Favorit just nu..

 
Kunde bara inte motstå detta lip balm av märket Hurraw! när jag var inne på American Apparel  för att köpa Dr. Bronner´s flytande tvål för ett par veckor sedan....
Har velat testa det tidigare, men eftersom jag brukar reagera på ricinolja med torrhet och irritation och detta innehåller ricinolja som så många andra läpp-produkter har jag inte vågat.
Men, jag chansade eftersom ricinoljan endast finns i liten mängd (en av de sista ingredienserna i ingrediensförteckningen) och är väldigt glad att jag gjorde det, för det här läppbalsamet som känns som en kombination av vårdande läppbalsam och lätt rödtonat läppglans och funkar hur bra som helst för mig.
Jag kommer säkerligen att köpa det igen! :)
Kostar dessutom bara 39kr! :)
Det blir inte så mycket färg som man kan tro av den starka färgen på det, men vill man ha mer färg så är det bara att smeta på mer! ;)
 

Frihet

Ett paket kakor överföll mig på Lidl igår, sen hoppade de alla in i min mun utan att jag hann protestera...
Typ ;)
Annars har det gått ytterligare 10 dagar som jag har klarat utan socker! :)
Så nu är jag uppe i 18 sockerfria dagar av 22 den här månaden!! Wow!
Idag traskar jag vidare i min sockerfrihet igen....hoppas jag verkligen...
Så sjukt skönt att slippa vara slav under sockret..
FRIHET! :)

Like it or not...

Hupp!
Midsommar, högtid, like it or not, eller låt dig inte bli särskillt berörd, det är snart över ändå....
Nå väl, oavsett vad man tycker och tänker om saken så önskar jag er alla en fin midsommar!
 
*Kramar*/ Estelle

Härlig hemmagjord ansiktsmask

Igår blev det äntligen av att lägga en ansiktsmask, det var verkligen lääänge sen, ibland dröjer det ett halvår innan det blir av.
Det som dock slår mig varje gång jag gör det är hur lugn och fin huden blir efteråt, och så undrar jag varför jag inte gör det oftare.
Så jag hoppas att det åtminstone ska bli av en gång i månaden fram över.
 
Så här vacker var min hud i går kväll med hemmagjord havreansiktsmask på ;)
Busenkel att göra, billig och effektiv och man vet att man verkligen bara använder naturliga råvaror och slipper utfyllnadämnen och konserveringsmedel som man sällan kommer undan oavsett hur naturlig en köpt produkt är.
Receptet har jag hämtat i från den naturkosmetiska hudterapeuten Bitte Gärds blogg 
Recept
♥ 1 1/2 msk havregryn (som du mortlar eller kör med stavmixer)
♥ ca 1/2 dl vatten
♥ ev. 1 tsk vegetabilisk olja (jag tog sesamolja)
♥ (ev. 1 droppe eterisk olja) (hoppade jag över)

Kör havregryn med stavmixer (jag tog vanlig mixer, matberedare går säkert bra det med) så det blir ett mjöl. Blanda havregryn och vatten, låt stå 10 minuter. Blanda i olja och sedan är det bara att lägga på huden. Låt sitta i ca 20 minuter. Bitte Gärd brukar även lägga en varm handduk över ansiktet så blir det en riktigt avkopplande stund.
Det är en ganska kladdig mask men huden blir så mjuk, sval och len efteråt.
 
Ja, det kan jag intyga, huden blev verkligen mjuk, sval och len! :)
Det enda negativa med den är att den är lite kladdig och meckig att få bort.
Jag spädde först ut den med vatten och masserade runt i ansiktet, för att sedan ta ansiktsrondeller för att ta bort det värsta, sen sköljde jag ett litet tag med kallt vatten, men det är värt det! :)

The Caveman skincare regimen..(uppdaterad)

