Lite är bättre än ingenting alls..

Oavsett om man är hindrad av trötthet, värk, mentalt motstånd eller tidsbrist (bara för att ta några exempel)
Och man vill börja med Yoga, löpning, mindfulness, äta mera grönsaker eller någonting annat som är bra för en och man vill ha in i sitt liv för att må bättre, så är alltid Lite bättre än ingenting alls.

Som till exempel:
 
Gör EN Solhälsning (Yoga) varje morgon i stället för de till exempel 5-10 solhälsningar du tycker och tänker att du borde göra och som kanske sällan eller aldrig blir av annars.
När du har gjort det ett tag kanske du blir sugen på att utöka det hela?!?
Om inte så har du faktiskt gjort 30 solhälsningar när det har gått en månad, det är ju så mycket mer än inga solhälsningar alls, eller hur?!?
 
Det är så lätt att ha höga mål, alldeles för höga och känna sig skitstressad,frustrerad och misslyckad över att man inte klarar av att genomföra det man vill av olika anledningar.
Man vill ju oftast att det ska bli förändring snabbt, så pressen blir stor, ofta för stor...
Men Rom byggdes ju inte på en dag som man säger....
 
Hur många finns det ens som från den ena till den andra dagen ändrar sina matvanor, motionsvanor, religion eller annat och sedan faktiskt får det att funka i längden och håller fast vid det sen?
Jag skulle säga att det är väldigt sällsynt , hur många nyårslöften håller i längden till exempel?!?
 
Lite är bättre än ingenting
 
Det behöver jag påminna mig själv om varje dag.
 
By the way, så är mitt mitt mål just nu bland annat just att göra EN solhälsning varje morgon.
 

 

Den NYA självläkande människan

 
Ni har väl inte missat att Sanna Ehdin har kommit ut med en ny uppdaterad och omarbetad upplaga av sin klassisker Den självläkande människan?
I oktober förra året släpptes den i allafall, har inte bläddrat i den själv än, men är väldigt nyfiken på det nya i den och ska ta mig en blädder i en bokhandel så fort jag är tillräckligt frisk från min förkylning.
Någon som läst den?
 
Info om Sanna och boken
Forskaren och författaren Sanna Ehdin Anandala var först med att sätta fokus på vår naturliga självläkning och boken Den självläkande människan var banbrytande när den kom 1999. Den blev en oväntad internationell succé med 400 000 sålda exemplar i tio länder. Sanna har föreläst för över 100 000 personer och inspirerat människor över hela världen till positiva livsförändringar.

Nu kommer denna hälsoklassiker för första gången i en efterlängtad ny utgåva, omarbetad och uppdaterad med det allra senaste. Och mycket har hunnit hända sedan 1999
Boken tar upp kosten och livsstilen som stärker hälsan, stimulerar kropp och sinne och föryngrar! Nya forskningsrön och konkreta, praktiska råd om bland annat powermat, fetter, detox, hormoner och andning som hjälper dig att bli en självläkande människa. Sanna presenterar Happy Heart-terapin ett helt nytt sätt att läkas inifrån och ut och lämna smärtan bakom sig. Hon ger nycklar och råd för att skapa livet utifrån den som du är. 
Läs och låt dig inspireras! 

Sanna Ehdin Anandala, PhD och immunolog är en uppskattad föreläsare, författare och en av Skandinaviens främsta företrädare för den nya hälsorörelsen. Hon har samlat erfarenhet från 12 års biomedicinsk forskning och över 20 års studier i självläkning och helhetshälsa till sin unika helhetssyn i 13 böcker, vilka sålt i över en miljon exemplar i tio länder. Sanna har rönt stor framgång i Sverige och internationellt, blivit utsedd till Sverige bästa talare och röstades fram som Sveriges bästa hälsoblogg år 2011 och 2012.

Nya självläkande människan sammanfattar Sannas hälsa- och livsfilosofi från hennes 35 års studier, forskning och personliga erfarenhet. För det är vår självläkande kraft som gör att vi läker det finns inget annat. Men det finns många sätt som vi kan stärka vår självläkande förmåga och bli friskare och må bättre än vi trodde var möjligt. 

