Solvett och länkar..


Hade tänkt att skriva om lite solvett eftersom väldigt många svenskar tyvärr inte verkar ha det och litar i stället blint på solkrämer eller sitt eget pigment..
Det får bli lite länkar till bra inlägg om detta, för jag har fått ryggskott/ichias eller något sådant som gör i princip alla ställningar och rörelser till huggande och strålande starka smärtor...
Den här texten är lånad i från Clearlife.se 
 
Solkräm, hjälp - vad ska man välja?
Den bästa ”solkrämen” är hatt/keps och tunna kläder på de mest utsatta områdena och att tillföra mycket antioxidanter genom mat och tillskott.

Solen har många fördelar varav man inte bör överdriva användningen av solskydd, utan förbereda huden för solens strålar med hjälp av antioxidanter. En av fördelarna är att när solens strålar träffar huden bildas det viktiga ämnet D-vitamin i kroppen. (15 min räcker)

Hudens skydd och kvalite förbättras avsevärt genom en näringsrik kost. Hälsosamma matvanor förbättrar inte bara immunförsvaret utan ger också mer motstånd mot solen. Alla antioxidanter som E-vitamin, C-vitamin och Betakarotener har en en positiv inverkan på huden. Betakarotener finns i tex persilja, groddar, morötter, spenat, grönkål, dill, papaya, spirulina och andra alger. Betakarotener ger ett extra skydd mot solens skadliga strålar, kan hämma uppkomsten av soleksem och bidrar till en snabbare och jämnare solbränna.

Men ibland behöver man verkligen solskydd i form av kräm och då har vi valt solskydd med fysiska filter. 
Ytterligare läsning om sol och solkräm och farliga ämnen i solkrämer att undvika finns att ladda ner längst ner i texten från Clearalife här

Gabriela som är naturkosmetisk hudteraput har skrivit ett bra inlägg om sol och solkrämer här som också är värt att läsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0