Närgången titt på hud i solen.....

I söndags gick jag en spontansväng in på Hornstulls marknad (trodde det hette Street innan jag länkade, hette väl det tidigare i allafall!?!) och kollade lite.
Var rätt mycket folk och vid matstånden var det svårt att komma förbi på grund av all trängsel, vilket gjorde att jag fick mig en närgången koll på hur folks hy såg ut i den strålande vårsolen.
Reagerade starkt på hur osmickrande många tjejer såg ut med ett tjockt lager mineralpuderfoundation.
Så där så att huden blir torr och nästan ser död ut, för att inte tala om porerna som framhävs rätt rejält och ser si så där dubbelt så stora ut än utan mineralpudret.
Vissa hade dessutom valt helt fel färg på pudret, antingen alldeles för mörkt (en vilja att se solbränd ut antar jag?!) eller alldeles för ljust (ser vanligtvis bara sjukt ut)
Ibland undrar jag om folk är blinda liksom ;)
Varför annars vill man göra sig fulare än vad man är så?
För jag tror verkligen inte att alla med ett tjockt lager mineralpuder har det på grund av att de vill skydda sig mot solen eller för att de ser hemska ut i hyn utan...
Själv då? Ja, hur såg min egen hy ut då?
Ha ha! Jo,  jag hade ett rätt täckande lager av mineralpuder (dock blandat med jojobaolja) som dock inte såg speciellt torrt ut i ansiktet, men med mer framhävna porer tyvärr, för min del enbart på grund av att jag har sjukt svårt att hitta något annat solskydd som jag tål, ser ok ut och inte ger problem med oren hy (är ju sjukt känslig för solen och led i nästan en vecka av brinnande och svidande hud för att jag tog en promenad på djurgården i påsksolen)
Men jag känner mig sjukt obekväm med mineralpuderfoundation (så vida det inte är i en väldigt liten mängd) för jag känner mig som en clown, som att gå runt med en mask i ansiktet verkligen, tänker på det hela tiden och vill helst inte att någon går närmare mig än 5 meter typ ;)
Längtar bara tills jag kan tvätta bort det (fast det kräver ju dubbel rengöring för att bli av med det helt)
Dagen efter kräver huden närmare dubbelt så mycket att smörja in huden med p.g.a. uttorkningen av pudret :(
 
Vad tycker ni själva på mineralpuder och fondation över huvud taget?

Kommentarer
Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Du vet ju det mesta redan, men kan ju spalta upp det ändå ifall någon annan läser. ;-) Mineralpuder slutade ju fungerar för mig för några år sedan när min hud blev torrare. När det gäller smink så har jag svårt att vänja mig med att ha foundation eller tinted moisturiser hela tiden. Jag gillade att gå mycket osminkad förut. Men eftersom jag föredrar att ha solskydd i foundationen hellre än i fuktighetskrämen så blir det ju lätt så. Anledning till att jag föredrar det är att jag hittat foundation som är mer återfuktande, lättare att tvätta av och inte irriterar medan jag inte haft lika tur med fuktighetskrämer.
Apropå folk i solljus så har jag också reagerat på hur folk ser ut på nära håll. Verkar det som om många sminkar sig framför spegeln i badrummet och inte tänker på hur de ser ut i dagsljus eller så tycker de att det är snyggt? Händer ju att man ser det i elljus också. När jag har provat foundations så finns det ju en del få som faktiskt gör att huden ser bättre ut än utan smink. Oftast är det tvärtom för mig eftersom min torra hud suger åt sig mycket av foundationen och få skavanker att framträda. Detta händer även efter tre lager med fuktighetskräm ifall någon får för sig att påpeka att jag ska återfukta huden innan. ;-)

Svar: Vad gulligt av dig att ta dig tid att berätta om dina erfarenheter för andra läsare även fast jag vet det mesta! :)Ja, hittar man en foundation eller tinted moisturiser man trivs med som har solskydd i är det ju bara toppen.
Antar att du menar Ilia och den du nämnde nyligen i från bare minerals?
Jag hade garanterat kört på den från Ilia om jag hade tålt den, har aldrig testat en som såg så snygg ut på huden.
Precis som för dig är det nästan inga foundations jag har testat som gör att huden ser bättre ut, oftast tvärtom ja :(
Du har inte testat något solskydd i från Acorelle eller Lovea förresten? Har haft mina funderingar där, men verkar inte finnas prover och är ju tyvärr eteriska oljor i de flesta produkterna :(

Se svaret till Short and sassy ang sminkning :)
Om de tycker det ser snyggt ut fast de vet hur de ser ut får man väl bara beklaga deras dåliga smak bara ;)
Estelle

2016-04-13 @ 17:43:14
URL: http://www.bilbobueeyes.se
Postat av: Lena/ Short and Sassy

Tänkte direkt när jag läste ditt inlägg att här har vi folk som sminkar i badrumsbelysning och inte kollar hur det ser ut i dagsljus.:) Vårsolen är hemsk avslöjande! Varje skavank framträder på direkten. Det är precis som dammet på tv-bänken...

