Just nu bra erbjudande på Weleda skinfood

På Kronans apotek just nu till medlemspriset 49kr (gratis att bli medlem) för alla som gillar Weledas universalkräm Skinfood eller för er som inte har hunnit prova den än.
 
Det är en fet kräm som skyddar rejält, men tar ett tag på sig att gå in i huden.
Syrran använder den i ansiktet ibland på vintern, själv har jag inte riktigt vågat testa den i ansiktet eftersom jag är lite rädd att den ska ge mig oren hy och eventuellt vara irriterande på min känsliga hy eftersom den doftar en hel del och innehåller eteriska oljor.
På händerna har jag använt den mest, riktigt bra på torra kylbitna vinterhänder tycker jag.
Var några år sen nu, så det blir nog ett köp för min del.
 
(info från weledas hemsida)

SKIN FOOD
 
NaTrue-certifierad
Rik universalcreme som vårdar torr och narig hud och gör den mjuk och smidig igen.

Med sitt innehåll av naturliga växtingredienser såsom ringblomma, kamomill och styvmorsviol, traditionellt använda för sin lugnande och vårdande effekt på huden gör Skin Food till en naturlig bascreme för hela familjen.

Användning:
Kan användas över hela kroppen och passar speciellt bra på torra händer, fötter och armbågar.

Innehåll:
Vatten, solrosolja, ullfett, mandelolja, alkohol, bivax, fettsyraglycerid, hydrolyserat bivax, äkta eteriska oljor,  styvmorsviolextrakt, rosmarinextrakt, kamomillextrakt, ringblomsextrakt, kolesterol

Ingredients (INCI):
Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lanolin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Beeswax (Cera Flava), Glyceryl Linoleate, Hydrolyzed Beeswax, Fragrance (Parfum)*, Viola Tricolor Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cholesterol, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*. * from natural essential oils

Bästa ansiktsrengöringen på länge (uppdaterad)

Ibland har man tur (inte så där jätteofta tyvärr) och först lyckas fynda flera ekoprodukter i från danska Urtekram för ynkapriset 10 kr styck! (Hemköp med flera butiker hade en sådan drive för några månader sedan) För att sedan blir riktigt nöjd med att använda deras hårbalsam som ansiktsrengöring (för övrigt det enda balsam jag någonsin har testat som ansiktsrengöring) Japp, ni läste rätt, balsam som ansiktsrengöring ;)
Man kan även använda bodylotion, ansiktskrämer och sådant som ansiktrengöring om man som jag trivs allra bäst med krämiga, milda och tensidfria rengöringar.
Har testat det med, men inte hittat någon som passar mig än..
Mitte som skriver en av mina favoritbloggar Beautycomesclean har skrivit mer om detta här:
http://beautycomesclean.se/blogg/201409/slut-pa-rengoringskram-anvand-en-bodylotion-istallet (länkningen fungerar sedan ett tag tillbaka på min blogg tyvärr)
 
 
Så, Urtekram Nordic Birch conditioner är det jag använder och har använt mig av i ca två månader nu.
Ett milt doftande balsam med silkig känsla och mildhet.
Jag använder den på torr hy, blir för glidigt och dåligt fungerande annars.
 
Min hy har blivit i bättre form sedan jag började med detta, betydligt mindre torr, schysstare lyster, linjer under ögonen har mildrats till och med :)

Svider heller inte i ögonen som ju i princip allt gör för mig annars.
 
Minus är dock att det inte funkar bra på smink, i allafall inte min mascara...men så har jag ju väldigt sällan smink, så då funkar det ju bra för mig ändå då.
 
Normalpris 40-50 kr.
 
Inci på min flaska:
Aqua, aloe barbendis leaf extract, cetyl alcohol, glycerin, butyrospermum parkii butter, betula alba leaf extract, equisetum arvense extract, brassica alcohol, xylitol, cococaprylate, brassicyl isoleucenate esylate, oenothera biennis oil, citrid acid, perfum, citral, limone, linalool, chitosan, tocopherol, betasitosterol, squalene.
 
Inci på samma balsam från nätet, antar att det är detta som gäller NU!
 
Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, glycerin**, cetearyl alcohol, coco-caprylate, glyceryl caprylate, lecithin, olus oil, sodium cetearyl sulfate, cetyl alcohol, glyceryl stearate se, betula alba leaf extract*, citric acid, perfum, limonene, citral, citronellol, linalool, geraniol, tocopherol, beta-sitosterol, squalene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)
 
Jag markerat  de .ämnen som inte finns i mitt balsam med fet stil.
 

Köpa igen? Ja, definitivt om jag hittar en med samma ingredienser, men testar nog den nya också.
 

Det jag mest sysselsatt mig med på sistone...

