Back!

Hej igen!
Blev en oplanerad paus på grund av all sjukdom :(
Rejäl influensa med hög feber var det som slog ut mig, och när den var över var jag stel som en pinne och med hemsk värk i kroppen ett tag.
Efter ett några veckor när jag började komma tillbaka till min vanliga ork åkte jag på en förkylning som jag nu dras med.
Med den kom dessutom  halsont, heshet som inte vill ge med sig och hosta var eviga natt som förvärrar min redan konstanta sömbrist/sömnproblem yttrerligare.....
Har dessutom varit extra skör och labil på sistone, vilket inte har blivit bättre av en massa otydligheter/strul och otrygghet angående min nya psykiatrikontaktså mja, nej det är definitivt inte kul att finnas till.
Datorn strular dessutom och stänger ner sig själv pang bom hur som helst.....hoppas att min bror kan hitta en lösning på det om ett tag när han har tid. 
 
Men, nu ska jag i alla fall försöka ta tag i bloggen igen.
Ska även försöka pyssla lite mer med min hy som inte är i vidare bra skick.
Jag är nyfiken på att testa att göra en enzympeeling av rent papayapulver (ska gå med färsk papaya också, men som jag har förstått det lite väl rinnigt och inte lika bra effekt)
Ska vara milt och bra, men även kunna ge en djupare rengöring av huden på sikt och bra vid täppta porer och akne.
Någon som har testat?
Verkar inte krylla av papayapulver i Sverige dock, den här är typ det enda jag har hittat.
Skulle helst vilja hitta en ekologisk.
 

 

Kommentarer
Postat av: Isabel

Med tanke på din känsliga hy så kanske du vill läsa det här innan du går ut och testar: https://www.facebook.com/PaulasChoice.Inc/posts/10150967882434004

Varför vill du testa papaya när det finns riktigt bra produkter med BHA och AHA för daglig bruk? Om det är för att spara pengar, så tycker jag inte att det är värt risken att irritera huden ännu mer. En flaska salisylsyra må kosta, men håller rätt så länge.

Har själv testat papaya osv, och helt ärligt har jag bara tyckt dessa experiment irriterat huden ännu mer :/ Nu håller jag mig bara till stabila produkter, även om dessa inte ingår i det "naturliga".

Svar: Tack Isabel för dina råd och länken! :) Hade inte koll på detta.
Anledningen till varför jag ville testa papaya är just för att det är naturligt, sen att det inte kostar en massa spelar också in men det är det naturliga som väger högst för mig, men nu skippar jag papayan.

Jag får ångest av bara tanken av att använda produkter som inte är naturliga, speciellt om det är en salig blandning av onaturliga ämnen, jag har svårt att tro att det är bra för huden i långa loppet.
Att göra enstaka hudbehandligar som du gör tror jag inte behöver vara någon fara, men det dagliga bruket är det jag känner mig extremt tveksam till och inte vill använda mig av själv.
Blev förvånad när jag såg att du hade börjat använda produkter som inte är naturliga, jag hade inte uppfattat det som att du var missnöjd med naturliga produkter?!?
Uppfattade det som att du var nöjd med dina oljeblandningar som ansiktskräm och att rengöra ansiktet med olja el annan naturlig rengöring?
Gick det inte bra längre?
Bra att du trivs med dina nya produkter och att din hy känns bättre i alla fall.

Har funderat på mjölksyra som nämns som bra, kan man ju även använda till torra spruckna fötter till exempel.
Finns ju den här till exempel:
http://kosmetikkompaniet.se/product.html/mjolksyra-min-95
Estelle

2016-09-20 @ 09:39:50
URL: http://frivolousgirl.com/
Postat av: Isabel

Hej, ursäkta för sent svar! Skrev nu ett, men det vart så långt att kanske jag bör adressera detta i ett inlägg?

Lite kortfattat så har jag svårt att hålla mig till 100% naturligt efter den information jag fått ögonen upp för. Jag förstår dig dock, jag var väldigt insatt som du, och förstod mig inte på användningen av "onaturliga" produkter. Det syns i min skrift i hur skeptisk och anti jag var mot att använda krämen som min klinik rekommendera. Men ja, man utvecklas och lär sig om på nytt!

Helt ärligt har hela det här året varit en lärdom i alla pseudo-varningar man gått på. Det har varit en intressant tripp kan man lugnt säga!

Missnöjd och trivdes... Svårt att säga, känns som jag intalade mig något annat pga den erfarenheten jag haft med _dåligt formulerade produkter_. I grunden kan man säga att jag kände jag mig _tvingad_ att enbart använda oljor, då allt annat var svårt med min hy. Detta är något min efterforskning fått mig att inse att jag gjorde. Nu har jag lärt mig att det hade inget att göra med naturliga vs konventionella produkter, utan allt har med formuleringar att göra. Tyvärr så är ju 80% av alla produkter där ute (naturliga som vanliga!) ganska dåligt formulerade och skadar huden mer än bygger upp den.