Ur innehållet:
Maten: powermaten som stärker det friska via IFD-maten: den inflammationsdämpande maten. Det goda fettet, vad fettbrist gör med kroppen och kolesterolmyten.
Läkande tillskott som höjer din potential.
Epigenitiken: om miljöns påverkan på genernas vi är inte offer för generna utan det vi matar dem med.
Tankarna och känslorna: om förvrängt tänkande och inlärning av positivt tänkande, om självkärlek och Happy Heart-terapin ett helt nytt sätt att läkas inifrån och ut. 
Håll flödet igång: andas dig frisk och stretcha dig ung. Motionens betydelse, sömn/vila, beröring, detox. 
Energi: nya kunskapen om humanenergin och hur vi själva kan styra och påverka vår energi. 
Naturlig hormonell balans: om bioidentiska hormoner, att äta enligt kroppstypen, stärka sköldkörteln och att ta sig ur sjukliga beroenden.

Hud och hårvård jag använder nu..

Sjuk i förkylning, feber + mensvärk, men också sjukt uttråkad, så ska försöka få till ett inlägg ändå.
 
 
Urtekram nordich birch schampo och balsam, jag brukar blanda dem i en liten separat flaska varje gång jag tvättar håret.
I med 1/3 balsam resten schampo i botten på flaskan, sedan häller jag i ca 50 ml varmt vatten och skakar.
Tycker att det är lättare att fördela schampo i håret på detta viset :)
Helt ok balsam och schampo som dessutom ligger i budgetklassen :)
 
 
Ansikte
 
Tips från Mitte på läsvärda bloggen Beauty comes clean.se, rengör ansiktet med Estelle & Thilds milda oparfymerade bodylotion baby & child (bara gjort det i snart en vecka , så kan inte uttala mig så mycket om hur min hud mår av det än) ansiktskräm från Neal´s Yard remedies, frankinscense hydrating creme.
Bästa ansiktskrämen på länge
och troligtvis en som kommer hänga med mig i flera år.
Mild, väldigt återfuktande (i allafall när det inte är minusgrader) tyvärr inte oparfymerad, men doften är mild (och försvinner snabbt) av härlig myrra och francinsense som är eteriska oljor som inte anses göra en känsligare i solen som en del andra eteriska oljor kan göra.
Ett väldigt stort plus med den är att den är den enda ansiktskräm på minst 10 år som jag dessutom har fått att funka som ögonkräm, så skönt! :)
Ansiktsvatten, gör jag själv genom att hälla nykokt vatten över en nypa torkad daggkåpa (skrev ju för ett tag sen att jag slutade använda ansiktsvatten och bara använde vanligt vatten (eller thermalvatten, typ Avene´) eftersom jag inte tyckte att det gjorde någon skillnad ändå, men med tiden märkte jag att det blev skillnad, huden blev torrare och grövre utan ansiktsvatten.
 
 
Händer och kropp
 
Kroppsolja som jag har gjort själv och är en blandning av jojobaolja, solrosolja, lite hallonfröolja, e-vitamin och ca 10-15% glycerin (även detta att göra egna oljeglycerinblandningar kommer ifrån Mitte på Beauty comes clean)
Skakar flaskan ordentligt innan användning varje gång (olja och glycerin separerar sig annars) och smörjer in på fuktiga ben främst.
Fungerar oväntat bra, olja på kroppen utan glycerin gör min hud bara torrare annars.
 
Urtekram nordic birch day creme
Använder jag till händerna eller var annars på kroppen jag känner för, fungerade tyvärr inte för mitt ansikte.
Mild doft, återfuktande och går ganska lätt in i huden.
 
Weleda skinfood (fet universalsalva)
Använder jag när händerna, armbågarna eller något annat hudområde behöver lite extra omsorg på grund av torrhet, hudsprickor eller skyddas extra från kyla.
Har inte vågat använda den i ansiktet dock, tror den skulle täppa igen min hud och kanske irritera eftersom den doftar en del, men min syrra som har oproblematisk hud använder den ibland när det är kallt i ansiktet och gillar det.
 
Urtekram No perfume bodylotion
En oväntat bra oparfymerad bodylotion i budgetklass som slår många bodylotions i högre prisklasser tycker jag.
Använder den även på händerna där den fungerar riktigt bra faktiskt.

RSS 2.0