Naturligt boktips!

Ni har väl inte missat att Lisen Sundgren har kommit ut med en ny läsvärd bok?!?
Det vilda köket
Tillsammans med  kocken Rune Kalf-Hansen har de gjort en kokbok som bygger på de vilda växter vi kan plocka gratis ute i naturen :)
 
 

Naturens dolda skafferi

Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.

Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.

Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär. 

Ser fram emot att låna den på på bibblan när den går att få tag på!

Krisigt utan slut...

Har inte ens någon dator nu (eller annan teknik med internetanslutning), så det blir väldigt svårt att blogga som det är nu och vem vet hur länge?!?
Datorn har varit döende de senaste året, men dog förra vecka helt, så måste hitta en ny vettig till ett så billigt pris som möjligt typ....
Så, bibblan sitter jag på och skriver nu, har ingen aning om hur lätt det är att hitta en tillgänlig dator här annars?!?
 
Livet är bara krisigt krisigt och fortsatt krisigt och hemskt tyvärr....
Storgråter, storgråter har vrålångest och storgråter, är alldeles för ensam och blir ännu mer ensam av att inte ha någon ork på grund av att allt gråtande,ångest, skräck, smärta i kroppen m.m.
 
Har varit och hälsat på min far de senaste fem dagarna vilket gjorde allting ännu värre....
En av de hemskaste gångerna någonsin som jag har varit hemma....
finns mycket att säga om det men varken ork eller tid till nu i allafall...
 
Eftersom det bara är krisigt och jag bara sjunker djupare hela tiden känner jag att jag inte har något val än att höja Cipralexen lite (antidepressiv medicin), inte för att jag vill för fem öre, (hatar att stoppa någon medicin över huvudtaget i kroppen, gift är det ju trots allt) men för att jag inte klarar av att må hur jäkligt som helst under hur många år som helst och dessutom vet att det gått nedför tydligt ända sedan jag sänkte den senast för ca 1 år sedan?!?
Sömnen, värken, ångesten, gråtandet, orken, skräck och förtvivlan, depressionen, minnesproblemen, känsligheten för  allt har blivit så mycket värre sen sänkningen.....
 
Så är det, hoppas att ni andra mår bätre än mig där ute i vårsol och grönska....
 
Måste sluta för tiden går ut snart!
 
 
 

RSS 2.0