Jag kan tänka mig att de flesta inte har hört talas om den här "hudvårdsrutinen", eller har jag fel?!?
Jag hade inte det i allafall tills för något år sedan när jag fick någon träff på detta och sedan bara ville veta mera..
Förmodligen är detta de flesta hudterapeuters mardröm och definitivt skönhetsbranschens stora fall om många skulle ägna sig åt detta....
Den ska passa de flesta och ge en finare, tåligare och lugnare hy och kanske framför allt säga hej då till Akne.
Dessutom kostar den dig ingenting!
Så, vad är då detta? Hur gör man?
Håll i er! ;)
Den här "hudvårdsrutinen" går helt enkelt ut på att sluta tvätta ansiktet, ja helt alltså, inte ens med vatten!!!
I övrigt gör man absolut ingenting heller, smörjer alltså inte in sig med någonting.
Jag har sett flera klipp med människor som har slutat helt och hållet med att göra någonting med ansiktet (vissa använder dock mascara) och är väldigt nöjda med hur deras hud sköter sig själv fantastiskt bra, vissa har hållit på i åratal så här!
Här har ni en kanadensisk tjej som slutat med allting och förklarar lite mer om vad som händer/kan hända när man gör detta: 
http://www.thelovevitamin.com/3135/caveman-regimen/
Det finns även flera andra länkar och klipp om uppdateringar och liknande om hur det gått efter 3 månader och så för henne...
Här är ett några positiva kommentarer ang att inte tvätta ansiktet som jag hittat på nätet:
 
"I have not WASHED my face in years, no soap ever touches it, only water.Of course I do not use any make-up eather. I’m 85 and I think I look pretty good."
 
 "I’ve tried washing my face daily with various products. Every single time, my face breaks out after about a week and the resulting blemishes never go away . . . until I stop washing my face again. Boom. Scienced."
 
"I am a 34 yr. old male and found this out after years of spending money on facial cleansers that I thought I needed but didn't. The soap from the cleansers left my skin dry and blotchy. But 2 months ago I decided to try this "experiment" of not washing my face. Since that time my face is naturally moisturized and the blotchy parts are cleared up. Less is more people! "
 
Mina tankar om detta är:
Härligt att det verkar funka för de flesta som kör med detta, men jag undrar dock hur bra det kan vara i längden med tanke på hur mycket avgaser och andra kemikalier som huden får ta var eviga dag....
Bor man på någon avlägsen plats långt bort i från civilisationen är det säkert helt ok, men hur många gör det liksom?!?
Visserligen tror jag att de flesta underskattar hudens egen förmåga att ta hand om sig själv som det levande organ (och kroppens största)det faktiskt är, men kan huden verkligen anpassa sig efter de moderna samhälle vi faktiskt lever i???
Min far har för övrigt aldrig smörjt in sig med någonting i ansiktet under hela sitt liv och tvättar sig bara i ansiktet en gång i veckan, hans hud är finare än de flesta i hans ålder (lite över 70) oftast tror folk att han är 10 år yngre än vad han är...
Låter ju dessutom himla befriande att spara tid och slippa greja med huden var eviga dag, ja tyvärr hör jag inte till dem som tycker att det är en trevlig liten stund...
 Så, vad tänker ni om detta då? Någon som har testat eller kan tänka sig det?
 

Två böcker jag läser nu...

Pigg & glad med Rawfood av Vibeke Amidsen och mera kända Matrevolutionen-ät dig frisk med riktig mat av "kostdoktorn" Andreas Eenfeldt.
Dessa böcker läser jag samtidigt nu (fler böcker egentligen ;) för att jämföra dem lite helt enkelt...
Eftersom riktiga Raw food-anhängare utesluter all typ av mat från animaliskt ursprung och äter rätt mycket kolhydrater så kan man nog rätt så mycket säga att Matrevolutionen som förespråkar LCHF(Low Carb High Fat)-kost är mycket motsatsen eftersom vegetarisk LCHF inte anses vara någon bra väg att gå och ännu mindre vegansk.....
Jag läser båda samtidigt och tycker båda är intressanta även om jag inte har kommit så långt i dem än...
Där emot har jag hittat saker som inte stämmer i båda böckerna redan.
I Matrevolutionen står det att vitt mjöl (mjöl utan några fibrer eller skaldelar kvar) inte har någon näring kvar alls och därför drabbas sådant mjöl heller inte av skadedjur, vilket är mycket praktiskt för livsmedelsbranschen som kan lagra mjölet längre...Ungefär så står det, jag använder mina egna ord nu.
Well, det kan jag själv intyga att det är fel efter att ha sett mjölbaggar i mjölet hemma hos både min far och mor.
Sen att vitt mjöl inte är något att ha, det tror jag definitivt på ändå.
I pigg & glad med Raw food står det att växtätares extrementer inte luktar medan köttätares extrementer stinker.
Well, där undrar man ju om hon någonsin har varit i närheten av till exempel koskit. hmmm.
Båda Raw food och LCHF kan vara väldigt övertygande i sitt sätt när man läser och hör om det, frågan är dock om något av dem vinner i längden om man håller sig strikt till något av levnadsätten i typ 50 år?!?
 

