Allvarligt skämt



Assar säger att han ska sluta dricka om jag blir i hop med honom...
Han skämtar, men jag vet att det finns allvar i det.
Han säger även " Det är ditt fel att jag dricker, eftersom du inte vill bli i hop med mig"
Ja, på skämt där med....men men....

Han dricker för mycket och för ofta och hoppas på mig fast han inte har en chans...
Hemskt och sorgligt och jag kan inte hjälpa honom...

Kommentarer
Postat av: Miss Angst

Kan vara ett skämt (urdåligt men...) men också en bra ursäkt för honom att inte sluta dricka. Det är alltid lätt att skylla på någon annan för att man mår dåligt, gör/inte gör något osv. osv. Listan är hur lång som helst. Han vet säkert att det inte finns en chans för att du skall bli ihop med honom men då har han en bra ursäkt att fortsätta med spriten. Tycker han i alla fall. Det är enklare än att ta tag i problemet på riktigt och se vad det kan vara som är problemet hos honom själv. Alla kan vi reagera så någon gång.

Men det är rena utpressningen tycker jag att säga det. Bakom de flesta skämt ligger det en viss sanning (inte alla då förstås). Du skulle egentligen säga åt honom att om han verkligen tycker om dig och vill ha dig som vän (bara vän alltså) skall han inte säga sådana saker till dig även om det bara är "på skämt". Det är inget roligt skämt. Och att det är bara han själv som kan lösa sitt problem. Även om det inte är lätt att säga (eller för honom att höra).

I stället för att skylla på dig för att han inte kan sluta dricka nu skulle han försöka komma underfund med varför han började dricka så mycket från början. Kände du honom då? Om inte kan du ju påpeka det för honom att det ju inte kan bero på dig.



Och vilket sundt förhållande det skulle bli också...



Fy, sådant där är verkligen inte roligt.



Stora kramar till dig!!

2010-06-13 @ 11:26:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0