Recension marulaoljan (Uppdaterad längst ner på sidan)

 Here we go, var ju ett tag sen jag skrev någon recension....
 
Äkta vildvuxen och kallpressad marulaolja av märket Shea terra organics
 
Den här oljan använde jag som ansiktsolja under ca tre månader och föll oväntat pladask för den redan från första början :)
(började använda den i mitten av mars)
Värt att nämna för er som inte känner till det är att jag inte har fått det att fungera med någon olja som återfuktare/återfettare på si så där 10 år! (innan det fungerade det finfint med enbart jojobaolja till exempel)
Så nu blev jag som vill använda så rena och bra ingredienser som möjligt till min hud väldigt glad av att marulaoljan fungerade för mig! :)
Obs! Jag har använt den tillsammans med mitt enkla hemmagjorda ansiktsvatten (daggkåpa som jag häller över hett vatten och låter dra ca 20 minuter) som jag tillsätter lite rent glycerin i, utan glycerinet blir oljan ensam tyvärr inte tillräcklig för min hy.
 
Doft:
Nästan doftlös.
Känsla på huden:
Oljan är ganska lätt, nästan lite silkig i sin konsistens och går snabbt in i huden, jag har använt den även under ögonen och det har fungerat bra, vilket det annars inte brukar göra med oljor för mig eftersom jag brukar bli svullen och så brukar det även vanligtvis göra att linjer förstärks och ser djupare ut i huden, inte så kul!
Dryg?
Ja, det skulle jag säga, 1-3  pump räcker till hela ansiktet och efter ca 3 månader finns halva flaskan kvar (det vill säga ca 30 ml)
Flaskan:
Bra förvaring i mörkt glas och med en praktisk pump, precis så som jag önskar att alla oljor vore förpackade.
Efter 3 månader:
Slutade som sagt att använda den efter 3 månader eftersom huden började svida och hetta en del då :(
Först trodde jag att det var solen, men kom senare fram till att så inte var fallet när jag testade den igen när jag var sjuk och inte var utomhus någonting, samma känsla i huden uppstod nämligen även då :(
Öppnade även flaskan och upptäckte då att plaströret som pumpar upp oljan har en vit skum beläggning längst ner där oljan pumpas in, ser ut som om det ligger rester av en hudkräm där (!?)
Någon sådan beläggning har jag aldrig sett förut i oljor.
Härsken?!?
Marulaoljan ska höra till en av de stabilaste oljorna och väldigt rik på antioxidanter som c och e-vitamin, men jag klanske har fått ett dåligt ex?!?Tycker iallafall att det är jättetråkigt att den slutade att fungera och den här vita beläggningen  fanns i flaskan(!?)
Det vita i botten av plaströret som pumpar in oljan, ser vitare ut i verkligheten, men lyckas tyvärr aldrig få  till tillräckligt bra bilder med min kamera :(
 
UPPDATERAD
 
Efter denna recension blev jag först kontaktad via kommentarsfältet av Lovisa på Mjukhud.se 
(återförsäljaren av oljan) därefter hade jag mailkontakt med företaget som i sin tur hade haft kontakt med Shea terra organics för att försöka få reda på vad som kunde vara fel med min Marulaolja, de hade aldrig träffat på något liknande innan.
Hur som helst ledde detta till att jag fick frågan om jag ville ha en ny flaska Marulaolja skickad till mig (gratis) vilket jag gärna ville, så blev det och även en förpackning ekologiskt te i från Pukka som present! :)
Väldigt trevlig och bra service från mjukhud.se måste jag säga! :)
 
Hur gick det med Marulaoljan sen då?
Bara bra, inga konstigheter den här gången alls, oljan fungerar som den ska och ingen beläggning finns i flaskan den här gången! :)
Köpa fler gånger? Det gör jag säkert!
 
Köptes på mjukhud.se för 179kr, kolla in länken om ni vill läsa mer om oljans egenskaper.
 
Betyg: 9/10 :)


Kommentarer
Postat av: Robex Lundgren

fint

2015-08-20 @ 21:22:52
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh, vad kul att den återfuktar så bra! :-) Nu blir jag jättenyfiken! :-) Jag hittade just mjukhud, eller om du har tipsat om den tidigare. Hursomhelst ska testa deras Rengöring med honung från Sheaterra. Jag var sugen på att testa flera oljor också, men det var tillfälligt slut. Jag kommer ihåg att du frågade mig om Marula olja, men att jag inte kommer ihåg så mycket om den. Jag testade en från Swazi secrets för länge sedan men kommer inte ihåg så mycket om det som sagt. Jag har också kikat på Passionfruktolja. Jättetråkigt med att oljan blev härsken. Hur hade du den förvarad? Jag har märkt att de varma somrarna vi har haft på senare år verkligen sabbar produkter man har hemma. Man tänker att det inte är så varmt, men istället för 20 grader inne så är det ju ibland närmare 30! Jag har börjat ha nästan alla anisktprodukter i kylen under sommaren. Till Jockes stora förtjusning. ;-)

Svar: Ja för att vara en olja gör den absolut det! :)Men jag tror att du har torrare hud än mig och så får du ha i åtanke att jag aldrig tvättar ansiktet på morgonen som du (gör jag det blir min hy bara torr och hettande och irriterad och så börjar den överproducera fett p.g.a all irritation, oavsett vad jag använder för hudkräm efteråt fungerar det inte.