Svar: Ja, så är det säkert, vore ju bäst om man kunde sminka sig utom hus egentligen.Själv blir jag såg nojjig att jag måste ta en ett foto framför ett fönster för att se hur det ser ut, men jag litar inte på bilden ändå, tycker inte att färgerna återges bra, så jag blir väldigt osäker av att gå runt ute i sminket eftersom jag inte känner att jag vet hur det ser ut.
Var förresten en jag pratade med i en hälsokostaffär här om dagen som också såg riktigt illa ut med ett tjockt lager mineralfoundation, så när det ser riktigt illa ut syns det även i inomhusbelysning tyvärr.
Som dammet på tv-bänken annars ja, bra liknelse och en påminneslse till mig att damma av den! ;)
Estelle

2016-04-13 @ 19:38:47
URL: http://shortandsassy.blogg.se
Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Precis, jag menade Ilia och Bare minerals. Visst är Ilia snygg på! :-) Jag är ju en "idiot" som tar bare minerals istället bara för att den är parfymfri. ;-) Nej, skämt och sido, märker otrolig positiv ändring med parfymfritt. Får ta en lång utläggning om det så småningom. Hårprodukter tänker jag inte byta, men tänkte byta ut ansiktsprodukterna och kroppsprodukterna. Ansiktet var ju snabbt fixad med Rossi Uvema saker och så Vindruvskärneolja som extra rengöring och sminkbortagning. Sminkat Bareminerals tills jag lyckas prova mig igenom lite annat.
Inte testat Lovea eller Acorelle.
Jag känner igen mig i var Short and Sassy skriver att jag kan känna mig väldigt osäker hur saker ser ut på. Helast provar jag det en gång när jag är ledig så jag kan gå ut och kolla och åka till affären och kolla i deras ljus.

Svar: Precis, en idiot är du! ;)Ja, skriv gärna ett sådant inlägg om vilken positiv förändring det blivit av att gå över till parfymfritt! :)
Det låter även intressant med vindruvskärneolja som ansiktsrengöring och sminkborttagning, har aldrig testat vinduvskärneolja, kör fortfarande med solrosolja som rengöring jag.
Blir ju så klart nyfiken på Bare minerals själv, men samtidigt bär det emot när det inte är naturligt även fast ingredienserna såg bra ut för att vara en konventionell produkt.
Om jag köpte den är jag rädd att jag knappt skulle använda den för att jag skulle känna mig anti och att den inte vore bra för huden ändå....
Vilken färg har du? Såg att den finns i många färger.

Det var jag som svarade Short and Sassy ang osäkerheten hur jag ser ut med foundation...
hur som helst känner jag likadant som dig att jag testar nytt när jag vet att jag inte ska på kurs eller liknande, så att man kan kolla ordentligt i flera ljus (brukar kolla i speglar som finns i kyldiskarna ;)

Så du har hittat fler foundations med spf som är parfymfria?
Estelle

2016-04-15 @ 07:06:15
Postat av: Malin/BilboBlueEyes

Jag har den i färgen opal. Färgen är fin, men jag är inte riktigt nöjd. Den är väldigt behaglig för torr hud och jag får inga reaktioner på den, men det är nästan omöjligt att inte bli lite väl blank. Jag kan inte ha den utan en fuktighetskräm under och har jag den med så blir jag blank även med puder ovanpå. Dessutom så är det lätt att den yllet ut porerna om man tar för mycket. Inte lika bra som Ilia alltså. Jom jag har hittat flera alternativ, men inte som dessutom är mer eko. De som är mer eko är t.ex. Suntegrity och HyntBEauty och bägge gör min hud väldigt torr. Sen är det Eco cosmetic och Badger. Ecocosmetics parfymerade är jättetjcok och klibbig för att vara för ansiktet och svår att tvätta av så man får gnugga för hårt. Bara testat eco cosmetic på handen. Har inte ftt Badger än men misstänker att det är likadant. Tänkt jag skulle ha dem till halsen och dekolletage istället.

