Dammsugning gör mig förbannad...



Jag har fått en del gjort på sistone :)
Sådant där vanligt tjaffs som man behöver göra hemma..
Rensa ut en del, laga något, städa och plocka m.m.
Ja lite sådant.
Problemet är bara att sådant tar sådan enorm energi för mig att utföra...
Både tankemässigt innan jag ska göra det (skjuter för det mesta på en massa så långt det bara går typ) och sedan när jag väl tar tag i det.
Blir dessutom skitstressad och spänd av eländet och går ofta rejält upp i varv och får högre ångest av det dessutom...
När jag dammsuger blir jag dessutom förbannad som tusan och alldeles hatisk ofta, känns som om jag skulle kunna mörda någon till och med....
Det finns helt klart en del förklaringar till dammsugningen som härstammar i från när jag bodde hemma hos farsan.....(kanske går in på det mer en annan gång....)
Att det aldrig tar slut på saker man behöver göra gör ju inte direkt saken bättre :(

Well, det här att jag faktiskt har fått mer gjort än vanligt de senaste två veckorna ungefär, har gjort att jag nu har konstant helvetiskt ont i axlar och nacke och knappt vet vart jag ska ta vägen p.g.a. det :(
Annars har jag alltid ont där med, men det finns ju gränser för hur spänd och hur ont det kan göra liksom...
Detta är för övrigt alltid ett problem som förutom så mycket annat gör att jag inte kan blogga/sitta vid datorn så mycket jag vill eftersom det alltid blir ännu värre då.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Hmm, känner igen det där. Försökte städa lite häromdagen (för det behööövs verkligen!!) men ååhh vad jobbigt! Är dessutom trött för närvarande så det blev inte så mycket gjort. :-/ Och om man har skjutit upp saker länge vet man till slut inte i vilken ände man skall börja.

Som du säger det tar som aldrig slut. Riktigt deprimerande är det.



Det där med ömma axlar och sådant, det känner jag också till. Brukar bli spänningshuvudvärk hos mig ibland t.o.m Det jag då brukar göra är att göra lite självmassage. Håller på och knådar osv ett tag för att få fart på blodcirkulationen. Det gör ont men på ett "skönt" sätt på något vis. Brukar hjälpa lite grann i alla fall.



Jag tycker du har varit väldigt duktig i alla fall!



Kram på dig.



2010-09-28 @ 17:10:05
Postat av: Katarina

Hej Estelle,

Jag känner dig inte alls men har med intresse läst en del inlägg om din adhd/add. Finns mycket att säga om det. Jag ser det inte som en sjukdom eller ett problem på något sätt. Har du hört talas om indigobarn? Dem får ofta en diagnos av den "vanliga" världen och vården. Dem är här för att hjälpa till med att bygga nya system, peka på det som är fel och ska inte passa in i mallarna. Vill du veta mer? gå in hos Celestin som följer min blogg. Hon är grym. Hoppas du inte tog illa upp att jag lade mig i. Jag vet hur jobbigt det kan vara med livet, men tro mig det kan bli riktigt bra. Du får maila mig om du vill ha mer info. eller har frågor. Kram Katarina

2010-09-29 @ 15:28:02
URL: http://ekologiskskonhet.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Sv: Jag tyckte faktiskt att min hud krävde lite mer fukt när jag började använda mineralfoundation, men en större klick ansiktskräm funkade bra för att ge huden all fukt den behövde. Att jag tyckte att huden blev lite torrare kan förstås också bero på att vädret blivit kyligare, eftersom min hud då kräver fukt i mängd och massor. :)

2010-10-02 @ 12:44:21
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Sv: Jag har faktiskt bara använt mineralfoundation från Lily Lolo, förut använde jag inte foundation, så Tikei har jag inte testat. :)

2010-10-03 @ 09:36:43
URL: http://beautytalk.blogg.se/
Postat av: Estelle

Ellen



Jo, du tipsade om självmassagen en annan gång, jättebra att det hjälper dig lite..tycker för egen del att det bara blir värre i den sidan jag masserar den andra sidan med och på så sätt inte hjälper mig något särskilt tyvärr :(

Försöker köra lite mer med Uneståhls avspänningscd igen (gjorde det dagligen under ett par år ungefär)och stretcha ut musklerna, rulla med axlar, huvud och sådant lite mer...hjälper en aning och för stunden men inte tillräckligt...

Hoppas att du såg att jag svarat på ditt förra inlägg på mitt förra blogginlägg förresten.

Är också extra trött nu, jobbigt!



Kram på dig med! :)

2010-10-03 @ 09:37:18
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Estelle

Katarina



Vad kul att du tyckt att det varit intressant att läsa mina (ADHD)ADD-inlägg :)

Du lägger dig inte i alls, det här är ju en öppen blogg ju :)

Ska kolla det där med Indigobarn, tror inte jag har hört talas om dem ?!?

Tack för tipset!

Kram/Estelle



2010-10-03 @ 09:41:17
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/
Postat av: Ellen

Alltså det är inte direkt någon njutningsbar massage om man säger så. Det gör t.o.m ganska ont. Det som den i första hand hjälper mig med (delvis åtminstone) är spänningshuvudvärken. Så den inte blir värre vartefter som dagen går och förhoppningsvis kanske avtar helt.



Jo, sådant där rullande med axlarna och vrida på huvudet och sådant det gör man ju också. Brukar knaka och braka till då!



Det är inte så konstigt att det inte hjälper mer än för stunden. För att bli av med den typ av problem måste man försöka vara avslappnad i princip hela tiden (så mycket som möjligt i alla fall) och eventuellt lära sig hur man skall "använda" kroppen på ett sätt som inte skapar spänningar. Man måste alltså komma åt det som förorsakar problemen.



Jodå jag såg att du hade svarat i det andra inlägget (försöker hålla koll på om det kommit nya kommentarer :-) ). Kommer ett litet svar där också.



Kram

2010-10-03 @ 16:29:30
Postat av: Stefan

Tyckte det var lite charmigt att du blir arg av att dammsuga.. ;)

Själv blir jag mest förbannad över allt som måste plockas undan innan man ens kan börja dammsuga!

Önskar jag hade någon att skylla på, men nääe, det finns bara jag här.. ;)



Kram

2010-10-03 @ 22:25:59
URL: http://fefanfefan.blogspot.com
Postat av: Estelle

Ellen



Jo, knakar och brakar gör det allt ;)

Men jag vet i allafall för egen del att spänningarna/smärtan definitivt går att härleda till all jäkla ångest/stress och känslor rent generellt förutom det där med att man behöver lära sig att använda kroppen på ett annat sätt för att undvika spänningar av den anledningen också...

Komplicerat är det :(

2010-10-18 @ 14:54:59
URL: http://tankarsombankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0