Ett orosmoment ur världen


Finally, äntligen så har det i allafall ordnat sig med ekonomin och Försäkringsassan!!!! :)
Sååå skönt att slippa den oron när allt är så jäkla jobbigt och rörigt ändå!
Lite annorlunda sätt jag fick reda på det bara....
Efter att ha väntat i fem månader på beslut så damp utbetalningskuvertet bara ner i brevlådan i dag!
Inte ens ett brev med beslut om att det gått i genom innan!
Ringde precis och undrade, de hade  skickat beslutet det den 21:a! (?) 
Blir ju nojig över att någon granne ska ha fått det i stället ju! Usch!
Nu får jag en kopia hemsickad i stället!
Nåväl, det viktiga är ju att ekonomin är löst! :)
Nu måste jag vidare för att fixa med grejer som strular...
Ta hand om er!
♥*Kram*♥


Ögon ögon...


Har testat en vecka utan att dricka något grönt eller vitt te
för att se om det blev någon bättring för ögonen (brorsans gröna te ger mig ont i ögonen har jag tidigare kommit underfund med) men nej, det blev det tyvärr inte...fast jag är även glad över att det inte var där det låg eftersom jag ju vill fortsätta dricka gröna och vita teér både för att jag trivs med det och för att det har en massa nyttiga egenskaper.
Nu tänker jag testa att vara utan min dagliga gula Kiwi i en vecka för att se om det gör någon skillnad, tål ju sedan tidigare inte grön Kiwi (Sveda på tungan/i gommen/irriterad i halsen och diarré) men har aldrig märkt av samma symptom vad det gäller gul Kiwi...
Fast jag börjar undra om det ens beror på någon sorts överkänslighet vad det gäller födoämnen eftersom det ena ögat är mer irriterat/rödare än det andra..
Hmm, måste väl boka en tid på Vårdcentralen om jag inte kan få en tid direkt hos en ögonläkare som jag blivit tipsad om och som ska ha korta väntetider...
Måste i allafall få någon hjälp och klarhet i det här mår ju mer och mer psykiskt dåligt av det här ju längre det pågår.
Rädd att det aldrig ska gå över och bara bli värre och värre med både ondare och betydligt mer irriterade och röda ögon och att jag i värsta fall kommer att bli blind i långa loppet!!! Hemska tanke! :(
Tycker att det ser ut som om jag har gråtit eller/och ser febrig och sjuk ut på ögonen och när jag handlar/snackar med expediter och sådant tycker jag att de kollar lite konstigt/annorlunda på mig...obehagligt!
......
By the way, jag har svarat på en del inlägg ni skrivit!En massa av allt...

Urk! Förlåt för att jag har varit usel både på att svara på kommentarer och blogga på sistone!
Tänker ju som vanligt att jag ska skriva men så blir det inte av och allt runt omkring mig är så jäkla mycket och jobbigt, kaotiskt, stressigt, krångligt, ångestladdat och deprimerande :(
Ja, jag vet, borde väl inte ens be om ursäkt! Blir ju tjatigt.....och så är ni ju så fina att ni inte tycker att jag ska känna någon press o.sv....ni som har skrivit det tidigare i allafall...Ellen och Stefan till exempel!
TACK FÖR ATT NI ÄR SÅ FINA!!!

Det är strul med medicinen också, ja alltså det är inte det att den slutat funka eller något sådant!
Fortfarande är det så att Metaminan troligtvis är den medicin som jag mått bäst av/hjälpt mig mest!
MEN som med alla mediciner så ger de sig på mina stackars ögon som redan sedan många år är onda, svidande och ansträngda av okänd anledning! (i perioder är de bättre/nästan symptomfria...och nej jag har inga synfel, höksyn sa ju optikern ;)
Well, det här gör mig extra låg...har redan snackat med läkaren om det här, men ska troligtvis göra det nästa vecka igen.
Kanske sänka Cipralexen för att kunna käka Metaminan?!? Nämnde det för min psykkontakt som också trodde att det kunde vara grejen.
Fast då väntar ju dessutom hemskheterna med den sänkningen...blev ju jättedålig när jag sänkte lite för några år sedan.
Febrig, diarré, allmän sjukdomskänsla i någon månad och sist men inte minst svimningarna i gångarna under T-centralen som ledde till ambulansresan till Akuten :(

Nå väl, ögonen klarar inte av datorn bra alls heller :(
Ta hand om er ni söta där ute!
*Kram*


Vadå jag paranoid?!?