2016-04-15 @ 16:50:39
Postat av: Fröken Frodig

Jag har känslig, eksemig hud och har svårt att hitta solskydd som inte svider (eller är superkladdiga). Har med åren blivit mycket mer känslig mot solen.

Nu har jag i ett par år provat japanska solskydd för ansiktet och tycker de funkar jättebra! De har ofta högt uva-skydd.
Bioré är ett märke jag gillar, finns flera olika varianter.

Dock innehåller flera av dom alkohol om du är känslig mot det. Det brukar jag vara men av någon konstig anledning så tål jag dessa krämer.
Nu har jag skickat efter koreanska solskydd för att jämföra om dom är lika bra :)

Svar: Fröken frodig
Ja det måste ju vara jättesvårt med solskydd om man har eksem :(
Men vad skönt att du hittat Japanska solskydd som funkar! :)
Ska kolla upp Biore´, tack för tipset! :)
Borde tåla alkohol om det är i liten mängd, borde ju inte vara särskilt mycket med tanke på att det är en produkt för huden!?! Tål Dr Hauschkas krämer, åtminstone vissa...
Estelle

2016-04-16 @ 17:33:26
Postat av: Estelle

Fröken frodig

Ja det måste ju vara jättesvårt med solskydd om man har eksem :(
Men vad skönt att du hittat Japanska solskydd som funkar! :)
Ska kolla upp Biore´, tack för tipset! :)
Borde tåla alkohol om det är i liten mängd, borde ju inte vara särskilt mycket med tanke på att det är en produkt för huden!?!

2016-04-16 @ 19:38:08
Postat av: Fröken Frodig

Ja det är jätteskönt att ha hittat ett bra solskydd! Var hos en hudterapeut förra veckan och hon smorde mej med ett "vanligt" (men dyrt märke) av solskydd innan jag gick därifrån. Sved som bara *#@% 5 minuter efteråt!

Har inte provat Dr Hauschka, men bl.a. Weledas duschcremer och de är alldeles för starka för mej. Så då borde nog Bioré funka för dej!

När jag får hem mina koreanska solskydd och har provat om dom är bra så kan du gärna få prova om du vill, har skickat efter små provpåsar i flerpack :)

Svar: Ursäkta sent svar! :(Usch! Efter en ansiktsbehandling (antar att det var det du var på?!?) vill man ju verkligen inte bli "förstörd" av ett svidande solskydd! :(
Gå till en ekologisk hudterapeut nästa gång så slipper du i alla fall "vanliga" solskydd och så klart andra produkter med med onaturligt innehåll.
Dr Hauscka är mildare än Weledas produkter för mig (inte alla, deras Duschcremer tycker jag är för starka och hårt parfymerade till exempel, mest rosenkrämen som är mild och ickeirriterande för mig) Ja, Weledas duschcremer tål jag inte heller (längre, för det verkade som jag gjorde det ett tag) men det är mest att de irriterar och kliar för mig om jag minns rätt, upplevde dem nog inte som starka annars.
Oj, vad omtänksamt och gulligt av dig att erbjuda mig prov på solskydd! :)
Jag testar gärna om de är så pass naturliga att jag som är petig tycker de är ok ;)
Du får hojta till så att jag kan kolla ingrediensförteckningen innan! :)
Estelle

2016-04-17 @ 19:32:29
Postat av: Fröken Frodig

Hmm, tror nog inte att de är naturliga alls tyvärr. Har inte fått hem dom än, ska kolla inci när dom kommer.
Måste kolla upp lite mer om ekologisk hudterapeut, det har jag aldrig testat! Tror att det finns någon i min stad som använder Maria Åkerbergs produkter, de är väl ok?

Svar: Vad synd om de inte är naturliga!Ja, kolla upp det och testa, Maria Åkerbergs produkter är absolut helt ok :)
Jag skulle vilja gå till en ekologisk hudterapeut som har produkter som inte innehåller några eteriska oljor, men jag tror inte det finns :(
Estelle

2016-04-28 @ 18:37:06
Postat av: Fröken Frodig

Nu har jag fått hem solskydden! Har provat ett par, men endast en gång vardera. Inte alls naturliga tror jag, kolla inci här på en av de jag köpte:
http://www.etudehouse.com/index.php/skincare/suncare/sunprise-mild-watery-light.html
Om du vill prova så skickar jag gärna ett test :)

2016-05-07 @ 17:41:34
Postat av: Fröken Frodig

Nu har jag fått hem solskydden! Har bara provat ett par gånger än. Tror inte de är naturliga överhuvudtaget... Men jag skickar gärna en tester om du vill prova. Här är ingredienslista för en av solskydden jag köpte:
http://www.etudehouse.com/index.php/skincare/suncare/sunprise-mild-watery-light.html