Eftersom dagarna till största del har bestått av sängliggande p.g.a. fullkomligt utmattad och kämpandet med urinvägs-smärtorna (urinvägsinfektion?!?) så har det varit böcker och en nyupptäckt tv-serie som har tagit den största platsen i mitt liv de senaste 2 veckorna.
 
Vampyrserien The Originals (Spinoff-serie på The Vampire diaries) som jag sett gratis via Swefilmer.com 
The Vampire Diaries är klart bättre (älskar The vampire diaries) men den här är bra och spännande den med. Fast det tog nog tre avsnitt innan jag var fast, sen är det en fördel att att ha sett The Vampire Diaries innan den här)
2 romaner i pocketform som legat och skräpat hemma i åratal. (Läser ju vanligtvis aldrig annat än faktaböcker och tidningar eftersom jag inte brukar kunna ha vare sig tålamod eller koncentrationsförmåga till att läsa böcker annars)
 
Helena Von Zweigberk, Sånt man bara säger
 
En roman om familjerelationer och lojalitet. Om ett ofrivilligt möte mellan en femtioårig kvinna och en ung pojke som båda har vänt livet ryggen. Och hur det där livet tränger sig på och tvingar oss att ta reda på vad som verkligen spelar roll i den här världen. 
Läs mer om den här: http://www.bokus.com/bok/9789113027463/sant-man-bara-sager/
En ok bok, dock lite seg och enformig, tveksam till att rekommendera den.
 
Sara Kadefors, Borta bäst 
 
Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i den lilla dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på kvinnan som kommer ut mellan träden och promenerar mot ingången. Hon är elegant klädd och har ett vackert leende. Hon dricker gratiskaffe innan varuhuset öppnar och äter upp folks kvarlämnade mat.
Kvinnan heter Sylvia. Vem är hon?
Läs mer här: http://www.bokus.com/bok/9789186369446/borta-bast/
 
En väldigt lättläst, spännande och bra bok som jag kan rekommendera.
 
Här näst ska jag läsa Skymningslandet av Marie hermansson
 
 
Har tidigare läst Himmelsdalen av samma författare, vilket är en av mina favoritböcker och en rätt speciell bok.
Vad läser du?
Favoritböcker?

Fråga och svar från läkare...

Ni vet väl att man kan skriva anonyma frågor till läkare på vårdguiden 1177.se varje vardag klockan 14.00?!?
Man garanteras där efter svar inom 7 dagar, ibland får man svar av specialister inom det område man frågar dessutom :)
Hur som helst, skrev till dem för någon vecka sedan angående mina långvariga smärtor från urinröret och det....
 
Hej!
Efter en urinvägsinfektion för över ett år sedan behandlades jag med antibiotika två gånger (eftersom den kvarvarande svedan kunde bero på en annan bakterie som urolog hittade i min urin) och hade ändå kvarstående besvär av sveda efter detta fram och tillbaka för att sedan plötsligt bli extremt dålig i 2 månader runt julen då jag drabbades av tortyrlika smärtor från urinröret, kändes som om en eld brann nästan hela tiden. Blev sängliggande i en väldig frossa och kunde knappt äta något eftersom jag blev så extremt illamående. Har sedan dess levt med sveda i från urinröret och kommit underfund med att det är mat och dryck som utlöser och förvärrar det hela. Allt som är surt, beskt eller starkt på något vist (Spenat, citron, vinäger, peppar, mörk choklad,mjölkprodukter m.m.) måste jag undvika så långt det går, drabbas annars några timmar senare av sveda, i värsta fall så svår att jag får frossa. Måste även hela tiden tänka på att dricka minst 9 glas vatten varje dag eftersom jag får sveda så fort urinen blir mer koncentrerad. Jag har varit hos urolg efter julen, cystoskopi har utförts, allt såg bra ut, hon hade ingen aning om vad mina besvär berodde på eller varför jag reagerar på mat och dryck så som jag gör, men vill jag så kan jag boka in mig hos en uroterapeut för att testa kortison i urinröret. Är dock rädd att det ska förvärra det hela eftersom jag fick kortison av en stark sort för ett hudområde i underlivet för ett tag sen som jag inte kunde fortsätta använda eftersom salvan spred sig till urinröret och gav mig sveda, vill verkligen inte riskera att förvärra det hela. Vad kan det här vara och vad ska jag ta mig till med detta? Med Vänliga hälsningar

Svar:

Hej!

Jag förstår att du måste ha det besvärligt utifrån den beskrivning du ger av dina besvär. Jag har under min tid som allmänläkare (40 år) inte träffat på någon patient med den typ av besvär du beskriver. Jag kan heller inte erinra mig att jag läst om något liknande i medicinska läroböcker. Det du beskriver om att olika mat och dryck ger upphov till besvär ifrån urinröret är alltså inget jag känner igen.