Men statistiskt verkar människor ha större chans att reagera negativt på en naturlig produkt än de har av de "icke naturliga". Och bara detta gör mig väldigt väldigt skeptiskt till att naturligt är så himla säkert och att icke naturligt skulle på något sätt vara farligt – då majoriteten av ingredienser studerats mer noggrant än de naturliga. Slutsatsen borde vara att granska ALLT.

Adresserar igen om jag var missnöjd: Frågan man bör ställa sig är vad man vill få ut av sin hudvård?

Och jag personligen vill ha mer än enbart fukt. Då räcker inte olja till. Man blir ju inte yngre precis hehe Detta kanske inte kommer ut så mycket på bloggen riktigt, men jag har ett enormt intresse för anti-aging :) Förvisso är det genetiskt, men jag vill ändå veta hur mycket jag kan göra själv.

Innan denna kommentar också blir allt för lång (vilket den ändå kommer att bli), så vill jag understryka på vad hudvård egentligen är och att det finns ingen hudvård som verkligen är naturlig. Om inte det är så att du smörjer dig in med avokado ;) Allt är ju kemiska, raffinerade, extrakter (detta inkluderar olja), och som oftast kräver ett öga för kemi pH-värden osv. Jag är ingen kemist (och tydligt så har många skönhetsmärken noll koll på kemi också! Farligt!). I grund och botten är allt lika naturligt som det är onaturligt. Vi finner allt i naturen, men i hudvård kommer inget i deras originella förpackning? Så jag har personligen lämnat och ser inte stor skillnad på naturligt och icke naturligt, då för mig är det allt vetenskap.

Allt jag bryr mig om nu är att min hudvård ska ha de aktiva ämnen som är bra för min hy, utesluter alla ämnen som kan potentiellt irriterade och skada huden (direkt och indirekt), samt att de ska inte vara djurtestade. Och att de såklart samspelar med min hudtyp. Bra formulerade helt enkelt!
Detta tycker jag är det viktigaste, och överraskande nog så kommer sådan hudvård i en mix av icke naturliga och naturliga substanser. Men oftast i icke-naturlig hudvård. Tyvärr.

T ex, pga att att grön skönhet har en förkärlek till eteriska oljor, och oftast då i form av lavendel och citrus, så måste jag utesluta ca 80-90% av all grön hudvård. Även parfymfri i denna värld betyder inte att de är utan blomstervatten som också har risk att irritera huden. Och de som är kvar för mig att använda är väldigt lite, typ endast rena oljor, vilket är för simpelt, eller så är krämerna oftast fel för min hudtyp och också väldigt simpelt gjorda. Konventionell hudvård har ifs samma problem med parfym. Men där betyder parfymfri verkligen parfymfri.

Vad jag sett är en brist i den gröna hudvården att fokusera mer på att formulera sina produkter med tanke för känslig hy (som fler konventionella märken gör) och utforma inte bara en linje, utan hela sitt produktförlag till att anpassa efter vad

2016-10-11 @ 16:22:57
Postat av: Isabel

HEHE PS Vill bara klargöra, om detta inte kom fram i min kommentar, så tycker jag att du ska fortsätta med naturlig hudvård om det är det som känns bäst för dig. Det är var lite det jag ville få ut med "Vad vill man få ut av sin hudvård?" Alla är olika :)

Jag kan kanske tyckte lite synd att du är rädd att använda andra produkter, som kanske inte alls är så dåliga som du fått för dig. Det känns lite trist hur vissa undviker vissa produkter för att de innehåller det och det, för att de läst om det på en blogg, som också läst det på en annan blogg... Istället för att verkligen gå i grunden och titta på båda sidorna av myntet. Ibland när man gjort det så inser man att man undviker många produkter i onödan som kanske faktiskt kunde vara bra för en. Detta gäller hudvård som även mat. Läs på helt enkelt! Och gör som du känner bäst :)

Ha det bra!

2016-10-11 @ 16:32:45
Postat av: Isabel

En vecka senare så inser jag att min kommentar vart allvarligt kapad -.-

Jag adresserade i slutet om Mjölksyra, och ville tipsa om The Ordinary som säljer en stabil form i 5% och 10%: http://ordinaries.com/product/rdn-lactic-acid-5pct-ha-2pct-30ml
Läs lite om den. Personligen så skulle jag inte köpa ren mjölksyra och testa bara sådär (förutom den från The Ordinary då). Jag är ingen kemist. Men om du tycker att du har koll på hur du ska blanda utan att få irritation så kan du satsa på den från Crearom. Annars kostar den från The Ordinary inte mycket, och det är frifrakt :) Ett tips ba! Dom har mycket annat som är sjukt billigt!

Svar: TACK tack Isabel! :) Ska kolla i ditt tips helt klart! :) Kan inte säga att jag har full koll på hur jag skulle blanda ut mjölksyran ifrån crearome, men skulle i så fall kolla upp den noga innan jag testade.Tack så mycket för din låånga kommentar innan denna också! :)
Jättekul med sådana långa kommentarer! Synd bara att jag har problem med att svara lika långt tillbaka , skulle gärna vilja, men det blir för mycket för både skallen och min värkande kropp tyvärr! :(
Estelle

2016-10-25 @ 09:48:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0