Japp, tipsade om mjukhud.se när jag skrev att jag köpt oljan.
Vad kul att du ska testa rengöring där ifrån, ska bli intressant att höra om! :)
Passionsfruktolja måste jag kolla in, aldrig läst något om faktiskt.

Jag förvarade oljan mörkt i ett skåp som håller sig kyligt (inte lika svalt som ett kylskåp men aldrig över 20 grader) gör alltid det med oljor eller i kylskåpet om de tål det och inte blir hårda i konsistensen av det vilket den här blev och då väldigt svår att använda.

Förstår Jocke ;)
Men förhoppningsvis har ni större kylskåp än mig i allafall....
Estelle

2015-08-21 @ 10:36:04
Postat av: Malin

Passionsfruktoljan öven kallad Maracuja ska vara speciellt bra för torr och mogen hy så därför lite nyfiken.
Misstänkte att du hade tänkt på förvaringen , men ville ändå fråga. Jättetrist att den blev dålig.
Det påvekar ju säkert att du inte tvättar ansiktet på morgonen, det tänkte jag inte på...
Kanske passionfruktolja nästa då för mig?! ;-)

Svar: Maracuja ok, ja den läste jag lite om nyligen och blev inte så lockad av eftersom den skulle påminna om arganolja fast ett snäpp bättre och vårdande, för min del fungerar nämligen arganolja väldigt dåligt på min hy, kanske sämst av alla oljor jag har testat till och med?!?Torrare av den än om jag inte skulle ha smörjt in mig alls :(
Men gillar du arganolja och vill ha en ytterligare vårdande så visst, då skulle jag testa! :)
Estelle

2015-08-21 @ 16:41:57
Postat av: Lovisa

Roligt med en fin recension av marulaoljan och att den passade dig så bra till en början :) !
Det låter dock mindre trevligt med upptäckten av den vita beläggningen så jag skickar iväg ett mail till vår kontakt på Shea Terra Organics och hör med de, det är alltid bättre att få svar direkt från tillverkaren.
Trevlig söndag!

Svar: Tackar, ska bli intressant att höra vad de säger om saken! :)
Trevlig söndag önskar jag dig med!
Estelle

2015-08-23 @ 12:43:05
URL: http://www.blog.mjukhud.se
Postat av: Malin

Generellt fungerar inte oljor som hudkräm för mig som du vet, men jag vill att de ska fungera. Gjorde ju det för några år sedan när jag var mindre torr i huden. Jag gillar ju att ha dem som rengöring eller blanda ut dem i hudkrämen. Ibland på morgonen om jag ska åka och träna brukar jag bara ha lite olja i ansiktet, åka och träna och sen tvätta ansiktet när jag kommer hem. Arganoljan fungerar ungefär lika bra/dåligt som det flesta andra.

Svar: Precis som det är för mig tyvärr ju, men väldigt oväntat nog har ju marulaoljan fungerat och nu faktiskt även en egengjord oljeblandning som jag har använt sen marulaoljan inte gick att använda längre fungerat skapligt också! :) (Basen är solrosolja, men jag återkommer i ett blogginlägg om den)Har du testat att göra eget ansiktsvatten med glycerin i?

Estelle

2015-08-24 @ 06:11:38
Postat av: Malin

Nej, inte testat att göra så mycket eget. jag är ju lite lat på den fronten som du vet. ;-)
Gillar solrosolja! :-)

2015-08-24 @ 09:38:08
Postat av: Isabel

Blir intresserad nu :)
Under en tid så undvek jag oljor med högt oljesyre-värde, men sen jag börjat leka med Arganolja och Tamanuolja igen så tycks det inte vara allt för besvärligt.
Har du testat Tamanuolja, den är ganska trög i sin konsistens och ganska så fuktande upplever jag den :) Kanske en blanding av Tamanu och Kukui skulle passa?

