Sommarvärme....

Nu orkar jag inte med någon mer gassande sol och värme mer, i dag känns det dessutom som om jag har feber, känns som om det är 30 grader och åska i luften fast det "bara" är 24 här nu.
Men det värsta med all sol och värme som har varit på sistone är som vanligt alla människor som grillar, picknickar och umgås överallt och gör ensamheten olidligt plågsam.Till och med mina grannar umgås och sitter i hop med varandra på balkongen och på uteplatsen.
Jag känner bara att jag inte passar i hop med någon och inte hör hemma någonstans, kommer jag någonsin att få uppleva det motsatta?!?
Det känns omöjligt långt borta.....
 
Sms från min barndomskompis i morse (som jag ej har träffat på över 10 år) 
" Åh! Känner du sommarvärmen? Så härligt! :) "
 
Ja, det måste ju vara härligt för alla som känner så........
Känner mig otroligt rädd för att denna sommar ska bli lika hemsk som den varma och soliga sommaren som var för två år sedan, en av de värsta somrarna i mitt liv.
 

 

Kommentarer
Postat av: Malin

Så tråkigt att det känns så. Jag tycker också värmen är jobbig, men gillar sommaren. Tycker jag blir piggare av ljuset och alla fåglar som kvittrar. I förrgår natt vaknade jag av kattugglans rop. Spöklikt men ändå lite rogivande.
Jag kände också att min kropp blev så varm efter helgen. Jag brände mig inte, men jag blev lite röd i ansiktet på söndagskvällen. Men det var många timmar utomhus. Jobbade på lördag och var ju då inne så då märkte jag det inte.
Ibland undrar jag om reaktionen mellan solskydd och sol påverkar huden? Jag försökte hålla mig ur solen på söndagen, men blev ändå att jag var en hel del i direkt solljus. Men goda nyheten är att jag hårdtestat Bareminerals. Jag har varit lite orolig att den inte sitter kvar i ansiktet, men det verkar den ju göra. Jag hade den på i 9 timmar varav kanske 60-90 minuter i direkt solljus.

Svar: Jo, nu är det åtminstone svalare igen, så på den punkten känns det i alla fall lite lättare.Jag skulle ha gillat sommaren om jag hade haft några människor jag trivdes med att umgås med, blir i bästa fall piggare på sommaren också, men jag har svårt att inte gå överstyr och röra mig mer än kroppen egentligen orkar då, vilket tyvärr ofta leder till att jag är helt slutkörd när hösten kommer.
Jag såg faktiskt två fladdermöss för några kvällar sen, har jag aldrig sett förut, de flög i snabba cirklar runt över huvudet på mig så att jag kunde titta i ca 10 minuter innan de försvann, häftigt! :)
Jo, dilemmat med solskydd är ju just det att de påverkar huden, de ökar ju mängden fria syreradikaler som bildas vilket inte är bra för huden, men solen i sig gör ju också det. Både zink och titandioxid och även när det inte är i nanoform)
Det är just detta som gör mig så kluven till solskydd och helst använder bredbrättad hatt mest av allt,min hud mår bäst utan solkrämer dessutom.
Hoppas verkligen att det kommer andra naturliga typer av solskydd snart som är bättre.


Estelle

2016-05-11 @ 08:50:02
Postat av: Malin

Hm, jag börjar undra om Bareminerals inte är tillräckligt skydd för mig eller om jag bara är känslig? Gubben tyckte inte att jag var särskilt röd i ansiktet, men det känns som huden hettar. Nu på kvällen sminkad eja gav mig och testar mitt senaste inköp Badger Unscented tinted spf 30. Det återstår att se hur lätt den är att tvätta bort, men den känns bra och ser väldigt bra ut på. Väldigt förvånad. Sätter sig inte i linjer i porer än så länge, men bara haft den i en timme. Lade lite puder på och det såg nästan lika bra ut som med bareminerals, men har problem med att det är blankt. Jag får testa lite mer innan jag kan säga hur den fungerar, men jag ville säga det till dig hur jag upplever Bareminerals så du vet. Det lät ju så väldigt bra imorse, men nu efter en dag till i solen med den så undrar jag. Men solen är ju stark nu också.

Svar: Tack Malin för dina inlägg! Uppskattas! :)Jag är för spänd/ont för att kunna svara något längre nu, men jag känner precvis som du att jag är osäker på hur bra bare minerals faktiskt skyddar, har inte köpt någon fullstorlek än eftersom jag är osäker på skydd och om det hettar, irriterar eller om det är jag som är så ur hudbalans ändå?!? Härligt om Badgers funkar, det vill jag veta mer om! :) God kväll!
Estelle

2016-05-11 @ 18:25:48
Postat av: Malin

Intressant med fria syreradikaler. Det måste jag läsa mer om! Jag
Roligt med fladdermössen, vi ser såna här lite då och då också.

2016-05-12 @ 21:35:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0