Svar: Nej tyvärr var det inte naturligt alls.Som sagt jättesnällt och gulligt av dig att erbjuda mig tester :) men nej tack, jag vill hålla mig till naturliga produkter/ så naturliga som möjligt.
Om du har någon Kicks eller Åhlen´s i dina trakter skulle jag rekommendera dig att be om ett gratis test på den här med Spf 30 http://www.kicks.se/bareminerals/complexion-rescue-tinted-hydrating-gel-cream-p61749#product-info-read-more
Inte 100% naturlig men nära på i alla fall.
Finns att köpa till betydligt billigare här tex. https://sethandsally.com/bareminerals-complexion-rescue-tinted-hydrating-gel-cream-spf-30/?gclid=CjwKEAjw6sC5BRCogcaY_dKZ2nESJABsZihx1qly99ANEKO15QGPxy5TJVHBofs84Eh2Rm-KBWKOyRoCvNTw_wcB
Estelle

2016-05-07 @ 17:44:07
Postat av: Isabel

Att det är svårt att matcha hudtonen med foundation är en av de många anledningarna jag slutade bära foundation! haha De senaste åren är det bara concealer+ögonbryn+mascara+läppstift som gäller. Låter resten andas ;)

Jag känner precis som dig när det kommer till foundation, och speciellt mineralsmink. Det är som ett par tajta jeans, man vill bara komma hem och ta av sig det! :P
På senaste tiden har min hy också gått mer åt det torrare hållet, så puder har plötsligt blivit mindre av ett alternativ. Samt, nu när min hy ser bättre ut, så har min lust för smink ökat. Och jag sitter och kikar in ett eventuellt köp på en Tinted Moisturizer som kanske inte känns lika tungt i ansiktet som en vanlig foundation(?) men jag vill gärna ha något som jämnar ut hudtonen och ger lyster. Jag är dock lite anti att de ofta har solskydd, min hud gillar det inte :/

För min del så är smink gjort för de som redan har bra hy haha Men samtidigt har jag det lite komplext då dagligt användande av foundation triggar igång min akne. Vet inte riktigt varför, men det är likadant med alla sorters SPF som sagt. Det känns som allting inte tvättas bort, och så blir det antingen inte urtvättat eller så blir det för tvättat att det irriterar huden på något sätt :/ Foundation och SPF är ju några av de mest svåraste krämer att tvätta av ansiktet.

Svar: Ja, jag tror mest på att låta huden andas så mycket som möjligt också och skulle inte vara intresserad av någon foundation alls om det inte vore för just solskyddande foundations, har blivit foundations och tinted moisturizers med Spf som har blivit mest intressanta eftersom min upplevelse av att hitta naturliga solskydd för ansiktet annars är så dålig, kletiga, tjocka, vita, igentäppande, irriterande svåra att tvätta bort o.sv. :(Fast det är inte lätt att hitta solskyddande foundations BB-creams eller tinted moisturizers med Spf heller som funkar med min hy :(
Håller med om att det inte känns riktigt som att allting tvättas bort eller att det blir för tvättat, får ju också dålig hy, finnar av de flesta solskydd och har aldrig hittat något naturligt solskydd som jag kan använda ofta utan just det problemet, men märker oftast av bara en dags användning att huden kloggas igen och direkt ger mer pormaskar :(
Det är nog som du säger att smink är gjort för de som redan har bra hy, men de behöver de ju minst, så det blir ju så fel...
Vad funderar du på för tinted moisturizer förresten?
Estelle

2016-05-16 @ 16:21:01
URL: http://frivolousgirl.com/
Postat av: Fröken Frodig

Tack för tipset, ska kolla på den!

2016-05-16 @ 19:14:16
Postat av: The Cat

Jag gillar Iroisie son parfait BB cream och 100% Pure Healthy Skin Foundation! Sistnämnda ganska täckande men utan att se tungt, kakigt eller övermejkat ut.

Svar: tackar för tipsen! :) Ja, många verkar gilla BB creamen från Iroisie, Jag har enbart luktat på den och bara gjorde att jag visste att den inte skulle fungera med så stark doft på mig tyvärr :( Jag gillade 100% pures fruitpigmented tinted moisturizer Spf 20 väldigt mycket gällande hur snyggt den lade sig på huden och fungerade, tyvärr bärjade den svida, speciellt i ögonen, jag såg rödgråten ut i ögonen efter en dag med den .
Estelle

2016-07-02 @ 22:05:03
URL: http://vanillakissemiss.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0