2015-08-28 @ 11:38:03
URL: http://frivolousgirl.com/
Postat av: Estelle

Isabel

Hoppas att den fungerar om du beslutar dig för att testa marulaoljan! :)
Tamanuolja har jag bara känt på i en butik, som jag minns den påminde den lite om avokadoolja, ganska fet/tjock i sig och hade en ganska stark doft...
Den kändes inte som en olja som min hud gillar nu förtiden, för tjock och rädd att den skulle kunna irritera min känsliga hy med den starka doften!?
Kukui har jag ingen koll på, får kolla upp den, det har dykt upp en hel del nya spännande oljor på sistone, inte lätt att läsa sig till alla och komma ihåg det man har läst heller ;)

2015-08-28 @ 15:17:35
Postat av: Lovisa

Gud vad kul att ersättningsoljan och Pukka teet uppskattades! Väldigt glad att höra att oljan nu fungerar igen som den ska :)

Svar: Japp, jag är också väldigt glad över det! :)
Estelle

2016-04-28 @ 14:33:15
URL: http://www.blog.mjukhud.se
Postat av: Malin

Kul att den andra flaskan var bra! :-)

Svar: Ja! :) Skulle ju dimpa ner ett prov på den till dig som lovat också, det kommer, har en liten flaska nu, ville inte skicka en burk eftersom det blir så svårt att använda då! :(
Estelle

2016-04-29 @ 05:58:35
Postat av: Malin

Det är lugnt. Du behöver inte skicka. Jag använder ju inte olja annat än för rengöring. Det är ju bara kul att testa.

Svar: Trodde du kanske gjorde det på sommaren?!?Har beställt en morotsolja av samma märke nu, så säg till om du är intresserad att testa trots allt! :)
Estelle

2016-04-29 @ 15:37:33
Postat av: Malin

Har försökt men funkar inte på sommaren heller. Den enda olja jag använder nu är för rengöring och det är Vindruvkärneolja. Jättenöjd med den. :-)
Så använd oljorna du istället och skriv en recension så kanks jag blir sugen att testa dem i framtiden. Just nu väldigt nöjd men min rutin.Använder Rossi Uvema eller druvkärneolja på morgonen och micellar water och druvkärneolja på kvällen. Använder Rossi Uvema kräm både morgon och kväll. Jag blev mindre torr när jag övergick helt till parfymfritt. Torrhet kan ju vara en reaktion på att man är känslig mot något så kanske har det varit mitt problem hela tiden? Använder Bare minreals complexion rescue som foundation och solskydd i ett, men har inte löst puderfrågan än så är fortfarande lite blank. Går ju att bättra på puder under dagen så Lily Lolo går ju att använda om man bär den med sig i väskan.

Svar: Vad synd!:( Som jag har nämnt tidigare är det ett måste med mitt ansiktsvatten med glycerin i ihop med oljan, annars blir huden för torr.Jag måste testa vindruvkärneolja också, gillar ju solrosoljan som rengöring, men tänk om vindruvkärneoljan känns ännu bättre?! :)
vad är det för sort du använder?
Vad kul att du blev mindre torr när du övergick till parfymfritt! :) Fast det är ju svårt att veta om det är hela sanningen, kan ju vara att just produkterna från Rossi Uvema passar din hy väldigt bra och vindruvkärneoljan, eller gäller det andra parfymfria produkter också?
Låter hur som helst som väldigt fina produkter och ovanligt rena och fina ingredienser :) Nyfiken helt klart! Köper du dem på Love Lula?
Är nog möjligt att man kan bli torrare om man använder något som man inte tål så bra.
Jag duttar med lite papper över blankheten när jag testar Bare minerals complexion rescue...tycker inte att krämen försvinner på något vis av det, bara blankheten, fast man får ju upprepa det under dagen.
Det jag gillar med den är att man utan problem till och med kan ha den under ögonen utan att det ser illa ut, snarare snyggare och att den inte svider i ögonen, gör ju nästan allt som är det minsta i närheten av mina ögon.
Estelle

2016-05-03 @ 15:42:03
Postat av: Malin

Jag köpte en vindruvskärneolja från iHerb när jag handlade därifrån. Now heter märket. Men kommer ju leta efter något som sälja här i Sverige istället.
Precis som du säger är det ju svårt att veta vad som egentligen motverkar torrheten. Kan ju vara hormoner m.m. också. Jag tror om man ska testa parfymfritt ska man nog göra det fullt ut d.v.s. alla produkterna för att se om det funkar. Jag märkte ju väldigt snabbt resultat på kroppen när jag gick över till helt parfymeri duschcreme och bodylotion. Jag har ju använt parfymfri duschtväl förut men inte i kombination med parfymfri bodylotion.
Vad kul att Bareminerals fungerar ganska bra för dig! :-) Jag använde den också under ögonen. Man vill ju ha solskydd därunder, men mina ögon rinner lätt om jag har smink där, även om jag klara ögonkrämer bättre än dig. Vilken färg blev det?
Jag köper Rossi Uvema på Love Lula.
Jag har ju testat parfymfritt i perioder och gillat det men inte tyckt att jag fått lika bra resultat som nu, men tidigare har jag ju inte bytt ut allt till parfymfritt och jag har heller inte testat så här länge i sträck.

2016-05-05 @ 12:27:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0