Socker hit och dit...

Jahupp, så gick det faktiskt bättre än väntat att vara sockerfri i 8 dagar :) ,vilket faktiskt är det längsta jag har klarat hela det här året...
Sen gick det tyvärr åt skogen och ett paket chocolatechipcoccies slukades på 5-10 minuter :(
Tre dagar med socker nu, men jag hoppas att jag ska fixa den här dagen utan socker och fortsätta med sockerfriheten sen.
Efter 3 veckor brukar man ju säga att man kan skapa en ny vana/bryta en ovana ganska bra, sen blir det lättare...
Men det är ju inte helt lätt att tänka sig hela 3 veckor, EN DAG I TAGET är det viktigaste att tänka för att det inte ska kännas för tufft.

 

Det jag använder till ansiktet just nu

Natuderm oparfymerad rengöringsmjölk
Maria Åkerberg/Dermanord oparfymerad Eye makeup remover
Alqvimia morotsolja
I+m Naturkosmetik Freistil oparfymerad ansiktskräm ,moisturizing creme
Annemarie Börlind Eye wrinkle cream (lilla burken)
Torkad daggkåpa som jag gör ansiktsvatten av och vanligtvis köper på Örtagubben.
 
Tvättar ansiktet gör jag enbart på kvällen eftersom jag har kommit fram till att min hy blir onödigt torr, tunn och känslig annars.
Fuktar huden med vatten, masserar runt rengöringen ett tag och fuktar sedan tvättbara rengöringrondeller eller bomullsrondeller (om de andra är redo för tvätt) med vatten och torkar av med, sköljer sedan ansiktet med ljummet vatten.
På kvällen använder jag endast Daggkåpan som ansiktsvatten så att huden får andas, utrensa och återfukta sig själv a´la Dr Hausckas filosofi 
 
På morgonen fuktar jag bara huden med ansiktsvattnet på daggkåpan (sparat i kylskåpet en flaska sen kvällens kok) och applicerar ansiktskrämen som jag brukar blanda i en liten burk med morotsoljan (som blir för stark för min hy outblandad, troligtvis beroende på de eteriska oljorna i den) och ögonkrämen.
 
Solkräm?  Just nu ingen men alltid STOR hatt utomhus mellan klockan 10-16 på dagen.
Jag återkommer angående solkräm eftersom det inte gått så bra med det hitills...                                             
Hur ser din hudvårsrutin ut nu? :)

Inhandlat ansiktskräm och piller...

Efter en del om och men begav jag mig ut trots att urivägsinfektionen blev värre igår igen och sen bättre.....
Står ju inte ut med att vara inne för mycket om jag kan gå ut, så det blev att ta bussen till terapeuten och sen till Gryningens Hälsokost där jag köpte dessa två på bilden: Tranbärstabletter (i från det svenska märket Helhetshälsa) som ju ska vara bra för att bli av med urinvägsinfektioner...let´s hope so! :)
Sen efter en massa velande, vridande, vändande, testande och stirrande på de olika ansiktskrämerna i från i+m Naturkosmetiks Freistil (parfymfria) serie för känslig hy så beslutade jag mig för att köpa den som bara heter Moisturizing creme trots att jag bara har kört med en liten testprodukt av intensivkrämen ur samma serie tidigare.(gillade den, men anar att den kan bli lite för mycket under sommaren)
Även om produkterna i den serien är parfymfria/fria i från eteriska oljor så doftar produkterna milt ljuvligt och mumsigt av vanilj eftersom de innehåller vaniljekstrakt :)
Har ni provat Tranbärstabletter eller den här ansiktskrämen? Berätta vad ni tyckte! :)

Skrämselmotivation...

