbesvär och ackumuleras inte i prostata eller hjärtvävnad vilka billiga syntetiska former risker att göra. Järn är den mineral som hjälper till vid syresättning av blodet. Iron Response innehåller även C-vitamin, Folate vilket är den naturliga formen av folsyra (vitamin B9 även kallat folsyra) samt vitamin B12. Både folate samt vitamin B12 behövs för att kunna producera friska röda blodkroppar. C-vitamin underlättar upptaget av järn. Järn har identifierats som nyckelingrediensen som möjliggör sköldkörtelgensignaler i de olika metaboliska processerna. Brist på järn i cellerna kan reducera upp till 80 olika gensignaler som behövs för följa sköldkörtelinstruktioner. Brist på järn kan reducera metabolismen och skapa ordentlig trötthet. Iron Response är ett heltäckande tillskott för goda nivåer av järn i blodet.

Iron Response kommer från whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda tillskott. Det gör att den bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna. 

Innate Response

  • 100% Whole Food
  • Ekologiska ingredienser
  • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja, majs eller vete
  • Tredjepartskontroll för bekämpningsmedel och tungmetaller
  • Följer GMP standard (Good Manufacturing Practice)
  • Kan intas av vegetarianer
  • RAW food
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0