Men det finns infektioner där aktuell orsak inte påvisas med vanlig urinodling. Det är odling med avseende på klamydia, som bör göras om det inte redan är gjort. Mykoplasma är också en möjlig, men inte så vanlig, orsak till urinrörsinflammation.

Inflammation i urinröret är hos de jag har mött med liknande besvär i första hand kopplat till bakteriell infektion i urinblåsa och urinrör. Sen förekommer ju ibland liknande symtom trots att bakterieväxt i urinen inte kan påvisas. Men då brukar det antingen gå över av sig själv eller så skrivs remiss till urolog eller gynekolog efter att klamydiainfektion har uteslutits. Specialistläkaren utför då ofta cystoskopi då för att se om det finns tecken på retning eller inflammation i urinrörets slemhinna eller i blåsslemhinnan.

Ibland provar specialisten installation i blåsan med silverkloridlösning och i urinröret prövas ibland behandling med kortison. Vissa kvinnor kan ha försnävning av urinröret och då prövas ibland vidgning genom att man för in successivt tjockare sond eller stift.

Några andra förslag på vad det kan bero på har jag alltså inte och jag skulle kanske ändå pröva den erbjudna kortisonbehandlingen. Det kan ha varit en tillfällighet med svedan, normalt sett brukar inte kortison ge irritation på slemhinnor i underlivet.

 

Tyvärr var han som svarade inte urolog, de undersökningar som han nämner har jag redan gjort, så att utsätta sig för kortison som en främmande människa sprutar in i urinröret ett par gånger i veckan under vem vet hur lång tid verkar vara det enda förutom om silverkloridbehandling går att få.

Fy f-n säger jag bara!

Att fläka upp underlivet inför en främmande människa två gånger i veckan återkommande vill väl verkligen INGEN! För min del orsakar gynekologundersökningar och liknande dessutom att jag mår hemskt dåligt lång tid efteråt, känns som ett övergrepp och jag blir även väldigt äcklad inför mig själv och den andra personen.

Men vad ska man göra annars???


 


Långvarig hopplöshet....

Ett par dagar innan jag skulle gå till den "riktiga" läkaren började jag bli lite bättre....
Men, sen när jag träffade honom för första (och sista gången hoppas jag verkligen) blev jag så fruktansvärt illa bemött att jag blev helt chockad och hann bara ut igenom hans dörr innan jag började storgråta och hyperventilera vilket jag gjorde hela vägen hem sen....
Jag har tänkt att jag skulle skriva om läkarbesöket, men jag har inte klarat av det eftersom det gjort mig så oerhört, ledsen, arg, förtvivlad och extremt ångestfylldoch lett till att jag gått omkring i den skiten mer eller mindre hela tiden sen (11 dagar sen nu)
Vilket lett till att jag bara kunnat få sova ca 3 timmar per dygn, vilket lett till ännu mer ångest gråt, fysiskt skitmående och hopplöshet.
Vilket har lett till att mitt immunförsvar givetvis blivit uruselt och att jag därför har blivit ytterligare sjuk i urinvägsingektion IGEN! (eller vad tusan det annars är, lever ju fortfarande med sveda/smärta som jag kämpat med ända sedan i julas och inte hittats något svar på vad det beror på vare sig hos gynekolog eller urolog, måste JÄMT tänka på att undvika en massa grejer att äta, annars får jag i värsta fall väldigt ont i från urinröret några timmar senare)
Så, sen några dagar tillbaka är det bara ont, ont ,toaspring, fryser, slutkörd, svårt att äta, magont, dricka dricka och, mest ligga i sängen och må fortsatt väldigt dåligt psykiskt....
 
Jag vet inte vad jag ska tro snart, finns det ingen räddning för mig vare sig psykiskt eller fysiskt, Hur dåligt ska man behöva må?
Känns så förtvivlat hopplöst! :(
Behöver mer människor i mitt liv, mindre ensamhet, men blir ju i stället bara ännu mer ensam och isolerad av att vara sjuk jämt.
Som det har sett ut i år har det ju rört sig om ungefär halva året....den tiden när jag mått bäst fysiskt var från Maj-Augusti, då kunde jag ju till och med ta en promenad i snabbare tempo nästan varje morgon i ca 45 minuter.
Fast då mådde jag å´andra sidan bedrövligt psykiskt.
Ja, en av de bättre sommrarna för min del fysiskt, men en av de sämsta somrarna psykiskt någonsin.
 
Ibland undrar jag om jag är döende eller något?!?
Eller om det bara kommer att handla om att kämpa i all evighet av plåga tills jag slutligen dör?!?

RSS 2.0