Jag vet inte hur det är för andra, men enbart skrämmande artiklar och böcker om sockrets skadliga effekter på hälsan och huden motiverar iallafall inte mig tillräckligt för att kunna sluta med socker.
Det måste vara så mycket mer tydligt för just mig att det är värt det.
Gårdagen var en sådan dag som verkligen fick mig jättemotiverad att vara utan socker, visserligen var det skrämselmotivation, men den kom helt från mig själv.
Det som hände var nämligen att jag efter att jag nästan i en veckas tid känt som om jag hållit på att bli sjuk/förkyld men som om det aldrig riktigt bröt ut vaknade tidigt på morgonen av att jag var tvungen att springa till toaletten.
Sen blidde det frossa/feber och konstant sveda och smärta och konstant springande på toa hela dagen eftersom jag drabbades av en urinvägsinfektion.
Förutom det jag vet om att socker gynnar bakterier och inflammationer så har jag tidigare drabbats av ett par riktigt riktigt kraftiga och smärtsamma urinvägsinfektioner som inte ens slutade att göra förbaskat ont dygnet runt (nej inte bara när man kissar, så har det aldrig varit för mig) när jag hade ätit antibiotika.
Den senaste urinvägsinfektionen hade jag sveda av i hela 3 år efteråt! Det gjorde så ont att jag inte kunde sova förrän tre på natten det första året.
Så, för min del fungerar det här med urinvägsinfektion riktigt bra som skrämselmotivation just nu.
By the way, känner knappt av urinvägsinfektionen alls i dag, så snabbt har det aldrig tidigare blivit bättre för mig!
Kan inte tro att det beror på något annat än att jag inte ätit socker/snabba kolhydrater de senaste dagarna.
Sååååå otroligt skönt om jag slipper antibiotika som sabbar magen och immunförsvaret åt skogen.

Allvarliga sockertag...

Vaknar upp och tittar mig i badrumsspegeln och ser rätt fräsch ut!
Det är såååå stor skillnad när jag skippar sockret, efter bara två dagar ser jag fräsch ut på morgonen, annars när jag tittar mig i spegeln är jag alldeles svullen och får verkligen ångest av eländet jag ser och blir rädd över att det är så jag kommer att se ut dagarna igenom om jag inte skippar sockret för alltid.
Socker och mer än två mackor om dagen i mjölväg gör mig så svullen och eländig.
Sen att jag på så kort tid redan blir lugnare, magen börjar bli bättre och ju längre jag klarar det dess tu mer bra effekter både fysiskt, psykiskt och hela livet i sig ger det.
Inte bara så klart, det är ju tufft också på många sätt, det värsta är inte suget, nej absolut inte, det värsta är alla känslor som jag är van att döva och hantera med socker (och tidigare genom långvariga ätstörningar, både svält och matmissbruk/träningsmissbruk) och sorgen över hur mycket i mitt liv har överskuggats/styrts av socker/matmissbruk, hur fruktansvärt mycket jag har missat på grund av det bland annat...
Ja, det är så hemskt att det ska vara så svårt att leva sockerfritt när det gör att jag mår så mycket sämre när jag äter det.... 
När jag tänker på hur mycket jag har missat i att leva vill jag verkligen inte vänta med att leva en sekund, men så finns det ju så mycket rädslor, panik/skräck och annat som ändå sätter så mycket käppar i hjulet att det blir svårt ändå.
*Suck*
Det känns iallafall som om jag är mer motiverad nu än vad jag har varit sen förra sommaren när jag levde sockerfritt i ca 2 månader och märkte hur värt det var då.
Så jag hoppas verkligen att det ska gå nu med och att jag klarar det betydligt längre än då och när jag väl faller (vilket man ju tyvärr måste räkna med) så kan jag klättra upp och fortsätta mycket snabbare än jag hitills har gjort.
Det står ju rätt mycket om sockrets skadliga effekter på hälsan och om sockerberoende i media nu förtiden, men trots allt tror jag inte att den större massan av befolkningen förstår hur mycket det faktiskt kan påverka hela ens liv, särskillt om man är sockerkänslig/sockerberoende som jag.
Jag tror inte att de flesta tar det på allvar hur skadligt det är med socker.
Just den oförståelsen/okunskapen som finns i sammhället tycker jag gör det ytterligare svårare i sociala sammanhang att leva sockerfritt och tacka nej till sådant som bjuds och liknande.
Så där känner jag nog att jag för det mesta tänker lösa det på andra sätt.
 
Till exempel kan jag istället förkara mig med dessa sanningar (som för mig stämmer)
 
♥ Jag har Ibs, jag får lida alldeles för mycket med min mage om jag äter socker/snabba kolhydrater
♥ Jag blir alldeles för uppvarvad och stressad om jag äter socker/snabba kolhydrater
♥ Jag får svåra sömnproblem om jag äter socker/snabba kolhydrater
♥ Jag får utslag och dålig hy om jag äter socker/snabba kolhydrater


RSS 2.0