Tog en tugga i ett äpple i går kväll
och smaken av parfymerad tvål/rengöringsmedel spred sig i hela munnen...
Tvi usch och fy!!
Spottade ut och sköljde munnen noga!
Sedan kom tankarna...
Usch vad äckligt, tänk om de har tappat äpplet i toaletten på Ica och sedan tvättat äpplet med tvål och sedan bara lagt ut det i fruktdisken igen?!?
Eller snarare var detta ett faktum i min sjuka skalle då, detta hade verkligen hänt!
Well, jag tog i allafall ett annat äpple som jag sköljde av och torkade ordentligt innan jag käkade på det...
Sen slog det mig vad det var som just hänt...
Jo, jag hade ju smörjt in händerna strax innan jag tog i äpplet, alltså berodde allt på detta!
Mycket väsen för ingenting kan man väl lugnt säga!?! ;)Weledas läkemedel mot finnar m.m.


Apropå mitt förra inlägg om medel att punktbehandla finnar och småsår med, så har Weleda ett läkemedel för detta ändamål som nyligen har blivit registrerat och kommer börja säljas på apotekshyllorna :)
Calendula Weleda kutan lösning heter det och är baserat på den välgörande blomman ringblomman som ju ofta används i läkande salvor och krämer i naturkosmetiska produkter.
Så här beskrivs medlet på Läkemedelsverkets hemsida

CALENDULA WELEDA, KUTAN LÖSNING
Traditionellt växtbaserat läkemedel använt inom antroposofisk medicin: - för symtomatisk behandling av lindriga hudinflammationer (såsom solbränna, akne eller kvisslor)och för att underlätta läkning av mindre sår (såsom skav- eller skrubbsår) - som munsköljvätska vid lätt inflammerat tandkött och vid halsont Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.

Aktiva beståndsdelar: Extrakt av Calendula officinalis (ringblomma).

Godkänd indikation: Traditionellt växtbaserat läkemedel använt inom antroposofisk medicin:
- för symtomatisk behandling av lindriga hudinflammationer (såsom solbränna, akne eller kvisslor) och för att underlätta läkning av mindre sår (såsom skav- eller skrubbsår)
- som munsköljvätska vid lätt inflammerat tandkött och vid halsont
Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.Hemmagjort att dutta på orenheter och småsår...


Det finns ju rätt mycket produkter ute på marknaden att punktbehandla finnar och orenheter med, både med bra och dåliga ingredienser...frågan är bara hur mycket de faktiskt hjälper?!? (Har själv dåliga erfarenheter)
Allt handlar ju givetvis om helheten, en bra naturlig rengöring (Dr Hauschkas rengöringskräm rekommenderas starkt) och kompletterande naturliga ansiktsprodukter och givetvis spelar det oerhört mycket in hur man lever sitt liv, äter, sover o.sv...
Men, ibland kan man ju trots allt behöva något även om man försöker göra sitt bästa både in och utifrån och då kan man lätt göra ett busenkelt och billigt medel själv som det här jag komponerade i hop för ett par veckot sedan :)
Det här är allt du behöver:

♥ Äppelcidervinäger
(Ekologiskt)
♥ Honung
♥ Vatten

Ta fram en liten kopp el liknande.
I med 1/2 tsk äppelcidervinäger
I med 3 tsk vatten
Sist men inte minst en liten gnutta honung(ungerfär hälften av bomullsdelen på en tops)
Jag brukar ta honungen på en kniv som jag sedan rör runt i glaset med och sedan får stå i några minuter så att honungen löses upp i vätskan.
Klart!

Duttar sen med tops med detta när jag inte har kunnat låta bli att pilla/klämma pormaskar eller någon finne i några dagar morgon och kväll och har då märkt att det både läker bättre/snabbare och motverkar eventuella inflammationer avsevärt :)

Har även testat detta som ansiktsvatten och tyckte att det verkade lovande till en början....sedan blev huden torr av detta, så det är ingenting jag rekommenderar.

RSS 2.0