Det här med killar som vill träffas....

Ska man verkligen ta för givet att en kille alltid är intresserad av mer än vänskap om han frågar om man vill träffas och hitta på något i helgen? (en kille som jobbar på Coop nära frågade mig detta för ett tag sen, det var utanför arbetstid och han "förföljde" mig in på gården där jag bor utan att jag märkte detta först)
I dag fick jag ett vykort i brevlådan (stämplat och skickat med posten!?!) från en kille som bor några hus i från mig där han skrev att han skulle vilja bjuda mig på fika i helgen. Blev jätteförvånad faktiskt! Jag har bara pratat med honom ett par gånger, en gång i somras när jag och en annan granne pratade med honom när han var ute på sin balkong och för ett par månader sedan i grovsoprummet då vi pratade lite om lägenheterna mest, han sa visserligen "Du får komma och kolla in min lägenhet någon gång" , men det trodde jag mest var något han sa....
Jag är ju (som vanligt) inte intresserad av någon av de här killarna (killen på Coop är bara 23 år för övrigt! Varför vill han träffa mig liksom?!? Killen/mannen som skickade kortet jag fick idag visade sig vara 48 år såg jag nu när jag googlade!!! Trodde han var 10 år yngre faktiskt)
Ska jag ta det för givet att han är intresserad av mer än vänskap? När jag har berättat för killar att jag bara är intresserad av vänskap verkar de hur som helst nästan aldrig ta det på allvar....
När jag har nämnt liknande grejer för andra tjejer verkar de alltid anse att det handlar om att killarna är intresserade av mer än vänskap, måste det verkligen vara så? Ska man alltid ta det för givet liksom?
Hur som helst kommer jag inte träffa honom i helgen för jag är verkligen ett vrak nu och det sista jag pallar är att sitta och prata med någon jag inte känner just nu.
Kan väl tänka mig att träffa honom senare någon gång efter jul eller så, men bara för att han verkar vara trevlig och eventuellt skulle kunna bli en vän kanske...
Vet bara inte hur jag ska svara honom nu?!? Fick både hans mailadress och telefonnummer.
Tankar om killar och situationen mottages hemskt gärna! :)
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Skrev en kommentar igår, men den verkar inte ha kommit fram? Försöker igen...
Jag tror att de tär svårt att veta hur folk tänker, det går väl bara vara medveten om att det finns olika synsätt. Jag tycker inte att man kan förutsätta något för man frågar om man ska ta en fika. Jag har stött på bägge varianterna. De som bara vill vara vänner och det som vill något ner. procentuellt så har de flesta velat något mer. De flesta tror jag dock inser att man kan inte veta vad den andra tänker, d.v.s. bara för att någon frågar om man vill ta en fika, kan man inte anta att det betyder något. Jag tycker du ska ta en fika med honom. Det jag skulle göra för att undvika missförstånd är att ni inte är hemma hos dig eller honom utan går till ett fik och att det är fika och inte middag. Hoppas du får skoj! :-)

Svar: Aj då, det var tråkigt att kommentaren inte kom fram! :( Tack för att du skrev igen! :)Ja, det är väl det där man får ta med i beräkningen att det procentuellt sett verkar vara fler som vill vara mer än vänner. Har ju tyvärr varit med om att jag har lärt känna en kille som jag gillade att umgås med, men som jag tyvärr blev "dumpad" av eftersom det enbart var flickvän han var ute efter. Det vill man ju heller inte vara med om.
Nä, hemma hos mig eller honom vill jag inte vara, känns lite jobbigt att förklara att jag inte vill gå hem till honom om han menar bjuda på fika som han själv har bakat eller så...inte bara det heller, är rädd för att gå hem till främlingar, främst killar då, man vet ju inte vad för hemskt som kan hända, hade ju känts lättare om någon jag kände kände honom liksom. Well, jag skrev ett sms till honom där jag bland annat skrev att det är för mycket nu och att jag mår rätt uselt, så innan nästa år kan jag inte, sen får vi se....
Estelle

2017-12-16 @ 14:06:14
Postat av: Malin

Förstår om du är misstänksam. Det är jag med. Better safe then sorry... ;-) Hoppas du mår bättre nästa år och det kanske blir något då.😀😀

Svar: Ja precis! Finns nog rätt många som är alldeles för oförsiktiga av sig, som till exempel min egen syster, hon har tack och lov haft tur och ändå sluppit att råka illa ut.Ja det hoppas jag verkligen med! Hur mår du? Du kanske inte vill svara här?
Estelle

2017-12-16 @ 15:01:51
Postat av: Malin

Jag kan kn[pa ihop ett mail och svara... :-)

2017-12-16 @ 16:51:09
Postat av: Malin

Mail skickat! :-)

2017-12-16 @ 17:48:06
Postat av: Isabel

Är väldigt lika, har svårt att förstå vad en kille menar med att träffas. Mestdels för att killarna i gymnasiet förvirrade mig totalt. I efterhand så tror jag de var intresserade av något mer men snarare platoniskt eller höll mig till nån "plan B".

Så jag tar alltid för givet att det är enbart vänskap... Men det roliga är, att om en annan skulle berätta, som du gör nu, så känns det ganska tydligt.
Och enligt min pojkvän så skulle en kille aldrig bjuda ut en tjej till att ses om inte han hade något större intresse. Men bara för att han får bakslag betyder det inte att vänskap är inget att utforska.

Du gör som du känner för. Har flera gånger känt mig ibland tvungen att träffa vissa, och så visade de sig att det borde jag inte ha gjort, och så har det lett istället till flykt när åtminstone en bra vänskap kunde ha blommat. Vad jag försöker säga är att: var asperger. Fråga och var ärlig med vart du är. Annars blir det lätt fel. Eller skit i att träffas om du inte är intresserad.

2018-01-10 @ 15:37:47
URL: http://frivolousgirl.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0