Otrogna män skapar sunda äktenskap

Drar din äkta hälft ständigt till vänster?
Ta hans prassel som ett sundhetstecken, menar den franska psykologen och författaren Maryse Vaillant.
Läs mer här:
http://www.salongk.se/artiklar/2010/01/05/53523998/index.xml

Vilket jäkla skitsnack säger jag bara! =/
I så fall kan ju Elin och Tiger fortsätta att vara lyckliga och glada då....
Han har väl inte gjort något fel!?!



Kommentarer
Postat av: Miss Angst

Trodde hon var feminist... Men tydligen inte.

Jag tycker ofta de psykologer och andra terapeuter man hör eller läser kommer med korkade saker. Det betyder ju inte att alla är dåliga och det kanske främst är de som vill höras och synas som har larviga teorier (man kan ju fråga sig varför de har ett sådant stort behov att synas). Men som Brandon Lee skrev i ditt andra inlägg, de är ju vanliga människor som förutom sin utbildning har sin erfarenhet och syn på livet. Hur skulle man känna om man gick till den här Maryse Vaillant och berättade för henne att man mår dåligt därför ens man/kille är otrogen och man får som svar något i stil med att det bara är positivt och nyttigt för förhållandet !!

Det är det som gör att jag tycker det verkar jätte svårt att hitta rätt bland olika sorters terapier/terapeuter. Och jag tror det är viktigt att gå till någon som är "på samma vågländ" som en själv och som förstår en (annars blir det missförstånd och frustrationer från båda hållen vilket inte hjälper). Det gäller ju inte bara att applicera en massa inlärda teorier (om hur man skall behandla människor med den typen av problem osv.). Jag förstår att ingen terapeut kan veta exakt hur man känner men de måste förstå (eller försöka förstå) rent intellektuellt hur man känner och mår. Och man måste "komma överens". Det betyder inte att jag inte tror att vissa kan få hjälp och du verkar tycka att det hjälpt dig vilket är toppen. Själv tror jag att jag skulle reta mig ganska mycket :-) Men who knows...

2010-01-11 @ 18:53:49
Postat av: Tankar...

Ja, man måste ju absolut hitta någon terapeut/psykolog el liknande som känns rätt..men inom landstinget som jag går så går man hos terapeuten tre gånger först för att kunna känna in om man tycker att det kan funka i från både terapeuten och ens egen sida i allafall.

I stället för den den terapeuten jag har nu skulle jag egentligen ha haft en snubbe, men kände själv att det skulle kunna försvåra det hela av flera olika själ, så jag berättade det för honom och fick min nuvarande i stället.

Visst kan man reta sig en massa, men i många fall gör man nog det mest om det inte riktigt stämmer mellan båda parterna.

Fast nä, när jag tänker efter så vet jag de som har sagt att de kan reta sig jäkligt mycket på sin terapeut, att terapeuten har provocerat dem och så men att de själva insett att de har behövt det för att komma vidare trots allt.

2010-01-14 @ 23:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0